Exteriér

Kasuar Kebab Žižkov (Praha)

Emperor
Poslední příspěvky od Emperor (Zobrazit všechny)

Co nabízí: Kasuar Kebab nabízí tradiční döner, dürüm a jako přílohu například hranolky či rýži, možná také vegetariánská verze s falafelem. Dále nějaká ta pizza (údajně nějaká kulatá věc z Itálie, co mě nezajímá a není předmětem této recenze).

Interiér: Jelikož jsem se vydal do neprobádaných končin o berlích, tak jsem doufal, že kebabárna nabízí prostor, kam budu moci složit své pozadí a kebab si v klidu vychutnat v sedě. Jaké to bylo nepříjemné překvapení, když se uvnitř nacházel pouze velmi malý prostor s titěrným pultem. Navíc naproti zrcadlu, které zabírá de facto polovinu vnitřní výzdoby naproti prodavači.

To mě vede k zamyšlení, zda je prodávající natolik zahleděn sám do sebe, že ho baví pozorovat se neustále při práci, nebo chce například ušetřit čas, aby se prohlédl, jak vypadá například po svačině a zda mu nezůstaly kusy kebabu ve vousech. Druhá možnost je, že podobnou úchylku očekává u svých potencionálních zákazníků, kteří se rozhodnou pokrm konzumovat uvnitř provozovny.

V tomto ohledu měl štěstí, že narazil zrovna na mě. Protože jak praví moje oblíbená postava Kocour ze seriálu Červený trpaslík: “Hm, jak vypadám? Vypadám dobře. Nebuď tak skromnej, vypadáš líp než dobře. Vypadáš nebezpečně!!! A co je tohle? Ááh, to je můj stín. Éhh, dokonce i můj stín vypadá hezky. Já vypadám pěkně, můj stín vypadá pěkně – parádní dvojka! Oba jsme k zulíbání!” Takže asi tak – tudíž jsem si jídlo celkem vychutnával.

Velkou nevýhodou pro mě byla puštěná disko hudba, které úplně neholduji, na druhou stranu nutila člověka jíst do rytmu. Když jsem si nenápadně zabručel pod vousy, že teda v tomhle randálu se pomalu nedá jíst a že to asi pan inspektor napíše do hlášení, obsluha naráz muziku vypnula a dívala se na mě s bázní a strachem (takový ten prosebný pohled kocoura v botách ze Shreka). Ale pozdě, hudba půjde do hlášení. Protože kázeň musí být, to je to hlavní. 🙂

Kvalita služeb: Provozovna Kasuar Kebab je průměrná kebabárna, stylem neurazí nenadchne, přesto je její kvalita z dosavadních ochutnávaní spíše lehounce nadprůměrná. Houska byla obstojná, ochutnal jsem döner s pálivou a česnekovou a poté druhý s bylinkovou omáčkou, která byla ze všech nejlepší. Česneková byla naprosto vyčpělá a bohužel jsem musel mít po celý zbytek dne nadále strach, zda na mě nezaútočí hrabě Dracula či jeho manželky.

Zelenina působila čerstvě a maso bylo ucházející – na výběr byla varianta kuřecí a také varianta “tmavá”, patrně hovězí. Ochutnal jsem tedy variantu kuřecí a nemůžu si stěžovat, maso bylo odkrojené ze špalku a ne vytáhnuté odněkud z podpultu (kebabárny mají svoje specifika a jestli v jiných obchodech jsou podpultovky vítaným zpestřením a plusem, tak v kebabárnách to rozhodně neplatí – jak vám vysvětlil ve svém příspěvku “7 fíglů” kolega Grylls). Žádný inovativní přístup jsem v kebabu nezaznamenal, což je škoda, jelikož se právě na tuto problematiku v poslední době zaměřují a kvituji s povděkem jakoukoli snahu být originální.

Obsluha: V podniku obsluhoval jedinec původem pocházející patrně z bývalých sovětských republik. Můj odhad je Uzbekistán, ale zase takový lingvista na ruské přízvuky opravdu nejsem. Objednávce rozuměla a dokonce ji nepopletla (zjišťuji, že obecně je minimálně 30% objednávek jaksi dezinterpretováno a dochází primárně k popletení zálivek či dokonce masa – nešvar, jež je třeba vymýtit a někteří kebabáři by zřejmě potřebovali kurzy češtiny). Jinak obsluha úslužná a bez problémů.

Cena hlavních pokrmů: Na Prahu vcelku dobrý poměr cena-výkon. Döner 75 Kč a se sýrem 80 Kč, Dürüm za 90 Kč. Porce jsou spíše větší, což vždy ocením.

Kasuar Kebab, Koněvova 1691/116, Praha – Žižkov

Hodnocení kebabárny
  • 7/10
    Prostředí a čistota - 7/10
  • 7/10
    Obsluha - 7/10
  • 8/10
    Cena - 8/10
  • 8/10
    Maso - 8/10
  • 7/10
    Zálivka - 7/10
  • 7/10
    Houska - 7/10
  • 7/10
    Zelenina - 7/10
  • 7/10
    Chuť - 7/10
7.3/10

Celkové shrnutí

Návštěvou kebabárny neprohloupíte, jedná se o lehce nadprůměrnou provozovnu s dobrým poměrem cena-množství pochutiny. Pokud se navíc rozhodnete sníst pokrm uvnitř, užijete si navíc nezvyklou podívanou a to dívat se na sebe, jak se cpete jak vepř v cadcadle naproti jídelnímu pultu. Přesto se v bližším žižkovském okolí nacházejí kebabárny o chloupek lepší.

Sending
Hodnocení čtenářů
6.5/10 (7 hlasů)