Inspektor Emperor při svém dalším tažení za poznáním nejlepšího kebabu pod sluncem zavítal do Hradce Králové. Původně jsem si na návštěvu kebabárny vyhradil jen asi 10 minut. Bohužel jsem však byl patrně odhalen (celkem otevřeně jsem si fotil exteriér a interiér provozovny a měl dotazy na maso a omáčky) a kebabmistr se jal vyprávět mi o masu, zelenině, zálivkách a tak podobně. Bylo vidět, že co se kebabu týče, dává do práce srdíčko, a tak to má být. Patrně nikdy jsem s kebabářem nezabředl do takového hovoru jako tentokrát a nestrávil uvnitř provozovny takřka půl hodiny, než jsem se pustil do jídla. Hned jsem byl však chytřejší ohledně toho, jak a na kolik částí se krájí chleba na döner, či proč k mému velkému úžasu používají vepřové maso. Dosud jsem se s tím nesetkal a popravdě jsem byl dost překvapen. Přeci jen jako rodilý Čech postava za pultem nevypadala a pokud byl muslim, tak zřejmě hodně pokrokový (jen houšť). Také mě napadla varianta, jestli se nechtějí přizpůsobit české nátuře, přeci jen jsme národ prasožravců. A teda pokud tomu tak je, tak doufám, že se nedočkám v budoucnu toho, že by do kebabu někdo balil mimo vepřového třeba ještě knedlíky a zelí… i když by to s bramborovým knedlíkem vlastně nemuselo být vůbec špatný…

Co nabízí

Dürüm, döner, mega dürüm (ten si snad ani neumím představit), poté variantu se sýrem nebo na talíř.

Interiér

Velmi vkusně zařízen. Všude bylo čisto a uklizeno, na stolech žádné zbytky. Vlastně nemám co vytknout, což se stává málokdy. I jsem byl pozitivně překvapen nepřeplácaností vnitřku provozovny. Prostě pár stolů a židle v kombinaci černá a bílá. Nic víc a nic míň. Žádné klasické neonové poutače a rudě svítící cedule či zářivý prostor uvnitř. Tady se ostatní mohou inspirovat. Navíc je uvnitř dost místa.

Kvalita služeb

Co musím říct hned na začátku této kapitoly je MNOŽSTVÍ. Protože jestli tady majitel na něco sází, jsou to porce jak pro hrocha. Opravdu obrovské a i já, a to jsem vyžrané kebabové prase par excellence, jsem měl co dělat, do sebe dürüm vpravit celý. No, nakonec se to povedlo a snědl jsem i část döneru po partnerce, ale to už je jiná pohádka. Ale abych jen nechválil. Musím být objektivní a, i když porce byla obrovská, tak maso nebylo čerstvě nakrájené a do kebabu putovalo z hrnce, a to je opravdu škoda. Jediné větší minus, ale bohužel relativně velké, protože maso bylo i trochu studené. Chápu, že když mají kebabárny nával, že touto metodou rychleji obslouží větší množství zákazníků, ale já byl v provozovně v neděli v pět odpoledne a moc zákazníků uvnitř nebylo – tudíž nebyl důvod mít maso předem připravené v hrnci a nechat ho stydnout. Zelenina byla vcelku čerstvá a dobře naložená. Zálivky také kvituji pozitivně. Pálivá chutnala dobře a bylinková také. U housky na döner musím pochválit nejen chuť, ale také velikost. Zde pro vás mám jednu zajímavost. Kebabáři kupují jakési koláče na döner, které poté rozdělují na jednotlivé díly. Ti více šetřiví na 6 dílů, ti průměrní na 5 a tady kebabmistr na 4 díly, a je to znát. Opět by se ostatní mohli inspirovat. Protože čím větší houska, tím více vnitřku. A co si budeme nalhávat, o to nám jde také – pořádně si nacpat nácka. Houska na dürüm byla také nadprůměrná.

Obsluha

Vzhledem k možnému odhalení inspektora byla velmi vstřícná, ale vypadal, že je to sympaťák i tak. Vysvětloval mi, jaké používá zálivky a zeleninu, a hlavně mluvil o kvalitě masa a proč má jen vepřové (vyšší kvalita). Co kvituji s povděkem, byla možnost ochutnání masa, než jsem si objednal (jelikož jsem se s vepřovou variantou dosud nesetkal, nechtěl jsem vstoupit do neprobádaného prostoru nepřipraven). Dokonce jsem si poprvé mohl prohlédnout prostor za pultem a až vyrostu, asi chci vlastní kebabárnu.

Cena

Dürüm za 95 Kč a döner za 80 Kč. Což by jeden mohl říct, že je na mimopražskou kebabárnu trochu nadsazená cena. Až pokrm uvidíte, tak pochopíte, že tady to neplatí. To množství jak pro rypouše sloního je cenově velmi přijatelné.

Kebab Hany

Puškinova 860/4, 500 02 Hradec Králové