Grylls
Latest posts by Grylls (see all)

Pár týdnů zpátky, to byl svět ještě v pořádku, jsme s manželkou vyrazili na výlet do polské Wroclavi. To je příjemné a klidné město, relativně nedotčené masovým turismem, takže jeho návštěvu (až to zase bude možné, jestli teda vůbec někdy) doporučuji.

Jak je to u nás kebabárenských inspektorů zvykem, součástí itineráře každého výletu je i návštěva místní kebabárny. Nejinak tomu samozřejmě bylo v tomto případě. Po pětiminutovém průzkumu trhu, provedeném ještě na palubě Flixbus busu, jsem pro recenzi vybral kebabárnu Ceren Kebab.

Ta mi padla do oka jednak nápisem Gemüse Kebab (znalci už vědí) a jednak luxusními instagramovými videi z přípravy kebabu (které polský kebabárenský social media manager zkopíroval i na google mapy, aby pomocí nich nalákal do podniku i zpátečníky, co nemají Instagram (např. mě) – no a jak je vidět, úspěšně).

Ceren Kebab byl uvnitř pojatý v moderním hipster stylu, s polštářky na opření a květinami a já po dlouhé době dávám v recenzi plný počet bodů za interiér a čistotu. Takto by to mělo vypadat! Objednali jsme jeden kebab v kombinaci česneková a mangová zálivka plus sýr haloumi navíc, druhý kebab v klasickém kombu česnek – chilli.

Musím říct, že příprava trvala relativně dlouhou dobu. Mladý kebabář se totiž s kebabem vysloveně mazlil. Maso pěkně čerstvé skrojil ze štangle, houstičku potřel máslem a propekl dokřupava, na talíři vytvořil moderní čmáranici ze zálivky…

… ale čekání se vyplatilo. Jak můžete vidět na fotkách, kebaby vypadaly nádherně. A co se týče chuti, tak tam musí rozhodčí zvednout nad hlavu samé desítky. Kebab byl kromě masa a čerstvé zeleniny naplněn také zeleninou pečenou (proto to Gemüse v názvu), přesně jako u Mustafy nebo celkem nově i v Praze v Podolí. Pečená zeleninka byla zcela luxusní a já křičím „ANO, ANO, tahle to má vypadat!“

Maso bylo kuřecí a domnívám se, že se nejednalo o polotovar, ale pěkně podomácku připravenou štangli, která kombinovala prsní a stehenní řízky. Česneková zálivka měla nadprůměrný říz (krkal jsem jí až do večera), mangová zálivka se ukázala jako vynikající nápad, a doufám, že ho okouká i nějaká česká kebabárna.

Když vezmu v potaz, že jeden kebab stál i s nápojem dle výběru (já bral půlitrový ledový čaj) třináct zlotých, což je v přepočtu, pokud se nepletu, 78 korun (!!!), tak tu dámy a pánové máme výslednou známku, která Ceren Kebabu ve Wroclawi zajistí v našem žebříčku místo hodně vysoko.

Takže – až zákeřný virus opustí Evropu a my zas budeme moc svobodně vyrazit i dál než do zaměstnání, návštěvu tohodle podniku setsakramentsky doporučujeme!!

(Jo a mimochodem ta chilli zálivka nijak extra nepálila.)

Ceren Kebab, Szewska 29, Wrocław

Hodnocení kebabárny
  • 10/10
    Prostředí a čistota - 10/10
  • 7/10
    Obsluha - 7/10
  • 10/10
    Cena - 10/10
  • 8/10
    Maso - 8/10
  • 8/10
    Zálivka - 8/10
  • 9/10
    Houska - 9/10
  • 10/10
    Zelenina - 10/10
  • 10/10
    Chuť - 10/10
9/10

Celkové shrnutí

Vynikající kebab v berlínském gemüse stylu, Ceren Kebab doporučujeme každému, kdo se octne ve Wroclawi!

Sending
User Review
10/10 (1 vote)