Emperor

Emperor

senior kebabárenský inspektor at Kebabárny.cz
Podobně jako ostatní, získal své první životní zkušenosti a zároveň lásku na celý život kolem třetí hodiny ráno po větším než malém množství alkoholu. Měl několikaměsíční zkušenost s pobytem v západní Osmanské říši (čti Německo), kde ochutnal mnoho druhů kebabů. Tato pochutina zde byla doslova na každém rohu. Padaly na něj a do něj ze shora, zboku a občas se zdálo, že i ze spodu (to když znaven spadl na postel a kebab si vychutnal v leže). Záliba v kebabech mu zůstala, i když se zapojil coby bílý límeček či rolák do pracovního procesu v hlavním městě Böhmen. Vzhledem k dlouholeté pěstitelské zálibě v chilli papričkách preferuje spíše pálivější omáčku a jelikož se bojí upírů, nepohrdne ani česnekovou omáčkou. Jako patriot vše zapijí pivem.
Emperor

Latest posts by Emperor (see all)

Neprobádané kebabové končiny inspektora Emperora nadále lákají, a proto se rozhodl vyjet si až do Broumovského výběžku. Tedy narovinu se přiznám, že primárním důvodem byla naprosto dokonalá příroda v okolí, ale co bych to byl za inspektora, když bych si před cestou nezjistil, kde že tam mají kebab. Recenzi tentokrát doprovodím trochu cestopisem. To okolí za to opravdu stojí a na všechny apeluji, ať se do okolí Broumova, Teplic nad Metují, Police nad Metují ((POLIČAN)) a Adršpachu vydají. Jako milovník turistiky už jsem se po českých luzích a hájích něco nachodil a nikde to pro mě nebylo hezčí než zde. O lokalitě doporučuji pořad České televize (odkaz zde) a také vícedenní výlet s přespáním v přírodě.

Pizzerie Deni (Broumov)

Pizzerie Deni (Broumov)

No, ale vraťme se k důvodu této recenze, tedy ke kebabu. Po návštěvě Broumovského kláštera jsem dostal hlad, a tak přišel onen moment, na který jsem se těšil už od Černého Mostu. Pro neznalého je tedy trochu oříšek kebabárnu vůbec najít. Zapsal jsem si jen název, tedy Pizzerie Deni (Broumov), který pravda moc kebaboidně nezní, a podle toho jsem si věru nevěděl rady a jal jsem se v místním infocentru, kde všichni lační po průvodcích skalních měst, ptají se, kudy na skály, kupují mapy okolí, optat se jako švarný junák, kde že se tady vyskytuje ta nejlepší kebabárna ve městě? No, a Pizzerie Deni (Broumov) byla cca 50 metrů daleko, takže jsem si připadal vcelku potupně.

Co nabízí: Pizzeriokebabárna nabízí, co se našeho vědeckého bádání týče, kebab v tortille a kebab v chlebu. Nevím z jakého důvodu, ale pojmy dürüm a döner se zde jaksi nevedou.

Interiér: Připomínal mi bývalou pekárnu či řeznictví, místa na sezení se zde nenacházejí, působil vcelku prostorně a relativně čistě. Respektive pult vypadal v pořádku a pod něj jsem neviděl.

Kvalita služeb: A tady se dostáváme k jádru pudla, teda když o tom přemýšlím, tak se snad jako chod nepodával… chutnalo to jako kuřecí, ale STUDENÉ a ZPOD PULTU. A to se prostě nedělá. Když to zpětně zpomalíme a elektronickou tužkou si ukážeme, kde se stala největší chyba, tak právě tady. Prostě studené a mastné maso zpod pultu, pokud to jen trochu jde, nebrat. Já pochopitelně zaplatil hned po příchodu, a tak byla moje vyjednávací pozice o poznání horší. Maso bylo jen kuřecí, což je pro mě ideální, jinou variantu v současné době nejím. Respektive nejím hovězí, například vepřovému pokušení také málokdy odolám.

Velikost kebabu byla více než obstojná a naštěstí bylo venku snad 35 stupňů a houska byla ohřátá dobře, tudíž se maso přičiněním těchto faktorů relativně prohřálo. Chuťově pak nebylo vůbec špatné, proto třikrát škoda onoho zpodpultoidního manévru a přílišné mastnoty. Zeleniny mohlo být určitě více a žádná inovace se nekonala (zelí, cvíba, salát, rajče). Zálivky jsem ochutnal díky objednaným dvěma porcím hned dvě. Bylinková byla vcelku svěží s příjemnou chutí kopru a pálivá byla díky přidaným sušeným feferonkám opravdu hodně pálivá a ještě druhý den jsem si na kebab s láskou vzpomněl.

Obsluha: Rozuměla požadavku a pokrm připravila dle mého přání. Bohužel ne podle svého nejlepšího vědomí a svědomí – podpulťák jsem už ale rozebíral výše. Nečekal jsem, že i v Broumovském výběžku budou kebab připravovat nějací klucí opálení a ono jo. Původ netuším, možná Turecko. Ještě musím zmínit jednu věc, co se mi s obsluhou přihodila. Když mi kebabmajstr podával druhý kebab, jeden kousek masa upadl na pult a kebabář se ho snažil sebrat a patrně vyhodit do koše. Načež se inspektorovi, tedy mě, trochu splašila kladiva a kousek masa jsem odcházející obsluze z ruky vytrhl a ihned mlsně snědl. Tady jde přeci o maso, a ne nějakou mrkev, a to bysme teda nebyli kamarádi.

Cena: kebab v tortille 90 Kč a kebab v chlebu 80 Kč. Ostatní věci viz přiložená fotografie.

Pizzerie Deni (Broumov)

Hradební 94, Broumov