Emperor

Emperor

senior kebabárenský inspektor at Kebabárny.cz
Podobně jako ostatní, získal své první životní zkušenosti a zároveň lásku na celý život kolem třetí hodiny ráno po větším než malém množství alkoholu. Měl několikaměsíční zkušenost s pobytem v západní Osmanské říši (čti Německo), kde ochutnal mnoho druhů kebabů. Tato pochutina zde byla doslova na každém rohu. Padaly na něj a do něj ze shora, zboku a občas se zdálo, že i ze spodu (to když znaven spadl na postel a kebab si vychutnal v leže). Záliba v kebabech mu zůstala, i když se zapojil coby bílý límeček či rolák do pracovního procesu v hlavním městě Böhmen. Vzhledem k dlouholeté pěstitelské zálibě v chilli papričkách preferuje spíše pálivější omáčku a jelikož se bojí upírů, nepohrdne ani česnekovou omáčkou. Jako patriot vše zapijí pivem.
Emperor

Pln odhodlání jsem se vydal na další mně dosud neznámé místo v Praze, co se kebabu týče – na Palmovku. Měl jsem v plánu krásný kulturní večer s plným žaludkem kebabu a s následnou návštěvou divadla Pod Palmovkou. Hra Spolupracovníci tak nějak ušla, ale od hodnocení divadelních her tu nejsme. Kebab šeredně nevyšel. Návštěva Palmovka Kebab bylo rozhodnutí zcela špatné. Kebab mi byl doporučen jako výborný, bohužel během mé návštevy se zhmotnily veškeré kebabové chmury a odcházel jsem v náladě, že sem už nikdy. Ale vezmeme to hezky od začátku.

Palmovka kebab nabízí klasiku Döner, Dürüm i s falafelem a hranolky. Nic neobvyklého zde nečekejte, bohužel, ani co se kvality týče.

Interiér: Vcelku malý, přesto se na barovkách najíst dá. Mimochodem důvodem, proč se většině kebabáren nacházejí právě barové židle na úkor normálních je ten, že provozovna poté údajně podléhá jiným  normám a nemusí mít například toaletu pro zákazníky. Čistota by mohla být lepší. Na zemi se občas objevil kus masa nebo zeleniny, stůl také nebyl zrovna sterilní. Dovnitř se vtěsná i větší množství osob, což se v době mé návštevy i stalo.  Doufám, že tato recenze je odežene do kvalitnějších provozoven, protože jsem byl v šoku, jak lidé přicházejí a dobrovolně si nechávají dát do kebabu studené maso odněkud z koše. Třikrát tfuj! Sice se v okolí Palmovky často nacházejí velmi podivné existence, ale že by tamní obyvatelé či návštěvníci měli i takhle podivné chutě?

Kvalita služeb: No slovo kvalita není na místě. Po dlouhé době budu velmi kritický a i několik dní po snědění pokrmu se mně vaří krev. Začínám být alergický na kebabárny, kde musím zaplatit hned po objednání. Začínám si myslet, že je to z jejich strany vychytralost,  po zaplacení už jídlo neodřeknu a nebudu se hádat. Stejná situace nastala i v Palmovka Kebab. Po objednání jsem se patrně zahleděl do výstřihu mé spolustolovnice a v dostatečné míře bedlivě nesledoval obsluhu. Místo kuřecího masa, které bylo objednáno a točilo se na tyči, mně kebabový neumětel za pultem plnil housku, mimochodem podivně rozčvachtanou a studenou bez chuti, masem hovězím (aspoň doufám) a ne z tyče, ale odněkud zespodu z šuplíku a naprosto studené. Vytřeštil jsem oči, ale už bylo pozdě, ptát se, kdo je kdo. Zeleniny bylo málo a ač na pohled přes pult působila velmi dobře, dobrá nebyla. Omáčky byly také trochu bez chuti a ani má oblíbená pálivá, kterou si většinou dávám, když očekávám nedostatky, nekvalitu v housce nenapravila. Přesto jen během mého inspektorování do podniku přišlo dalších cca 6 osob.  Je možné, že jsem měl prostě jen smůlu a tak nějak se sešlo, že bylo uvnitř hodně lidí, došlo jedno maso a zbytek se musel udat a nebo prostě kebabář neměl nejlepší den, ale nesmí to nikdy být na úkor zákazníka. Proto, ač mě byl kebab doporučen, chválen a při mojí návštěvě spolustolovnice kroutila hlavou, že je to tentokrát o mnoho horší, nemohu hodnotit příznivě – kebab musí být za všech okolností stejný a to patrně nebyl.

Obsluha: Jejich původ je mi neznámý, ale doufám, že jim příslušní úředníci neprodlouží výzum a naučí se tam, odkud pocházejí, zač je toho kebab! Že někdo úplně nerozumí, dokážu při složitostech češtiny pochopit. Co však pochopit a prominout nemůžu, je snaha podvést zákazníka. Erdogana na tebe. Když přičteme trochu nepořádek uvnitř, nemám takřka co chválit.

 Cena hlavních pokrmů: Klasika a na Prahu průměr, možná lehce nadprůměr Döner 85 Kč, Dürüm 95 Kč. V cenách Palmovka Kebab výrazněji nevybočuje z řady.

Celkové hodnocení: Maso studené, houska bez chuti, málo zeleniny, vevnitř nepořádek. Že vás to nenalákalo? To je jen dobře. Mě už v Palmovka Kebab nikdo neuvidí a po Praze se nachází mnoho lepších kebabáren, stačí se podívat na naše další recenze na Kebabárny.cz.

Palmovka Kebab, Na žertvách 351/4, Praha