Emperor

Emperor

Senior kebabárenský inspektorKebabárny.cz
Podobně jako ostatní, získal své první životní zkušenosti a zároveň lásku na celý život kolem třetí hodiny ráno po větším než malém množství alkoholu. Měl několikaměsíční zkušenost s pobytem v západní Osmanské říši (čti Německo), kde ochutnal mnoho druhů kebabů. Tato pochutina zde byla doslova na každém rohu. Padaly na něj a do něj ze shora, zboku a občas se zdálo, že i ze spodu (to když znaven spadl na postel a kebab si vychutnal v leže). Záliba v kebabech mu zůstala, i když se zapojil coby bílý límeček či rolák do pracovního procesu v hlavním městě Böhmen. Vzhledem k dlouholeté pěstitelské zálibě v chilli papričkách preferuje spíše pálivější omáčku a jelikož se bojí upírů, nepohrdne ani česnekovou omáčkou. Jako patriot vše zapijí pivem.
Emperor

Poslední příspěvky od Emperor (Zobrazit všechny)

Když už jsme jednou psali o oblíbeném kebabu Tomia Okamury v Jungmannově ulici v Praze, tak musíme napsat i o kebabárně, která sídlí v těsné blízkosti kanceláře DSSS (tedy českých rádoby vlastenců, kteří už řadu let soutěží o to, jak málo lze získat hlasů ve volbách). Vůbec by mě totiž nepřekvapilo, kdyby klucí z vedlejšího vchodu chodili na sváču právě sem.

Kebab krásně voněl už na dálku a kolem kebabárny bylo rušno. To obvykle značí, že by se uvnitř mohlo odehrávat něco, co je mému bříšku blízké. Tak jsem se se svojí drahou polovičkou rozhodl jít si nacpat nácka (v tomto případě raději upřesňuji, že to neznamená, že jsem Vandasovi a jeho boys zaplatil véču).

Vešli jsme dovnitř a objednali si jeden dürüm a jeden döner. Nebudu otálet a vybalím to hned tady. Přátelé, to byla taková galaparáda! Pro mě jeden z nejlepších kebabů za hodně dlouhou dobu a aspirant tak na TOP 5 v Praze. No, přečtěte si to níže. Slintám zase, jen to píšu. Otvíračka od deseti ráno do deseti večer, což je ideál.

Interiér:  Vypadá orientálněji než ostatní kebabárny, jestli to lze takto říci, dejme tomu více persky. Uvnitř hodně prostoru, tak 4 – 5 stolečků a minimálně 10 lidí by se v klidu najedlo najednou. Hezký vybavení, různé podivné kameny po stěnách a zrcadla a další komedie, ale fakt v pohodě, jak v dobře zařízeném teráriu. Za mě hodně palec nahoru a cítil jsem se více než spokojeně.

Kvalita služeb:  Vždy začínáme masem, tak uděláme výjimku a začneme zálivkami. Omáčky úplně super, smetanové s plnou chutí. Pálivá byla tedy skutečně pálivá, až jsem se orosil na čele i jinde, a to jsem zvyklej na ledacos. Česneková pak byla natolik česneková, že ještě hodinu po jídle jsem slyšel romantické: “Táhne tě hrozně z pusy, vůbec na mě ani nedýchej”. Bylinková byla taky perfektní. A teď pojďme na to! Maso bylo krásně čerstvě nakrájené z grilu! Volejte sláva! To už se mně nestalo tak dva měsíce! Ještě na mě kebabář koukal, jak ho bedlivě sleduju, a tak mě uklidnil, abych se nebál, že maso je čerstvé. Super dokořeněné, nepřesolené a šťavnaté. Samozřejmě opět jsme si dali kuřecí variantu.

Zelenina také čerstvá, primárně opět zelí jako vždy, možná až moc možná šťavnatá, jelikož se trochu provalila skrze dürüm, což fakt nechceš, alébrž máš pak celé ruce od omáček a masa a vůbec všeho. Ono to tedy bylo do jisté míry i proto, že toho v durümu prostě mohlo být více, takhle na mě kebabmistři trochu šetřili a dürüm se díky tomu kejval jak oslí penis. Prostě nebyl zpevněn půl kilem masa. Döner byl naopak naplněn naprosto famózně. Díky umně naskládaným složkám zbyla už tak od půlky jen obrovská kapsička pouze masa a housky s omáčkou. S houskou se krásně spojil a partnerka, která se obvykle dělí a nechává, všechno včetně papíru snědla a ještě pak škytala. Tím se dostáváme ještě k housce, která byla hezky prohřátá u döneru, ta na dürum byla poté trochu tenčí, až se protrhl, ale i zde nemohu až tak kritizovat.

Obsluha: Asi snědli hoši kopec vtipné kaše, než jsem přišel, protože neustále vtipkovali. Dělali si ze mě například legraci, když jsem požadoval do kebabu chilli omáčku, že se jedná o čokoládu a podobně. Už jsem se smiřoval s tím, že budu mít čokoládovej kebab.

Cena hlavních pokrmů:  Döner za 85 Kč a dürüm za 100 Kč. Jako na Prahu (a vlastně už i jinde) prostě klasika. Když vezmu v potaz kvalitu, určitě to nejsou vyhozené peníze.

Celkové hodnocení:  Přátelé rychle sem. Výborné maso, zálivky, prostředí. Jedno z největších kebabových překvapení poslední doby.

Bustan kebab, Nádražní 286/20, 150 00 Praha 5