Ralf

Ralf

Senior kebabárenský inspektorKebabárny.cz
Když se v patnácti letech rozhodoval, co dál dělat, otevření si stánku s kebabempro něj byla jasná volba. Vize hlavního kebabáře s několika pikolíky pro něj byla stejně lákavá jako pro jiné děti kariéra fotbalisty, popeláře, zpěvačky nebo modelky. Bohužel zůstalo u přání a nakonec skončil s bílým límečkem v kanceláři, který si občas v rámci pauzy na oběd skočí pro kebab zatímco nostalgicky vzpomíná na svůj neuskutečněný dětský sen a promrhaný talent kebabáře. Preferuje ostřejší kebab, který mu v dutině ústní provede menší džihád, a to v kombinaci s klasickým či zázvorovým pivem. Během víkendu jej v brzkých ranních hodinách můžete potkat v ústeckých kebabárnách. Často navštěvuje kebabárny i u sousedů v Sasku.
Ralf

Poslední příspěvky od Ralf (Zobrazit všechny)

Na naší facebookové stránce nedávno proběhla soutěž o kšiltovku s kebabovým motivem. Vítězem se stal Lukáš z Děčína, za nímž jsem se osobně vydal předat mu vysoutěženou cenu. Předání se pochopitelně nemohlo uskutečnit nikde jinde než v kebabárně. Lukáš mě zavedl do relativně nově otevřené (údajně prosinec 2017) děčínské kebabárny Casa Mia, o níž jsem vůbec neměl potuchy. Ta se nachází nedaleko jiné pizza-kebabárny U Tahira, o níž jsme psali zde.

Jak již název podniku napovídá, podnik Casa Mia nabízí vedle tradičního kebabového menu i pizzu. A priori jsem už předem mírně předpojatý a nedůvěřivý vůči podnikům, kde si můžete objednat pizzu, kebab a nedejbože ještě třeba smažák. Nevím proč, ale působí to na mě jako kočkopes. Tato vrozená nedůvěra byla bohužel prohloubena konzumací kebabu nevalné kvality v několika pizza-kebabárnách. Naštěstí v Casa Mia to byl úplně jiný příběh.

Pokud bych nebyl doprovázen místním insiderem, Lukášem, na kebab do Casa Mia bych nejspíše sám od sebe nezavítal. Kebabárna se sice nachází v širším centru města, ovšem je náramně zašitá kousek od knihovny v jedné z postranních uliček vedoucích k Labi. Několik rozestavených kovových stolků a židliček tvoří improvizovanou zahrádku na chodníku před podnikem.

Při vstupu do kebabárny nás s Lukášem na uvítanou příjemně ovanul větřík z bzučícího větráku. Interiéru kebabárny dominuje pec na pizzu ohraničená spolu s grilem na kebab pultíkem. Vnitřní prostory působí na první dojem čistě, uklizeně a vzdušně. Rovněž pocit z obsluhy byl od prvního kontakty naprosto pozitivní – usměvavá, příjemná, ochotná. Tak to mám rád! 🙂

Květnové vedro v kombinaci s parnem způsobilo, že jsem výjimečně zvolil malý kebab, avšak tradičně se vším a hóóódně pálivou omáčkou. Příjemná obsluha jižanského vzezření se okamžitě pustila do práce a za chvilku jsem měl před sebou talíř s rozevřenou houskou a pořádnou lajnou masa zalitou chilli omáčkou. Na to, že jsem si objednal malý kebab za pajdu (50,- Kč), jsem byl překvapený, jak velké množství masa mi kebabář naložil do housky. To si nechám rád líbit! Modlím se jen, aby se nejednalo o tradiční fintu nově otevřené kebabárny mající za cíl přebrat zákazníky konkurenčním podnikům. Přeji si, abych byl falešným prorokem.

Pokud bych měl zhodnotit housku, po dlouhé době jsem jedl kebab v housce, která nebyla ztvrdlá a tenká jako, kdybyste ji přejeli parním válcem, a ani zas tlustá a měkká jako rohlík z Alberta přifouklý vzduchem. Zkrátká pěkně propečená houstička tak akorát! Zelenině nebylo rovněž co vytknout. Naopak v parném počasí mě tato nejméně oblíbená ingredience kebabu příjemně osvěžila, takže spokojenost.

Potěšilo mě, že pálivá omáčka vskutku zapálila i moje vypálené chuťové buňky a zažehla v mých ústech rozbušku pálivého ohňostroje chutí spolu s bolestivým drážděním mého jazyka. Odřezky masa chutnaly naprosto úžasně! Z jedné strany příjemně křupové, z druhé naopak velmi libové, naprostá paráda a spokojenost. Jak již jsem se zmínil výše, vyzdvihl bych i velké množství masa v „malém“ kebabu. Chuťově bych kebab ohodnotil jako lehký nadprůměr. Z kebabárny Casa Mia jsem odcházel nadmíru spokojený.

Casa Mia, Masná 188/5, Děčín