Ralf

Ralf

senior kebabárenský inspektor at Kebabárny.cz
Když se v patnácti letech rozhodoval, co dál dělat, otevření si stánku s kebabempro něj byla jasná volba. Vize hlavního kebabáře s několika pikolíky pro něj byla stejně lákavá jako pro jiné děti kariéra fotbalisty, popeláře, zpěvačky nebo modelky. Bohužel zůstalo u přání a nakonec skončil s bílým límečkem v kanceláři, který si občas v rámci pauzy na oběd skočí pro kebab zatímco nostalgicky vzpomíná na svůj neuskutečněný dětský sen a promrhaný talent kebabáře. Preferuje ostřejší kebab, který mu v dutině ústní provede menší džihád, a to v kombinaci s klasickým či zázvorovým pivem. Během víkendu jej v brzkých ranních hodinách můžete potkat v ústeckých kebabárnách. Často navštěvuje kebabárny i u sousedů v Sasku.
Ralf

Když se člověk vyjímečně zrovna nenachází v pátek večer ve víru krajského „velkoměsta“ nad Labem, svým játrům dopřává zaslouženou regeneraci a vrchol pracovního týdne završí doma s knihou, filmem, balením šestnáctek na badoo, třicítek na Tinderu nebo vykonává jinou bohulibou činnost, může nastat nezáviděníhodná situace a to ta, že mu vyhládne a dostane chuť na kebab. To by asi nevadilo, pokud by dotyčný za A) nebyl odporný smrdutý lenoch a za B) nebyl oděn v negližé. Co dělat? Ideálně najít nějaký rozvoz, který mu přiveze jítro až ke dvěřím. To se naštěstí povedlo.

Jako vymítač hladu posloužil rozvoz mexické restaurace Replay To El Paso. V jejich rozvozovém menu si můžete zvolit ze dvou druhu kebabů: hovězího (129,- Kč + 10Kč krabice) a kuřecího (99,- Kč + 10Kč krabice). Když jsem se dovolal na uvedené telefonní číslo uvedené pro rozvoz, zeptal jsem se, jaký je mezi kebaby kromě masa rozdíl. Bylo mi řečeno, že žádný, tak jsem se rozhodl pro levnější kuřecí variantu. V pátek večer bývá v mexické na Klíši pravidelně plno, a i proto jsem byl upozorněn, že mi kebab přivezou asi za necelou hodinu. Můj žaludek řval jako Chewbacca ze Star Wars. K tomu připočtěte moji lenost a oděnost, takže jsem neměl moc na výběr než přistoupit na hodinové čekání. Říkal jsem si, za lenost se platí a aspoň si budeš ještě chvilku šponovat chuťové buňky než tě potká pravá kebabová slast a nekontrolovatelný gurmánský orgasmus.

Po necelé hodině chewbaccovského řevu, kdy jsem netrpělivě každých pět minut kontroloval čas i telefon, jsem se konečně dočkal. Telefon, zazvonil, vyběhl jsem před dům, zaplatil a zas pelášil do kuchyně dát se do díla. Kebab byl uložený v průhledné plastové misce s ubrouskem a zabalený v alobalu. Nebyl důvod se čímkoli zdržovat a pustil jsem se do jídla. Houska byla již z větší části nasáklá zálivkou a šťávou ze zelí, její křupavost byla tatam, ale co by mohl člověk po hodině čekání chtít? Zeleniny bylo v kebabu poměrně dost, což by nebylo na škodu, protože člověk občas do sebe musí nacpat nějaký ty vitamíny, ale bohužel jak sami asi tušíte, velká porce zeleniny měla s největší pravděpodobností zakrýt poměrně nuznou porci kuřecího masa. Zálivce nebylo co vytknout. Nicméně až při dojezení kebabu jsem si uvědomil, že nebyl vůbec pálivý a při objednávce se mě nikdo nezeptal, zda-li ho chci „se vším“, „pálivý“ apod., což připisuji tomu, že se nejedná o klasickou kebabárnu.

Výsledný dojem z „mexického“ kebabu je podprůměrný. Domnívám se, že kebab se ocitl v rozvozovém menu tohoto podniku spíše jako takový přílepek, který v nabídce rozvozu měl zaplnit místo, rozšířit nabídku a pokrýt poptávku po oblíbeném víkendovém večerním pokrmu mnoha střízlivých i alkoholem osvěžených Ústečanů. V levnější variantě za 109 ,- Kč obdržíte kebab, po kterém strávníka sice nečeká kolika, ale také ne nějaký nezapomenutelný gurmánský zážitek. Za totožnou cenu lze v Ústí pořídit malý a velký kebab. Příště tu lenost přemohu! 🙂

Ostrčilova 15/983, Ústí nad Labem