Emperor

Emperor

senior kebabárenský inspektor at Kebabárny.cz
Podobně jako ostatní, získal své první životní zkušenosti a zároveň lásku na celý život kolem třetí hodiny ráno po větším než malém množství alkoholu. Měl několikaměsíční zkušenost s pobytem v západní Osmanské říši (čti Německo), kde ochutnal mnoho druhů kebabů. Tato pochutina zde byla doslova na každém rohu. Padaly na něj a do něj ze shora, zboku a občas se zdálo, že i ze spodu (to když znaven spadl na postel a kebab si vychutnal v leže). Záliba v kebabech mu zůstala, i když se zapojil coby bílý límeček či rolák do pracovního procesu v hlavním městě Böhmen. Vzhledem k dlouholeté pěstitelské zálibě v chilli papričkách preferuje spíše pálivější omáčku a jelikož se bojí upírů, nepohrdne ani česnekovou omáčkou. Jako patriot vše zapijí pivem.
Emperor

Latest posts by Emperor (see all)

Sobotní ráno. Deset hodin dopoledne. Výlet přes Beroun na Křivoklát. Otevřená kebabárna takhle dopoledne? No paráda, jdeme na něj! Už otevírací může napovědět, na jakou cílovku se  kebabárna zaměřuje, přeci jen jiná sorta lidí k vám přijde ve tři ráno a jiná třeba ve tři odpoledne.

I v našem nejnovějším žebříčku TOP 10 pražských kebabáren se vítězem stala kebabárna Can Bey, která má rovněž cílovku “denní zákazníky”, a tudíž se musí o to více snažit. Přeci jen když si člověk dá “sedm piv a jednu zelenou”, je ochoten ledacos odpustit, ale s tím se během dne nepočítá.

Chačapuri – Kebab má otevřeno od deseti do deseti. Dobré znamení, říkám si před vstupem dovnitř. Neměl jsem moc času. Jelikož se uvnitř nacházely dvě čekající kebabuchtivé osoby, doufal jsem v brzké obsloužení a zaboření se do kebabu. Ono dát si takhle kebab de facto ke snídani má také své kouzlo. Lepší než zdravá strava a müsli s banánem a jogurtem, určitě by ho doporučila i Olga Šípková ve svých nejlepších letech.

Uvnitř jsem však čekal dlouho a dlouho a dlouho, jelikož byla zprvu vyřizována patrně telefonická objednávka na asi kvadrilion dürümů a pán přede mnou si také bral rovnou tři sebou. Což je ale dobré znamení ne? Když si někdo jezdí pro obědy do kebabárny a jsou uvnitř fronty, zpravidla to svědčí o dobré kvalitě kebabu, proč by sem jinak ty lidi chodili, ne? Ale nepředbíhejme.

Co nabízí: Döner, dürüm a zřejmě místní specialitu chačapuri, což byla od pohledu zapečená placka s kebabovým masem, mohlo to stát za zkoušku, ale nebyl čas, tak třeba příště. Dále různé taštičky a saláty a hranolky. Nic pro mě.

Interiér: Zvolena barva dřeva a na místě několik boxů, kde se dalo pohodlně usadit. Kladně hodnotím nepřeplácanost a až strohost podniku. Nechci se opakovat, ale matějská a kolotoče nemají v kebabárně dle mého co pohledávat. Co pozitivně kvituji byla WiFi, a co se čistoty týče, nemůžu říct nic špatného a to včetně toalety, kterou jsem v rámci inspekční cesty navštívil. Záchodové mísy však dosud nerecenzujeme, takže zpět.

Samotný pokrm: Objednali jsme si jeden klasický (čti ne malý) döner. Alfa a omega je vždy maso. Bohužel bylo z hrnce. Na omluvu obsluhy chápu, že nebude vstávat v šest hodin, aby měl v jedenáct nakrájené čerstvé, ale tak nějak maso z hrnce prostě zamrzí vždycky. Nemohl jsem si zvolit variantu, dle chuti předpokládám, že byla kuřecí. A jelikož už jsem se kebabů něco najedl, tak se v tomto nemýlím. Oproti jiným provozovnám nebylo maso překořeněné. Což neberte jako nějaké vytýkání nedokořenosti. S chutí masa jsem problém neměl, s hrncem chtě nechtě ano. Jo a množství bylo slušně nadprůměrné. U posledních soust už jsem skoro koulel očima, navíc hezky maso uspořádané, že na konci zbyla pověstná kapsička.

Málokdy se mi stane, že jsem vystřelen do vesmíru něčím tak takřka obyčejným, jako je houska. Tady však byla dokonalá a jednoduchá rada pro ostatní, proč tomu tak bylo – kebabář si dal načas a housku krásně dokřupava prohřál. Takže nespěchat – podobně jsem byl překvapen snad jen při návštěvě berlínského Kottiwoodu. Zelenina na pultu působila čerstvě a i po napěchování vrstvy zelí (škoda, že se zde bojí experimentovat třeba s koprem nebo porci pak zakápnout citronem) čerstvá skutečně byla. Abych však pouze a jen nechválil, když jsem viděl, že zálivky zde mají pouze v jakýchsi neidentifikovatelných dózách a ne hezky na očích, byl jsem zklamán. Obecně chuť zálivky, v našem případě bylinková, neměla takřka žádnou chuť a zde je určitě prostor pro zlepšení.

Obsluha: Původ neznámý, chlapík však působil přátelsky a všemu rozuměl. Jedinou výtku mám, a to je nešvar většiny kebabářů, že když už makám na peníze, tak Himmel Hergot Donner Wetter Kruncajs Element pak tou pazourou nešmátrám na jídlo, ne? To je takový problém jít si opláchnout ruce? Ale jak říkám, tenhle nešvar trápí tak minimálně 80 % provozoven.

Cena hlavních pokrmů: Dürüm 95 Kč a döner ve standardní velikosti za 85 Kč. Na můj vkus na mimopražskou lokalitu trochu moc. Ono i v Praze je to trochu moc, ale tady už jsem si chtě nechtě zvykl.

Nadprůměrná kebabárna, obří porce a návštěvou rozhodně neprohloupíte.

Karly Machové 48, 266 01 Beroun