Grylls

Grylls

senior inspektor kebabáren at Kebabarny.cz
S kebabem začínal jako každý český mládenec ve dvě v noci v hladovém okýnku vedle nádraží. Osud ho zavál na nějaký čas trochu dál na východ než do Průhonic, takže kebab ve všech myslitelných formách měl možnost testovat v takříkajíc téměř starozákonní podobě. Ač nedá dopustit na pravý, poctivý Adana kebab, ke spokojenosti mu zcela postačí řemeslně podařené provedení tradičního německého dönera. I při pobytu sto kilometrů od nynější bašty Islámského státu vždy ke kebabu důsledně vyžadoval pivo, a to i přes zděšené pohledy a výhružným šepotem pronášená slova o nutnosti svaté války. Nejinak tedy činí i dnes ve všech koutech ČR.
Grylls

Latest posts by Grylls (see all)

Podniky prodávající námi milovaný kebab začaly v poslední době růst jako houby po dešti a nikdo z toho nemůže mít větší radost, než my, redaktoři a inspektoři webu Kebabárny.cz. Jen v samotné Praze se může nyní, na konci roku 2017, nacházet odhadem až kolem stovky kebabáren. Která je ale nejlepší? Na to se můžete podívat v našem dnešním přehledu TOP 10 kebabů v Praze, který jsme pro Vás dali dohromady na základě našich pravidelných inspekcí. Pojďme se tedy bez dlouhých řečí vydat po jednotlivých stupíncích našeho žebříčku až do kebabového nebe.

10. Super kebab Limuzská

Super Döner Kebab Limuzská

Pohled na trafiku..eh, pardon, kebabárnu.. zvenčí

Naší cestu začneme v Praze 10. Na desátém místě se umístila miniaturní kebabárna na zastávce MHD Limuzská. Z klasické unimo buňky tu servírují až překvapivě solidní kebab. Pravda, v zimě (a ani za studených letních večerů) se tu moc neohřejete, protože interiér jaksi neexistuje. Kebab budete muset spořádat mezi dalšími cestujícími osobami, čekajícími na autobus. Zde koupená svačinka ale chutná velmi slušně a tak nějaké to nepohodlí určitě snesete. Celou naší recenzi hledejte tady.

9. Arslan kebab Anděl 

Döner kebab, Arslan Praha

Döner kebab, Arslan Praha

O Arslanu jsme si mohli před pár lety přečíst, že tam s oblibou chodí na döner turecký velvyslanec a že je to možná nejlepší kebabárna v Praze. No, velvyslanec už není velvyslancem a pro nás Arslan určitě nejlepší kebab v Praze neservíruje, i když do TOP 10 samozřejmě patří. Detaily o Arslan kebab najdete v naší recenzi.

8. Kebab House Bělehradská

Kebab House Bělehradská, Praha

Kebab House na Praze 2 má na pražské kebabové scéně také své jméno. K dispozici jsou čtyři zálivky, dva druhy masa a poctivě odvedená práce kebabářů. Trochu nám v této kebabárně chybí takové to pověstné kebabové srdíčko, ale třeba kebab maxi uspokojí i hodně hladového vinohradského poutníka. Pokud tedy není vegan. No, je z toho osmé místo. Recenze zde.

7. Kebab Star & Pizza Dejvice

Exteriér -Exteriér - Kebab Star & Pizza Dejvice

Exteriér

Kebab Star & Pizza je v podstatě kebabovým řetězcem, jehož pobočky najdete po celé Praze, do naší top desítky se ale probojoval zástupce jediný, a to dejvický (naopak třeba pobočka na Národní třídě u nás celkem propadla). V Dejvicích je všechno v pořádku a nám tu chutnalo. Specialitou je vepřové maso a olivy (ostatní pražští kebabáři na zelenině většinou šetří). Shrnuto a podrženo, sedmé místo v našem žebříčku. Celou recenzi najdete tady.

