Emperor

Senior kebabárenský inspektorKebabárny.cz
Podobně jako ostatní, získal své první životní zkušenosti a zároveň lásku na celý život kolem třetí hodiny ráno po větším než malém množství alkoholu. Měl několikaměsíční zkušenost s pobytem v západní Osmanské říši (čti Německo), kde ochutnal mnoho druhů kebabů. Tato pochutina zde byla doslova na každém rohu. Padaly na něj a do něj ze shora, zboku a občas se zdálo, že i ze spodu (to když znaven spadl na postel a kebab si vychutnal v leže). Záliba v kebabech mu zůstala, i když se zapojil coby bílý límeček či rolák do pracovního procesu v hlavním městě Böhmen. Vzhledem k dlouholeté pěstitelské zálibě v chilli papričkách preferuje spíše pálivější omáčku a jelikož se bojí upírů, nepohrdne ani česnekovou omáčkou. Jako patriot vše zapijí pivem.
Emperor

Po dlouhé době usedám k psaní recenze. To víte, narození dítěte nějaký čas sebere, ale zdatně vychovávám dalšího kebabžrouta. Takže k jádru pudla, i když kebab z pudla bych asi nejedl. V druhé polovině září jsme podnikli rodinný výlet na Kokořínsko, vřele doporučuji – většina cest i s kočárem sjízdná. No, a v rámci této exkurze po Máchově kraji jsme zavítali také do Mělníka, kde se v té době konalo vinobraní = celá Praha vyrazila na výlet a bylo tady tolik lidí, že se snad i ty blbý trdelníky u silnice prodaly. Po prohlídce města a hradeb a soutoku Vltavy s Labem a po několika burčácích jsem v dáli zavětřil tu známou a neodolatelnou chuť kebabu. Neměl jsem ho snad čtyři měsíce!

V samém srdci města zřel jsem krásu nesmírnou a jal se vběhnout přímo k pultíku a poroučel jsem, co do sebe nacpu. No, a jelikož jsem dlouho u objednávkového pultíku na kebab nestál, byl jsem nervózní jak studentík na prvním větším rande před bonusem. A taky jsem to pak trochu podělal, o tom níže.

Otevírací doba: od osmi ráno do půlnoci. Jako kdo si jde v osm ráno dát kebab? To se jako najde ještě větší hovado než my, recenzenti? Že snídá kebab? To musím někdy vyzkoušet! Kávičku, větrník a dürüm jak noha od stolu. Ráno dělá den.

Interiér: Hele, jako tak nějak na pohodu, extra nepřeplácáno, místa na sezení bylo dost a překvapivě i přes probíhající vinobraní bylo uvnitř provozovny čisto. Za pultem to taky svištělo a zde nemám de facto co vytknout.

Samotný pokrm: Tady se dostáváme k bodu mého pokaženého výběru. Jelikož jsem ze všech kebabáren zvyklý, že cokoliv navíc je za příplatek, a to Emperor nerad, nahlas jsem odmítl do dürümu porci sýra – kdo mohl tušit, že je to v ceně! Navíc když je to napsané nad pultem písmem jak kráva… No, nervozita udělala své a měl jsem prostě dürüm bez bonusu. Příště lépe číst, co si člověk objednává, a ne vběhnout dovnitř a s jazykem na vestě zakřičet DÜRÜM! a ani se nepodívat po ceně či možných ingrediencích.

Začněme masem, tady jsem se taky jako profík nepředvedl, alébrž jsem výběr masa nechal na obsluze. Varianta teda byla telecí – ale! I přes relativní frmol kvůli vinobraní jsem dostal maso čerstvě nakrájené. Pecka. Navíc velmi dobře ochucené! Hele, vlastně nevím, jestli je tahle recenze ta nejobjektivnější na světě ze všech, jelikož když jíte kebab po takové době asi by vám chutnaly i nastříhané sandále se zelím, nebo jsem taky mohl mít štěstí, protože mi kebab fakt chutnal. Zelenina sice žádná inovativní nebyla, přesto byla čerstvá,  a to je kolikrát lepší, než tam mít sice kopr a olivy, které však pamatují Platona, jak je trhal ze stromu. Houska byla parádně propečená a křupavá, nic víc a nic míň. Zálivku jsem si objednal chilli, které i relativně pálilo, což je na mě co říct – kebab jsem měl totiž pár dní po “sklizni” vlastních pekelných papriček Moruga, druhá zálivka byl česnek – a jelikož manželka na pokebabový polibek reagovala „táhne z tebe česnek“, tak tam asi byl. Jo, a abych nezapomněl, tak množství bylo více než dostatečné, chvíli jsem po jeho pozření škytal a musel jej spláchnout několika pivy, jak se na správném českém vinobraní sluší a patří. A poslední důležitý aspekt recenze – i přes několik burčáků, pak kebab a následně pár piv jsem se neposral, takže kvalita pokrmu zaručena.

Obsluha: Má absolutorium. Vinobraní v plném proudu, davy lidí a vše stíhali s úsměvem na tváři. Jen mě vlastně mohli upozornit, že sýr je v základní ceně pokrmu! Ale jinak paráda.

Cena za dürüm 90 Kč a 75 Kč za döner je dost na pohodu, když se vezme v potaz, že je to i se sýrem (teda ne pro mě, neboť za blbost se platí).

Döner Kebab Izak, 5. května 111/3, Mělník

Hodnocení kebabárny
  • 8/10
    Prostředí a čistota - 8/10
  • 9/10
    Obsluha - 9/10
  • 9/10
    Cena - 9/10
  • 8/10
    Maso - 8/10
  • 7/10
    Zálivka - 7/10
  • 7/10
    Houska - 7/10
  • 7/10
    Zelenina - 7/10
  • 9/10
    Chuť - 9/10
8/10

Celkové shrnutí

Za tu cenu a super lokaci v centru určitě stojí za návštěvu, uvnitř čisto a porce nadstandardní, navíc v základní ceně je sýr.

Zapisuji vaše hodnocení...
Hodnocení návštěvníků
6.75/10 (2 hlasů)