Grylls

Grylls

senior inspektor kebabáren at Kebabarny.cz
S kebabem začínal jako každý český mládenec ve dvě v noci v hladovém okýnku vedle nádraží. Osud ho zavál na nějaký čas trochu dál na východ než do Průhonic, takže kebab ve všech myslitelných formách měl možnost testovat v takříkajíc téměř starozákonní podobě. Ač nedá dopustit na pravý, poctivý Adana kebab, ke spokojenosti mu zcela postačí řemeslně podařené provedení tradičního německého dönera. I při pobytu sto kilometrů od nynější bašty Islámského státu vždy ke kebabu důsledně vyžadoval pivo, a to i přes zděšené pohledy a výhružným šepotem pronášená slova o nutnosti svaté války. Nejinak tedy činí i dnes ve všech koutech ČR.
Grylls

Latest posts by Grylls (see all)

Když je jedna kebabárna v Ječné (a mimochodem zatraceně dobrá), to by hrom do police praštil, abychom kebab nenašli i v Žitné. Je tam a už v úvodu prozradím, že ostudu také neudělá.

Kebab Žitná je sice malý podnik, uvnitř je docela těsno, zvládne vám ale kromě kebabu v pitě a wrapu nabídnout i slušně vypadající pizzy. Kvůli těm jsme však nedorazili, my jsme tu kvůli recenzi kebabu.

K recenzi jsem si objednal kebab v pitě. Ta byla velmi chutná, a to pitu obecně moc nemusím a jsem radši, když döner dostanu do tradiční čtvrtky tureckého chleba. Kebabmistr ořezal z jehly pěkně propečené kuřecí, žádné studené maso z kastrolu pod pultem se tedy díky bohu nekonalo. To mě, upřímně, příjemně překvapilo, protože v kebabárně byl nulový provoz a to pak kebabáři mívají různé nepěkné nápady, jak se k masu chovat. Zdejší kebabmistr měl ale očividně kumšt, takže vše v cajku.

Zeleninová obloha patřila mezi průměrné až chudší – nějaký zelný mix, plátek rajčete a okurky, salát. Nakonec to nevadilo, protože obsluha mi do pity nacpala naprosto monstrózní porci masa a na to já slyším mnohem víc, než na zeleninu, koneckonců nejsem králík. Navíc kebabář vše pořádně prolil zálivkou, nadvakrát, což se taky děje v menší části podniků. Zálivku jsem si objednal pálivou, navrch sypanou chilli a musím říct, že jsem byl s její chutí nadmíru spokojený. Zálivka v Kebab Žitná totiž opravdu pálila. Podobně jako v Kebab Hausu Bělehradská to totiž nebyla žádná kečupová směs, kterou vám naservírují ve většině kebabáren, ale světlejší, pekelně ostrá tekutina.

Uznávám, že můj celkový dojem mohl zlepšit brutální hlad, kterým jsem v době návštěvy a průběhu konzumace cítil. Nemohu ale jinak a musím znovu vyjádřit velmi příjemné překvapení z döneru , který jsem v Kebab Žitná dostal. Podnik se totiž na první pohled profiluje spíše jako fastfood s pizzou, kde je kebab jen jako doplněk, a to často nedopadá dobře. Kebab tu ale oproti očekávání umí připravit velmi dobrý. Večerní návštěvou tedy chybu, které byste litovali do konce svých dní, neuděláte.

Kebab Žitná, Žitná 41, Praha