Emperor

Emperor

senior kebabárenský inspektor at Kebabárny.cz
Podobně jako ostatní, získal své první životní zkušenosti a zároveň lásku na celý život kolem třetí hodiny ráno po větším než malém množství alkoholu. Měl několikaměsíční zkušenost s pobytem v západní Osmanské říši (čti Německo), kde ochutnal mnoho druhů kebabů. Tato pochutina zde byla doslova na každém rohu. Padaly na něj a do něj ze shora, zboku a občas se zdálo, že i ze spodu (to když znaven spadl na postel a kebab si vychutnal v leže). Záliba v kebabech mu zůstala, i když se zapojil coby bílý límeček či rolák do pracovního procesu v hlavním městě Böhmen. Vzhledem k dlouholeté pěstitelské zálibě v chilli papričkách preferuje spíše pálivější omáčku a jelikož se bojí upírů, nepohrdne ani česnekovou omáčkou. Jako patriot vše zapijí pivem.
Emperor

Latest posts by Emperor (see all)

Když jsem se tak navečer toulal po několika pivech v Riegráčích k domovu, praštila mě do nosu stará známá vůně kebabu a jako Monty Jack z Rychlé roty jsem byl v tu ránu před pultem v kebabárně Super Döner Kebab na Vinohradech. Popravdě, už jsem v podniku jednou byl a žádný extra dojem na mě kdysi neudělal. Proto jsem byl zvědav, jak na mě zapůsobí nyní, když jsem se stal kebabovým inspektorem (což pro mě byla od patnácti let jasná volba).

Nota bene s natolik vytříbenou chutí, že už jen tak něco nepochválím a mám tak trochu fajnovou drštičku. Ač jsem byl skeptický a výsledného pokrmu se spíše obával, ve finále byl relativně obstojný. Neposadil mě na zadek, ani nepoložil na kebabový obláček, ale v rámci možností jsem se dobře najedl.

Co nabízí Super Döner Kebab Vinohradská?

Jedná se o naprosto klasickou kebabárnu, takže žádné speciality ani orientální ingredience zde nečekejte. Žádné kozí, velbloudí a, doufám, ani krysí maso v nabídce nebylo, na štangli se točilo kuřecí a hovězí. Jako přílohu k döneru či dürümu nabízí také hranolky a je možné si na kebab, jako kdekoli jinde, dát sýr.

Interiér

Je patrné, že se snaží těžit z vytíženosti Vinohradské ulice a obřího venkovního poutače na provozovnu Super Döner Kebab v nepřehlédnutelné červené barvě. Uvnitř se nachází jen velmi málo míst k sezení, ale pult a vše za ním vypadalo vcelku čistě. Opět průměr – neurazí, nenadchne. Nikdo se uvnitř nezdržoval, a tak jsem se mohl v klidu porozhlédnout. Bílou rukavičku na prach jsem tedy na ruce neměl, ale že bych se díky vzhledu a nečistotě vnitřku otočil na podpatku a utíkal pryč, se říci nedá.

Kvalita služeb

Döner, který jsem si objednal, jsem si odnesl s sebou a jal se jej ochutnávat až v přítmí své postele. Proto na připojených fotkách kebab vypadá, jako kdyby jej předtím sežvýkal pes a plivl na něj kýbl s majonézou… no, ještě by to mohlo připomínat… anebo ne, pojďme zpět k tématu kebab. Nejzásadnější problém jsem měl opět s masem. Nebylo totiž čerstvě nakrájené za mého pečlivého dozoru státního notáře, ale opět odněkud vytažené. Přesto nebylo nasycené olejem a bylo i vcelku teplé. K ochutnání jsem měl jen variantu kuřecí – popravdě, v poslední době ochutnávám jen variantu kuřecí, tak nějak jsem si jistější původem masa, které opravdu strukturou kuře připomíná. Varianta hovězí většinou vypadá a občas i chutná jako podivná kaše, pravděpodobně nastavovaná moukou a dochucovadly.

V případě Super Döner Kebab Vinohradská bylo maso vcelku dobré, ale za neřezání masa půjdou body dolů. Houska byla obstojná, zeleniny mohlo být určitě více. Bohužel omáček jsem měl v kebabu až dost. Byly dobré, ale nikdo se mě na jejich variantu neptal a navíc nebylo součástí chilli, abych si na kebab vzpomněl i ráno, takže taky body dolů. Protože zde neplatí, jak praví klasik, že důležité jsou body a je jedno jak, tak zde si je musí kebabář opravdu zasloužit a mé zhýčkané chuťové pohárky polaskat.

Obsluha

Kebabář byl zřejmě v minulosti kouzelník nebo nevlastní bratr Davida Copperfielda. Sotva jsem si objednal a než jsem si stačil spočítat drobné v peněžence, měl můj kebab připravený. Nestihl jsem se ani pořádně porozhlédnout a vnitřek kebabárny zdokumentovat. Nedal mi na výběr jakou zálivku, ani zda chci cibuli či chilli. Rychlost na jednu stranu chválím, měl jsem hlad jak vlk v Karkulce, a kdyby měli v kebabárně zavřeno, asi bych snědl nějakého japonského turistu, na druhou stranu ještě minutu bych rád počkal, kdyby bylo maso čerstvě nakrájené. Bohužel.

Cena hlavních pokrmů

Döner za 80 Kč a dürüm za 95 Kč, na Prahu a na Vinohrady vcelku klasika, tady se bohužel na lepší ceny nedostanete.

Super Döner Kebab, Vinohradská 86/111, Praha