6. Abiy kebab

Obrovským překvapením pro nás je miniaturní kebabárna na rozmezí Malé Strany a Smíchova, Abiy kebab. Naše srdce si získala naprosto neuvěřitelnými porcemi a příjemným personálem. Větší kebab v Praze neseženete, což je skutečnost, která tuto kebabárnu vynesla až na šesté místo. Jak napsal ve své recenzi náš inspektor Grylls: „Porce z Abiy uspokojí i zhuleného vysokoškoláka, co poslední týden přežíval na čínských polívkách a desítce Gambrinusu.“ Recenze zde. A my jedeme dál, před námi je páté místo:

5. Queen’s kebab Žižkov

Queen´s Kebab Žižkov

Jsme na pátém místě a tady už se začínáme přibližovat opravdové pražské kebabové elitě. Pobočka Queen’s kebabu na Žižkově má pěkný, i když malinký interiér, ke kebabu dostanete turecký čaj zdarma a hlavně, chuť kebabu tu mají zatraceně vychytanou. Přidávají do našeho milovaného pokrmu různé bylinky, a třeba kopr v něm funguje zatraceně dobře! Celá recenze je k přečtení zde.

4. Queen’s kebab Vršovice

Exteriér - Queen's kebab Vršovice

Exteriér

Že pánové v Queen’s kebab umějí, dokazuje i čtvrtá příčka, kde se umístila sestřička žižkovského Queen’s. Kopr v zelenině je prostě super a náš inspektor Emperor byl z návštěvy ve Vršovicích tak unešený, že jim zde dokonce odpustil, že maso nedostal čerstvě skrojené z grilu, ale z hrnce! Turecký čajík zdarma pak jen pojistil výslednou čtvrtou pozici v našem žebříčku. Recenze zde.

3. MyWay kebab Břevnov

MyWay Döner Kebab, Praha - Břevnov

MyWay Döner Kebab, Praha – Břevnov

Veliká porce, širší nabídka zeleniny, než jen obligátní česká kebabová zeleninová svatá trojice zelí – okurka – rajče. Pořádná nálož sýra a výborná chuť. MyWay na Břevnově se na pražské kebabové scéně etabloval hodně rychle a na vysoké pozici v našem žebříčku je zaslouženě. V poslední době se ale kebabovými kuloáry šíří zvěsti o změnách v MyWay, tak doufáme, že to nebude k horšímu, abychom nemuseli upravovat naší recenzi.

2. Bistro Lanka 

Stříbrná medaile putuje na Strossmayerovo náměstí. Bistro Lanka je spíše než rychlým občerstvením už takovou poloviční kebabovou restaurací. K usednutí a konzumaci zve veliký, čistý a pohodlný interiér. Naloženu dostanete obří porci čerstvého masa, vybrat si můžete dokonce ze šesti různých zálivek! Nevíme tedy, jestli někdy budeme zkoušet jejich specialitu – zálivku křenovou – ale pokud je někdo kebabový divoch a rebel, může nám napsat, jak to chutná ☺ Celou recenzi Bistra Lanka si můžete samozřejmě přečíst také u nás na webu (odkaz na recenzi). A kdo se stává naším vítězem a může se pyšnit titulem nejlepší kebab v Praze podle odborného webu Kebabárny.cz?

1. Can Bey

Ano, na nejlepší kebab v Praze léta páně 2017 musíte do Ječné ulice. Kebabárna Can Bey je pražskou kebabovou legendou, a to naprosto právem. Mezi největší přednosti patří nejširší nabídka zeleniny v pražských kebabových luzích a hájích (no posuďte sami – bylinky, černé a zelené olivy, kukuřice, dva druhy zelí, salát, mrkev, rajče, okurka – kdo z vás to má, přátelé?) a také stoprocentní čerstvost masa – tady maso z hrnce opravdu nedostanete. V Can Bey podávají až neobvykle vyrovnané výkony, takže se nebojíme si tam dávat obchodní schůzky a poskytovat rozhovory o kebabu do rádia. Ve špičce tu mají opravdu hodně plno, ale rychleji, než v Can Bey, kebab snad ani dostat nemůžete. V podvečer tu kmitá často až pětice zručných kebabářů a práce jim jde tak hezky od ruky, že je pro kebabového nadšence potěšením i jen sledovat ten crkot za pultem. My do Ječné ulice posíláme veliký palec nahoru a hlavně prosbu, ať udrží nasazenou laťku i nadále. No a vy si celou recenzi nejlepšího kebabu v Praze můžete přečíst u nás na Kebabárny.cz, webu pro opravdové milovníky kebabu.