Emperor

Emperor

senior kebabárenský inspektor at Kebabárny.cz
Podobně jako ostatní, získal své první životní zkušenosti a zároveň lásku na celý život kolem třetí hodiny ráno po větším než malém množství alkoholu. Měl několikaměsíční zkušenost s pobytem v západní Osmanské říši (čti Německo), kde ochutnal mnoho druhů kebabů. Tato pochutina zde byla doslova na každém rohu. Padaly na něj a do něj ze shora, zboku a občas se zdálo, že i ze spodu (to když znaven spadl na postel a kebab si vychutnal v leže). Záliba v kebabech mu zůstala, i když se zapojil coby bílý límeček či rolák do pracovního procesu v hlavním městě Böhmen. Vzhledem k dlouholeté pěstitelské zálibě v chilli papričkách preferuje spíše pálivější omáčku a jelikož se bojí upírů, nepohrdne ani česnekovou omáčkou. Jako patriot vše zapijí pivem.
Emperor

Latest posts by Emperor (see all)

Kebab Bistro (Praha)

Exteriér

Do téhle Kebabárny jsem se chystal zajít snad už od července, ale nějak to časově a pracovně nevycházelo. Musím však říci, že kdo si počká, ten se dočká. Jak jsem se k provozovně blížil, úplně jsem nadšením neoplýval. Okolí kebabárny se totiž jeví omšele a i exteriér kebabárny působí trochu nenápadně. Na druhou stranu pořád lepší tohle než neonové poutače a já nevím co ještě. Nejedu přece do Las Vegas, i když pojídání kebabu sem tam ruletu připomíná, někdy i ruskou.

Co nabízí

Překvapivě klasicky kebab, a to ve variantě v tortille nebo v tureckém chlebu (pojmy döner a dürüm zde nevedou). Možná je i vegetariánská varianta, ale kvůli tomu já opravdu do kebabáren nechodím.

Interiér

Tady by mohli kluci ještě trochu zapracovat. Bohužel pokud bych měl něco vytknout, tak je to právě interiér. Ten totiž jaksi vlastně není – uvnitř je místo cca 1 x 2 metry a jeden pidi stoleček a oprýskaná omítka. Musím však podotknout, že jsem bedlivě sledoval, jaká je čistota za pultem na druhé straně barikády a nenašel jsem nic, co bych mohl vytknout. A pokud má největší výtka směřuje k oprýskané zdi a nikoli k samotnému pokrmu… Stokrát raději prominu tuto takřka banalitu, než pokažený kebab, s jakým se člověk občas setká jinde. Nikoliv však tady. Přesto, že bych si uvnitř radši sednul a vychutnal si kebab v klídku, tak to jaksi není možné, což je škoda.

Kvalita služeb

Volejte sláva a tři dny se radujte! Po dlouhé době super kebab, kde pomalu nemám, co bych vytknul. Maso pěkně za čerstva nakrájené, krásně teplé a dobře okořeněné. Jedná se o vepřovou variantu, jen houšť s touto vcelku novinkou, jež je lepší než ta hovězí šlichta, co všude nabízejí. Navíc to množství! No, nacpete se slušně. Tak trochu hodně muziky za málo peněz, kdybych to měl nějak popsat. Chleba byl křupavý jak ve variantě chléb, tak tortilla. Zelenina byla opravdu čerstvá a ochucená přesně podle mého gusta. Popravdě si nepamatuji, že bych se dosud setkal s lepší zeleninou. Samozřejmě jsem mohl mít zrovna štěstí, že právě začali novou várku, ale na to se historie neptá. V době mé návštěvy byla prostě výborná. Bylinková omáčka byla také na velmi obstojné úrovni. Chilli teda moc nepálilo, ale to bych neměl pánům kebabářům za zlé. Zrovna jsem totiž ve fázi pojídání zásob Trinidad Moruga Scorpion, takže moje chuťové pohárky v tuhle chvíli jen tak něco nepopálí.

Obsluha

Co jsem tak pochytil a na zbytek se poptal, tak obsluha pochází snad z Ukrajiny. Mladý kebabmistr byl usměvavý a přišlo mi, že dělá svoji práci s radostí. Navíc mi dal věrnostní kartičku, že když sním 9 kebabů, další mám zadax. Milé. Vše udělal pěkně rychle a za čerstva.

Cena hlavních pokrmů

V chlebu za 75 Kč a v tortille za 85 Kč. Na Prahu super, navíc když vezmu v potaz výsledné množství, totalní spokojenost.

Kebab Bistro (Praha)

Zenklova 460/86, Praha