Ralf

Ralf

senior kebabárenský inspektor at Kebabárny.cz
Když se v patnácti letech rozhodoval, co dál dělat, otevření si stánku s kebabempro něj byla jasná volba. Vize hlavního kebabáře s několika pikolíky pro něj byla stejně lákavá jako pro jiné děti kariéra fotbalisty, popeláře, zpěvačky nebo modelky. Bohužel zůstalo u přání a nakonec skončil s bílým límečkem v kanceláři, který si občas v rámci pauzy na oběd skočí pro kebab zatímco nostalgicky vzpomíná na svůj neuskutečněný dětský sen a promrhaný talent kebabáře. Preferuje ostřejší kebab, který mu v dutině ústní provede menší džihád, a to v kombinaci s klasickým či zázvorovým pivem. Během víkendu jej v brzkých ranních hodinách můžete potkat v ústeckých kebabárnách. Často navštěvuje kebabárny i u sousedů v Sasku.
Ralf

Latest posts by Ralf (see all)

!!!POZOR!!!

KEBABÁRNA PŘESTĚHOVÁNA DO  ULICE U NÁDRAŽÍ 1300, ÚSTÍ NAD LABEM

(od vlakového nádraží směrem k Benešovu mostu)

V Ústí nad Labem byla v nedávných dnech otevřena nová kebabárna Maidum Kebab, a to na místě přestěhované bageterie Bonviván ve Velké Hradební vedle Domu Kultury. Stejně jako u kebabárny na Masaryčce se jedná o strategickou polohu.  V pracovní týden se potenciální zákazníci mohou rekrutovat především z řad upocených úředníků a frustrovaných úřednic z naproti sídlícího Krajského úřadu a dalších kancelářských krys z nedalekého okolí. O víkendech kebabem bezpochyby nepohrdnou jak alkoholem rozdováněné maminy na tahu z blízkého HP baru, které po půl roce dostaly propustku vypustit páru ve víru velkoměsta, tak hipsteři a umaštění intelektuálové, kteří své existenciální trýzně zahánějí v Café Max, a v neposlední řadě nesmíme zapomenout ani na ústecké Justiny Biebery, jež před Blue Cafém usrkávajíce krabicové víno vyprávějí ostatním členům gangu rovných kšiltů o strategii, jak z rodičů vymámit kapesné na víkendový tah městem.

Abychom nebyli za úplné nekulturní burany, sluší se připomenout, že logo i název kebabárny Maidum odkazují na stejnojmennou pyramidu postavenou zhruba okolo roku 2600 př. n. l. faraonem Snefru v lokalitě Maidum v Egyptě. Z tohoto důvodu lze předpokládat, že část personálu má egyptské kořeny. Dle výpisu z ARESu mají podíl ve společnosti Maidum Zizou tři společníci, Čech, Egypťan a Němec. To zní jako velmi silný podnikatelský  tým v oblasti kebabu – znalost českého prostředí, egyptská „receptura“ a know how z fatherlandu moderního kebabu,  Německa. Toliko kulturně-špionážní okénko. Teď již bez vytáček k tomu, oč tu běží – dát si zde kebab, či nedát?

Ještě než po několika drobných schůdcích vystoupáte do kebabárny, neuniknete libé vůni dřevěného uhlí, na němž je maso připravováno. Je to opravdu příjemná vůně, která vám podobně jako sýr Monty JackoviRychlé roty narovná knír a v hypnotickém stavu vás poslepu dovede ke zdroji této vůně. Samotný interiér kebabárny je menší, k sezení jsou k dispozici pouze dva stolky celkem zhruba pro 6-7 lidí maximálně. Prostor obsluhy a pult jsou na první pohled čisté a uklizené. Obsluha sice ne úplně stoprocentně rozuměla česky, ale cením si snahy, srdečnosti a úsměvu na tváři, který tento miniaturní nedostatek přebil. Po chvilce příjemné komunikace v anglickém jazyce se sympatický kebabář představil jako Ali. První objednávka zněla dürüm kebab (85,- Kč).

Za malou chvilku jsem obdržel dürüm kebab s chilli omáčkou. Po několika kousnutích, kdy se moje zuby prokousávaly plackou a zeleninou, která byla velmi svěží a chuťově bez chyby, jsem narazil na zlatou žílu v podobně vynikajícího masa, jehož způsob přípravy není v kebabárně jen cítít, ale poznáte jej i na jeho chuti. Prostě delikatesa, začal jsem slintat jak Pavlovův pes. Chilli omáčka byla velmi jemná a příjemná.

PSX_20160327_114534

Kebab talíř

Po asi dvou hodinách strávených v nedalekém restauračním zařízení mi to nedalo a vrátil jsem se do kebabárny pro další dávku kebabu. Tentokrát jsem si objednal kebab talíř s hranolkami (90,- Kč). Základ jídla ve tvaru pyramidy tvořila zelenina a  vynikající hranolky. U kebab talíře jsem si odvážně poručil „hodně pálivé“ a omáčka byla citelně ostřejší, přesně tak, jak to preferuji. Chuti se nedalo nic vytknout. Nutno dodat, že kupodivu vůči nižší ceně oproti předchozí objednávce (80,- Kč), bylo na talíři podstatně více masa. Po konzumaci kebabu z Maidumu budete sytí, ale nebudete se cítit těžce a že potřebujete dvacet minut minut spánku, prostě tak příjemně a lehce plní.

Tato kebabárna si nasadila laťku asi stejně vysoko jako toho času Sergej Bubka na první rozběh, a to především přípravou masa na dřevěném uhlí, která je na severu Čech opravdu ojedinělá a moc často se v ní v tuzemsku nesetkáte. Kvituji rovněž to, že kebabárna nepodceňuje ani další složky kebabu jako zelenina, která je čerstvá, nebo přílohy jako placky či hranolky, na nichž si rovněž dají záležet. Lze jen doufat, že z kvality služeb nesleví. Je otázkou, zda-li Ústečané ocení kvalitu kompezovanou malinko vyšší cenou a nebudou preferovat levnější variace kebabu, ovšem v nepoměrně nižší kvalitě. Jen čas ukáže, zda-li se jedná z pohledu kebabárny o házení pomyslných perel (ústeckým) sviním. Pevně věřím, že ne. Z mého pohledu momentálně nejlepší kebab k dostání v celém Ústí a širším okolí.

U Nádraží 1300, Ústí nad Labem