Grylls

Grylls

senior inspektor kebabáren at Kebabarny.cz
S kebabem začínal jako každý český mládenec ve dvě v noci v hladovém okýnku vedle nádraží. Osud ho zavál na nějaký čas trochu dál na východ než do Průhonic, takže kebab ve všech myslitelných formách měl možnost testovat v takříkajíc téměř starozákonní podobě. Ač nedá dopustit na pravý, poctivý Adana kebab, ke spokojenosti mu zcela postačí řemeslně podařené provedení tradičního německého dönera. I při pobytu sto kilometrů od nynější bašty Islámského státu vždy ke kebabu důsledně vyžadoval pivo, a to i přes zděšené pohledy a výhružným šepotem pronášená slova o nutnosti svaté války. Nejinak tedy činí i dnes ve všech koutech ČR.
Grylls

Latest posts by Grylls (see all)

Přiznám se, že na recenzi kebabárny Pasha kebab, nacházející se v pražské Jungmannově ulici, jsem se těšil už nějaký ten pátek. Dokonce jsem si její zrecenzování zarezervoval, aby mě některý kolega recenzent nepředběhl. Zvenčí totiž Pasha kebab vypadá dost slibně. A byl tu ještě jeden důvod.

Pamatujete ještě (nyní už naštěstí) politického ztroskotance Tomio Okamuru? Ten v lednu přišel s tvrzením, že abychom zabránili nájezdu muslimských hord na ČR, musíme přestat kupovat kebaby. Vrcholný výkon jeho sociopolitického myšlení doslova zněl: „Každý zakoupený kebab je jen další jeden krok k burkám. Jak bude chutnat vaší ženě, až jej bude jíst se šátkem na obličeji?“ Tomio už však zapomněl říct, že zatímco vy nákupem kebabu sponzorujete Islámský stát, on je štamgastem právě v podniku Pasha kebab v Jungmannově. A byla to právě reakce majitele, kterou si Pasha kebab získal mé sympatie. Tomia totiž nerozsekala do falafelu banda veteránů z Války v Zálivu. Na výloze podniku se jen objevil následující smířlivý vzkaz:

pasha-kebab-vyloha

Tak ale dost zdlouhavých úvodů a pojďme recenzovat. Pasha kebab se řadí spíše do skupiny kebabových restaurací, nejedná se o žádné hladové okno vedle zastávky nočního autobusu. Interiér odpovídá vyššímu standardu, není to sice Mangal, ale posezení zde je příjemné. Obsluha byla dokonce příjemná velmi, úsměv stíhal úsměv. Žádné popletení objednávky, žádná otrávenost, bez problémů zabalili nedojedenou část dürümu, který už jsem fakt nedával. Obsluhu musím opravdu pochválit.

K recenzi jsme zvolili kuřecí döner a dürüm s kuřecím masem plus návdavkem ještě porci bulguru. Porce hodnotím jako naprosto dostačující, obzvlášť dürüm byl pěkný cvalík. Když jsem se ještě podíval na nádherně propečenou housku, už jsem se v hlavě pomalu připravoval na udělení absolutních známek. Ale to bychom svlékali kalhoty, když brod byl ještě daleko. Zbývalo ochutnat. A..

…přišlo velké zklamání. Začnu tím pozitivním. Bulgur super. Jenže tenhle web se nejmenuje bulgurárny.cz. Houstička döneru také super. A tím s klady bohužel tak nějak končíme. Největší průšvih byl jednoznačně maso, které bylo brutálně přepečené, přeschlé a žvýkavé. Chuti nepomohly ani zálivky, pálivá byla průměrná, česneková bez řízu. Pomyslný hřebíček do rakve döneru zasadilo naprosto nesmyslně velké množství cibule, která dokonale přebyla vše ostatní. U dürümu pak došlo k politováníhodnému šetření se zálivkou, takže ve spojení s vysušeným masem byl výsledný pokrm sušší jak Sahara v druhém srpnovém týdnu. Půlku dürüma jsem tedy nechal zabalit a v klidu domova si jí prolil poctivým Habanero mashem.

Takže škoda. V Pasha kebab mají našlápnuto na kebabárnu par excellence, ale musí zlepšit to, na čem  záleží nejvíc – výslednou chuť. Naše rada zní – výraznější zálivky, opatrně při nakládání cibule a hlavně – přepečené maso raději vyhodit, než servírovat zákazníkům. Co kdyby byl jeden z nich recenzent.

Pasha kebab, Jungmanova 27, Praha