Grylls

Grylls

senior inspektor kebabáren at Kebabarny.cz
S kebabem začínal jako každý český mládenec ve dvě v noci v hladovém okýnku vedle nádraží. Osud ho zavál na nějaký čas trochu dál na východ než do Průhonic, takže kebab ve všech myslitelných formách měl možnost testovat v takříkajíc téměř starozákonní podobě. Ač nedá dopustit na pravý, poctivý Adana kebab, ke spokojenosti mu zcela postačí řemeslně podařené provedení tradičního německého dönera. I při pobytu sto kilometrů od nynější bašty Islámského státu vždy ke kebabu důsledně vyžadoval pivo, a to i přes zděšené pohledy a výhružným šepotem pronášená slova o nutnosti svaté války. Nejinak tedy činí i dnes ve všech koutech ČR.
Grylls

V další naší vysoce expertní ( 🙂 ) recenzi se podíváme na zoubek kebabárně Kebab Star Národní třída, která se nachází na strategickém místě hned vedle rockového podniku Vagon. Nevím, kolik existuje Vagonů na Národních třídách po celé republice, vedle kterých se nachází stánek s občerstvením, ale dnes se tedy – aby nedošlo k mýlce – bavíme o podniku lokalizovaném v našem hlavním městě.

Do Kebab Star Národní třída jsem zavítal jeden víkendový večer, posilněn několika pivky. Pro kebabárnu by to mohla být obrovská výhoda – co si budeme povídat, stačilo by podat průměrný kuchařský  výkon a moje chuťové buňky, lehce otupělé zlatavým mokem, by byly spokojené, ale takhle to v Kebab Star bohužel nedopadlo.

Většinou mě pořádek/nepořádek v interiéru nechává docela klidným, ale u této provozovny už se musím pozastavit nad tím, jaký bordel tam vládl. Všechny stoly (a většina židlí) pocintané zálivkami, na všech zbytky masa a zeleniny, drobky kam se podíváš. Odpadkový koš zcela přeplněný a co už se do něj nevešlo, přepadávalo na zem. Já beru, že když chudák kebabář nestíhá vydávat dönery v páteční špičce, na úklid moc času nezbyde. Zde se ale obsluha nacházela v počtu tří kusů a to už by si tedy chlapi tu a tam chvilku na setření stolů a vynesení koše najít mohli.

Objednal jsem kuřecí dürüm a pozoroval přípravu. Kdybych býval nepozoroval, odešel jsem s dürümem hovězím. Upozornil jsem na omyl ještě před převzetím a byl mi připraven dürüm s masem podle požadavku, ale bez otráveného obličeje se to neobešlo.

A teď už k samotné chuti. Vezmu to více méně v bodech, číst impresionistické popisy mého nočního dlabance se vám, předpokládám, nechce. Maso – čerstvé, chuťově dostačující průměr, miniaturní porce. Zálivka podprůměr. Neurčitá chuť, přitom by stačilo pár bylinek, trocha snahy a kebab by to vystřelilo do úplně jiných dimenzí. Nářky na zálivku ale píšu v recenzích pravidelně, nejedná se o problém jen tohoto podniku.  Zelenina v pořádku, až na naprosto neuvěřitelné množství cibule. Ta ze mě, myslím, byla cítit ještě po dvou týdnech a dvou litrech Listerinu. Buď se mi obsluha mstila za tu komplikaci s masem, nebo fakt nevím.

Celková chuť kebabu byla jednoduše neakceptovatelná. Přišel jsem si, jako bych jedl cibulovou tortillu s cibulí, cibulovou zálivkou a na vrch extra cibulí. Odcházel jsem zklamaný, a když teď přemýšlím, co o Kebab Star Národní třída napsat pozitivního, tápu. Mají přívětivou otevírací dobu a nacházejí se na perfektním místě pro rychlou noční svačinku po sedmi pivech a jedný zelený ve Vagónu, no. Víc toho dohromady nedám. Stálý zákazník ze mě fakt nebude.

Kebab Star Národní třída,
Národní třída 19, Praha