Istanbul kebab Stodolní (Ostrava)

Emperor
Poslední příspěvky od Emperor (Zobrazit všechny)

Poprvé v životě jsem se vydal do Ostravy. Musím se přiznat, že jsem měl dosud, zřejmě pod vlivem médií, o tomto regionu spíše negativní představy. Ale opak je pravdou. Ostrava, a zvláště její okolí, je v současnosti plné zeleně a cyklostezky kolem Odry a Ostravice vás zavedou vlastně kamkoliv.

Jak do Dolní oblasti Vítkovic, která má neskutečný genius loci a každému návštěvníkovi Ostravy doporučuji sem zajít, tak zajet si na haldu Ema, kde se také dozvídáme spoustu zajímavostí o historii Ostravy. Například, že tento region byl za Rakouska Uherska nejvíce postižen alkoholismem. A to nás přímo zavádí na, v dnešní době slavnou, Stodolní ulici.

Inspektor Emperor však není alkoholik, ale kebaboholik. Důvod návštěvy byl tedy jasný (ale pivo jsem si dal samozřejmě taky). Stodolní patrně ožívá až dlouho po setmění, protože když jsem se v okolí potuloval kolem osmé hodiny večerní, tak jsem si připadal jak na Divokém západě. Jen ten chuchvalec prachu přede mnou na ulici chyběl. Protože jinak byla ulice liduprázdná a i kebabové provozovny se teprve probouzely k životu.

Přesto už ulice libě voněla rožněným masem. Vybral jsem si provozovnu Istanbul kebab Stodolní na samém začátku světoznámé ulice, protože jsem měl hlad a už nešlo dále otálet. Kebab zavelel: „Najdi mě a sněz mě“.

Co nabízí: Kebab v tortille a kebab v křupavé housce, klasické pojmy dürüm a döner se zde nevedou. Plus další věci jako hamburgery a párky v rohlíku, a já nevím co všechno, ale to mě nezajímá.

Interiér: Tady mohu těžko něco hodnotit, leda tak interiér za pultem, kde se na pohled krásně rožnilo kuřecí maso na kebab. A co jsem tak koukal po zemi a do všech zákoutích, už jsem teda viděl i čistější provozovny. V zákoutích je vidět načatý pytlík brambůrků nebo mnoho PET lahví pod stolem.

Kvalita služeb: Maso úžasně vypadalo, a to i v tortille nebo v housce, a co tedy chválím, že bylo pěkně čerstvě nařezané rovnou z grilu. Takže se žádný studený podpulťák nekonal. Jen bylo maso bohužel moc slané, ale tak jsme na Stodolní, prostě to má motivovat k tomu, jít si dát pár škopků opodál – a kdo pivo nepije, má smůlu. Houska byla trošičku gumová, ale nikterak výrazně. Zeleniny bylo celkem málo a nechutnala zrovna nejčerstvěji. Hlavně bílé a červené zelí trochu hořklo v puse. Rajče bez výhrad. Dresink pálivý spolu s kari byl dobrý, bylinkový můžu taky pochválit. Množství bylo trochu menší, než jsem zvyklý. Druhý den se žádná katastrofa v prostorách toalety nekonala, takže z tohohle úhlu pohledu taky caik.

Obsluha: K mému překvapení se za pultem objevila dvě stvoření světlejší barvy pleti, než bývá v těchto místech obvyklé. Tedy Češky. A už od pohledu bylo vidět, že mají tuto činnost prostě jako své povolání, necítil jsem, že by tomu dávaly to správné srdíčko. To se prostě pozná. Neříkám, že svojí práci nějak odflákly, to ne. Ale prostě z nich nevyřazovala ta láska k řemeslu. Je mi jasné, že to může být spoustě lidem jedno, ale já považuji to, jak se obsluha při objednávce chová za velmi důležitou součást rituálu kebabování.

Cena: kebab v tortille za 90 Kč a kebab v křupavé housce za 80 Kč. Takový průměr. Na druhou stranu na Ostravu je to cena trochu vyšší, ale prostě jsme na Stodolní a bez peněz do téhle ulice nelez (a pokud mluvíš jak Pražák, tak radši taky ne).

Istanbul kebab Stodolní, Stodolní 834/7, Ostrava

[hmapsprem id=49]

Hodnocení kebabárny
  • 5/10
    Prostředí a čistota - 5/10
  • 6/10
    Obsluha - 6/10
  • 7/10
    Cena - 7/10
  • 7/10
    Maso - 7/10
  • 7/10
    Zálivka - 7/10
  • 7/10
    Houska - 7/10
  • 6/10
    Zelenina - 6/10
  • 7/10
    Chuť - 7/10
6.5/10

Celkové hodnocení

Istanbul Kebab Stodolní některé primární potřeby (hlad) zažene, některé další (žízeň) vytvoří. Neurazí, ale ani závratně nenadchne. Přesto se sem určitě nemusíte bát vstoupit, najíst se a poté pokračovat do víru ulice.

Sending
Hodnocení čtenářů
7.67/10 (3 hlasy)