Emperor

Emperor

senior kebabárenský inspektor at Kebabárny.cz
Podobně jako ostatní, získal své první životní zkušenosti a zároveň lásku na celý život kolem třetí hodiny ráno po větším než malém množství alkoholu. Měl několikaměsíční zkušenost s pobytem v západní Osmanské říši (čti Německo), kde ochutnal mnoho druhů kebabů. Tato pochutina zde byla doslova na každém rohu. Padaly na něj a do něj ze shora, zboku a občas se zdálo, že i ze spodu (to když znaven spadl na postel a kebab si vychutnal v leže). Záliba v kebabech mu zůstala, i když se zapojil coby bílý límeček či rolák do pracovního procesu v hlavním městě Böhmen. Vzhledem k dlouholeté pěstitelské zálibě v chilli papričkách preferuje spíše pálivější omáčku a jelikož se bojí upírů, nepohrdne ani česnekovou omáčkou. Jako patriot vše zapijí pivem.
Emperor

Latest posts by Emperor (see all)

Co nabízí Döner a Dürüm a jako přílohu například hranolky

Interiér: Jelikož jsem se k podniku blížil po lezení a velmi velmi hladový, byl bych ochoten prominout mnohé. Přesto objektivně musím interiér spíše pochválit. Překvapilo mě, že než jsem si dosedl ke stolu, obsluha dokonce utřela stůl – což skutečně nebývá v kebabárnách normou. Uvnitř se nachází dva menší stolky, tudíž se zde nají cca 8 osob. Jediné, co bych malinko vytknul, byly otevřené dveře, díky kterým mě v pozdních hodinách trochu táhlo na záda a jelikož nejsem nejmladší, tak jsem z toho úplně nadšený nebyl. Na druhou stranu naprosto chápu strategii mít otevřené dveře, aby se ven linula libá vůně kebabu a přitáhla k sobě lačně vůni nasávající kolemjdoucí.

Kvalita služeb: Byl jsem příjemně překvapen a musím říct, že se jedná o jednu z nejlepších kebabáren v Praze. Döner i dürüm chutnaly výtečně, pozitivně kvituji obří množství pokrmu, velkou porci masa, čerstvou zeleninu i pokus o inovaci (při přehrabování se v kebabu jsem našel kukuřici a další nespecifikované zelené kousky, možná petržel, ale taky to mohlo být něco úplně jiného). V každém případě vše do sebe výborně zapadalo a navíc pálivá omáčka pokrm krásně doplňovala, česneková také. Bonusem navíc bylo i množství sýra, který je v ceně jídla. Ve svém důsledku však musím být k celkovému množství i trochu kritický. Tak nějak jsem plánoval býti ještě během večera trochu akční i v jiných “sportovních” disciplínách než je jedení kebabu, ale po pozření velké porce jsem byl schopen jen ležet na posteli, civět do stropu a hladit si břicho a takřka okamžitě usnout.

Obsluha: Příjemná a úslužná, pravděpodobně se jednalo o Turky, ostatně se jedná o tureckou kebabárnu. Snažili se vyhovět všem přáním, jen patrně neznají veškeré české termíny a proto jaksi nerozuměli mé spolustolovnici, která nemá ráda pálivé a tak ještě obsluhu upozornila, že česnekové ano, ale ne pálivé. Samozřejmě dostala také pálivé a tak jsem musel zkonzumovat ještě valnou část dönera a když vezmete v potaz velikost dürümu, je moje další nepoužitelnost vysvětlena.

Cena hlavních pokrmů: Na Prahu klasická döner 80 Kč a dürüm 95 Kč. Přesto však díky množství velmi výhodná koupě.

Konecchlumského 672/9,  Praha – Břevnov