Emperor

Emperor

senior kebabárenský inspektor at Kebabárny.cz
Podobně jako ostatní, získal své první životní zkušenosti a zároveň lásku na celý život kolem třetí hodiny ráno po větším než malém množství alkoholu. Měl několikaměsíční zkušenost s pobytem v západní Osmanské říši (čti Německo), kde ochutnal mnoho druhů kebabů. Tato pochutina zde byla doslova na každém rohu. Padaly na něj a do něj ze shora, zboku a občas se zdálo, že i ze spodu (to když znaven spadl na postel a kebab si vychutnal v leže). Záliba v kebabech mu zůstala, i když se zapojil coby bílý límeček či rolák do pracovního procesu v hlavním městě Böhmen. Vzhledem k dlouholeté pěstitelské zálibě v chilli papričkách preferuje spíše pálivější omáčku a jelikož se bojí upírů, nepohrdne ani česnekovou omáčkou. Jako patriot vše zapijí pivem.
Emperor

Gyrosárna Grill House (hradec Králové) se nachází jen několik metrů od Velkého náměstí v Hradci Králové a to navíc hned vedle kebabárny Döner kebab. Proč tomu tak je, netuším a nechápu. Jelikož jsem měl tu možnost ochutnat pokrmy z obou podniků, můžu je s klidným svědomím komparovat a podat vám tak své touto cestou získané poznatky. Nyní se zaměřím na Grill House. Patrně aby se alespoň trochu odlišil, nazývá svůj produkt Gyros a již na svém poutači se chlubí tím, že používá čerstvé maso bez umělých konzervantů. No, to by v tom byl čert, abych kolem prošel bez povšimnutí. Navíc fronta byla v době mé přítomnosti u obou provozoven. A to je u kebabů tak nějak dobrým indikátorem, že tam, kde se tvoří fronta, bývá obvykle i kvalita. Že to ale neplatí vždy a všude, jsem se tu však přesvědčil záhy.

Grill House (Hradec Králové)Co nabízí

Gyros na x způsobů – v tortille, v chlebu, s dvojitou porcí masa (což byla moje objednávka), s hranolkami.

Interiér

Tak o tom se v případě Grill House nedá mluvit, jedná se prostě o hladové okno na ulici, těžko tak o něčem psát a hodnotit. Můžu jen popsat, co mé oko zahlédlo skrze okno. Vysloveně špínu jsem neviděl, ale ani čerstvě vystavenou z

eleninu, všechno se podává tak nějak z podpultu, což teda já osobně nevítám.

Kvalita služeb

Fuj, fuj, a znova fuj. Jak já se jen těšil, navíc ten poutač na čerstvé maso… A čeho jsem se pak stal svědkem a teda i osobou, jež to celé musela pozřít?! Objednal jsem si dvojitou porci masa, čekal jsem na čerstvé nakrájení ze štangle a…

no, samozřejmě jsem se nedočkal a mám tušení, že se nejednalo pouze o klasický podpulťák, ale ještě navíc o nějaký sajrajt osmažený někde na pánvi (na mase nebyly patrné žádné rány a jelikož kebabář nebyl Ježíš, po jehož aktech se rány zacelí, mám silné podezření, že někde potajmu pod oknem smaží nějaké zbytky masa), které poté bylo teda stejně studené, špatně nakořeněné a vůbec nestálo prostě za nic. K tomu navíc zelenina takřka žádná a nedochucená, houska sladká (já se ptám proč?) a totálně mouková, poslední sousto na které se obvykle těším, páč se v něm smíchají chutě všech částí, tady bylo, jak když si do chřtánu sypu pytel s moukou. A to jsem se ještě nedostal k dalšímu eklhaftu, kterým byla zálivka. Tedy zálivka, buď tam frajer kydnul kečup, tatarku a nebo tsatsiki (to jsem si objednal a chtěl k tomu chilli, dostal jsem další dávku nějakého nejlevnějšího ostrého kečupu, fuj).

Již v předchozí části jsem se řádně rozohnil a asi už nepřestanu. Za oknem zde stojí mladý frajírek s komediemi na hlavě, prostě nemá ke kebabu žádný vztah a patrně to má jako brigádu. A když jsem stejně jako Vincent Vega v Pulp Fiction na vlastní oči viděl, jak to v tý sračce topí, prostě jděte o dům dál. Zde doslova, kebab vedle je super (viz další recenze).

Cena hlavních pokrmů

Ceny jsou zde sice více než příznivé, mnou objednaná verze s dvojitou porcí masa byla za 80 Kč, ale klasika zde stojí i méně než 60 Kč. Popravdě jsem to díky nepěknému zážitku z požitku úplně neřešil, protože vám to stejně nebudu doporučovat.

Celkové hodnocení: Jednoduše jděte doslova o dům vedle do Döner kebab, tady to žádná hitparáda není. Nic moc maso, houska i pseudozálivka. FUJ.

Grill House

V Kopečku 82/3, Hradec Králové