Grylls

Grylls

senior inspektor kebabáren at Kebabarny.cz
S kebabem začínal jako každý český mládenec ve dvě v noci v hladovém okýnku vedle nádraží. Osud ho zavál na nějaký čas trochu dál na východ než do Průhonic, takže kebab ve všech myslitelných formách měl možnost testovat v takříkajíc téměř starozákonní podobě. Ač nedá dopustit na pravý, poctivý Adana kebab, ke spokojenosti mu zcela postačí řemeslně podařené provedení tradičního německého dönera. I při pobytu sto kilometrů od nynější bašty Islámského státu vždy ke kebabu důsledně vyžadoval pivo, a to i přes zděšené pohledy a výhružným šepotem pronášená slova o nutnosti svaté války. Nejinak tedy činí i dnes ve všech koutech ČR.
Grylls

Latest posts by Grylls (see all)

Z deníku recenzenta Gryllse: Po nějakém čase jsem opět zavítal do Teplic v Čechách, a protože kebabový inspektor ve mě se prostě nezapře, střihl jsem si neplánovaně jednu inspekční návštěvu. Ta proběhla opět ve čtvrti Trnovany, se kterou mám od minula dobré kebabové zkušenosti – kebabárna Hollywood rozhodně nezklamala. Tentokrát jsem rozrazil dveře podniku Istabul kebab Teplice, který se od Hollywoodu nachází asi padesát metrů, v pro mě nezvyklý víkendový čas cca jedné hodiny po půlnoci. A jak to dopadlo?

Vzali jsme to s mým milovaným doprovodem z gruntu. Objednávka zněla „jeden kebab talíř s hranolkama, zeleninu si nechte“ a jeden klasický döner. Obojí v kuřecí variantě. Obsluha vypadala již celkem rozespale a štangle s masem se netočily, gril byl studený – to bývá často dost výrazné varování a pro slabší žaludky i signál k útěku. My jsme ale zasedli a jali se čekat. Chuti prostě neporučíš. Alespoň jsme měli dostatek času prostudovat interiér.

Istanbul kebab Teplice v tomto aspektu, co si budeme povídat, dost zaostává. Vše je zašlé, trochu špinavé, nevzhledné. Záchod byl mimo provoz. Celý vnitřek podniku již opravdu z plných plic křičí po rekonstrukci. Člověk se i trochu bojí, co na talíř (a do ruky) dostane, když tak pozoruje stěny, které na vymalování čekají cca od doby, kdy z výrobní linky v Mladé Boleslavi sjela první Škoda Felicia.

Zhruba po deseti minutách ale dorazilo jídlo, takže jsme zanechali počítání pavouků v rozích interiéru a pustili se do kebabů. Zde bych se chtěl jako obvykle omluvit za kvalitu fotografií, holt můj mobil focení fakt nemusí a dává to hlasitě najevo.

První pohled ukázal, že naše předchozí obavy o úroveň jídla by mohly být zbytečné. Monstrózní porce, maso čerstě propečené a nakrájené, žádná přihřátá podpultovka z kastrolu, hranolky jakbysmet rovnou z friťáku. Estetika kebab talíře by tedy mohla být lepší, ale nedělejme ze sebe zas nějaký hogofogo.

První zakousnutí a… úsměvy na tváři. Istanbul kebab Teplice umí. Nebudu tu teď řešit zeleninu nebo housku (a hranolky), to prostě bylo v pořádku, ale zaměřím se na maso. To byl totální luxus a musím říct, že lepší maso jsem v Čechách (kromě Mangalu v Praze, samozřejmě) opravdu neměl! Bylo kořeněné, perfektně připravené a vůbec – prostě chutnalo. Zálivka byla v Istanbul kebab taky ok (Hollywood jí ale má lepší).

Ještě se vrátím k velikosti porce. Poprvé v životě se mi stalo, že jsem nedojedl döner, protože už jsem prostě nemohl. A to i přes to, že ingredience byly do housky naskládané tak, že na konci vznikla pověstná masová kapsička, kde do sebe ládujete už jen samé maso a trochu housky.

Návštěvu Istanbulu v Teplicích tedy mohu s klidným svědomím doporučit. Kolegové o pár metrů vedle mají dobrý kebab a krásný interiér, tady dostanete jen ten dobrý kebab, ale pokud si ho vezmete do ruky sebou, na interiéru asi nesejde.

Istanbul kebab Teplice, Masarykova třída 58, Teplice