ObiWanKebabi

ObiWanKebabi

Kebabárenský inspektor junior at Kebabárny.cz
Před dávnými časy v předaleké galaxii na vysoké škole v Plzni podlehl mladý Obi-Wan Kebabi lahodným svodům temné strany síly a po několika úspěšných pokusech odolat zavítal hluboko po půlnoci do svého prvního podniku s kebabem, kterému okamžitě propadl a zřekl se tak veškerých závazků vůči svému řádu rytířů Jedi. V současné době analyzuje plány Hvězdy smrti v západních Čechách, domovskou základnou je především Plzeň a její blízké okolí. Miluje dürum, který se jí snáze nežli klasický kebab v chlebu, což oceňuje. Vyhýbá se obecně sýru v kebabu, naopak vítá nestandardní typy omáček a přátelskou atmosféru podniků.
ObiWanKebabi

Latest posts by ObiWanKebabi (see all)

Kde se zjevil, tu se v Plzni zjevil Bosfor Kebab. Provozovna mě doslova praštila do očí na Klatovské třídě blízko tramvajové zastávky Chodské náměstí. Sám jsem musel chvíli přemýšlet, jestli jsem si jí nějakou dobu nevšiml, nebo se skutečně jedná o kebabárnu zbrusu novou, i přes tradiční červený a ohnivý exteriér.

Bosfor Kebab byl skutečně v době mé návštěvy otevřený teprve čtvrtý den. To bylo vidět hlavně na interiéru, který působil poněkud prázdně a doslova vykřikoval: „Přidejte sem židličky a stoly! Místa je tu spousta!“ Na druhou stranu bylo všechno nové, čisté a bylo vidět, že se provozovatel soustředil hlavně na funkčnost celého baru. Říkám baru, protože jsem se v rámci přátelské diskuze dozvěděl, že se skutečně do interiéru nakoupí barové židličky a vysoké stolky. Důvodem je prý legislativa, která v provozovnách s určitou výškou židlí a stolů nařizuje zřízení sociálního zařízení. V případě vysokých barových židlí není potřeba zřizovat žádné sociální zařízení. Zní to trochu monthypythonovsky, ale nebuďme hned švihle chodícími kverulanty či kverulantkami nadávající na státní zásahy do svobodného podnikání. Svou logiku to na druhou stranu má, nejspíš…

Nesmírně přátelský, milý a otevřený kebabář z Bosforu není v Plzni úplným nováčkem a v minulosti spoluprovozoval i dříve recenzovaný Kebab u Tuzexu. Jestliže moji kolegové hovořili o fíglech, které by měl každý milovník a milovnice kebabu znát, tak fígl číslo šest můžu rozhodně doporučit v Bosforu. Věřte, že jsem v Plzni zatím nenašel kamarádštější a vstřícnější přístup. Kebabář je tak trochu orientálnějším Víťou Jakoubkem z filmu Vrať se do hrobu, kterého perfektně ztvárnil Milan Steindler. Působí jako neuvěřitelný dobrák a člověk by si s ním nejradši sednul, dal pivo a přikusoval dürum.

V nabídce kebabárny nehledejte nějaké složitosti nebo novinky, Bosfor Kebab v Plzni se soustředí na mainstreamovou nabídku s klasickým kebabem v chlebu, dürumem, kebabem na talíři nebo několika druhy salátu. Já si objednal Classic dürum za devadesát korun, ceny mi přišly trochu schizofrenní – na jednu stranu levnější dürum nebo kebab v chlebu, ale kebab talíře o něco dražší. Mnou testovaný Classic dürum byl ale výborný, hlavně ostrý, čemuž dopomohlo dosypání sušených chilli papriček. Mix masa, zelí, salátů, cibule ale i rajčat byl samozřejmostí a kvituji nepřehnaně velkou porci masa, která mi dodala potřebnou energii (sbalenou na cesty) pro zbytek dne. Upřímně si nejsem jistý jen omáčkami, jedna z nabídky byla chilli-pálivá, druhá nejspíš kari a třetí bylinková, ale kebab do ohně bych za to nedal.

Bosfor Kebab, Klatovská třída 62, Plzeň