Ralf

Senior kebabárenský inspektorKebabárny.cz
Když se v patnácti letech rozhodoval, co dál dělat, otevření si stánku s kebabempro něj byla jasná volba. Vize hlavního kebabáře s několika pikolíky pro něj byla stejně lákavá jako pro jiné děti kariéra fotbalisty, popeláře, zpěvačky nebo modelky. Bohužel zůstalo u přání a nakonec skončil s bílým límečkem v kanceláři, který si občas v rámci pauzy na oběd skočí pro kebab zatímco nostalgicky vzpomíná na svůj neuskutečněný dětský sen a promrhaný talent kebabáře. Preferuje ostřejší kebab, který mu v dutině ústní provede menší džihád, a to v kombinaci s klasickým či zázvorovým pivem. Během víkendu jej v brzkých ranních hodinách můžete potkat v ústeckých kebabárnách. Často navštěvuje kebabárny i u sousedů v Sasku.
Ralf

Když byl před třemi lety v Ústí nad Labem otevřen Maidum, první kebabárna s masem připravovaným na dřevěném uhlí, jednalo se o svěží vánek mezi místními „eurokebabárnami“. Z tohoto důvodu jsem popadl za pačesy první příležitost, abych navštívil jejich novou pobočku v Teplicích. Kebab Maidum se nachází v centru Teplic, přímo naproti Krušnohorskému divadlu, kousek od Císařských lázní a přilehlého parku, a to v prostorách bývalé prvorepublikové banky. 

Podnik lze ovšem snadno přehlédnout, jelikož z ulice na něj upozorňuje pouze jedno „áčko“ s textem napsaným křídou. Pár desítek metrů před kebabárnou ale můžete cítit linoucí se vůni opékaného masa, která vás spolehlivě dovede na místo činu. Interiér kebabárny je prostorný a přední čtvercová místnost poskytuje posezení zhruba pro tucet kebabuchtivých strávníků. Pult pro přípravu jídla s grilem se pak nachází v zadní nudli. Pokud se posadíte ke stolu a porozhlédnete kolem sebe, nazbavíte se dojmu, že se podnik v současných prostorách teprve zabydluje a chybí to tu krapet dozdobit. Jen je škoda, že při hezkém počasí podnik nenabízí venkovní posezení. Zahrádka by teplickému Maidumu slušela.

Z nabídky jsem zvolil telecí dürüm za 140,- Kč. V porovnání s konkurencí se cena za kebab nachází v nadprůměrných relacích. Při objednávání jsem nemohl spustit svůj pohled od štangle masa otáčející se na automatickém rožni. Za okamžik jsem měl kebab před sebou na stole a mohl se do něj zakousnout a milá, blesková a ochotná obsluha mi popřála dobrou chuť.

Propečená horká placka křupala přesně tak, jak jsem z ústeckého Maidumu zvyklý. Zeleninovou přílohu tvořila klasická kombinace zelí, rajčat, cibule a hlavně beraních rohů. Nedalo se jí nic vytknout. Za pozornost stálo hlavně telecí maso. Při objednávání se mnou trochu zmítaly obavy z tohoto kroku do neznáma, protože většinou rád sázím na jistotu. Naštěstí se moje obavy rozptýlily po prvním zakousnutí se do dürümu. Dokonale propečené maso mi lahodně křupalo v puse a pálivá omáčka v kombinaci s beraními rohy mi pořásně „vypálily červa“.

Dürümu se nedalo nic zásadního vytknout. Nestává se mi to moc často, ale musím se přiznat k tomu, že jsem nebyl schopný dojíst celý kebab a moje kababářská čest utrpěla menší kaňku.

Kebab Maidum, U Císařských Lázní 13, Teplice

Hodnocení kebabárny
  • 8/10
    Prostředí a čistota - 8/10
  • 8/10
    Obsluha - 8/10
  • 6/10
    Cena - 6/10
  • 9/10
    Maso - 9/10
  • 8/10
    Zálivka - 8/10
  • 8/10
    Houska - 8/10
  • 7/10
    Zelenina - 7/10
  • 8/10
    Chuť - 8/10
7.8/10

Celkové shrnutí

Slovo na závěr. Teplický Maidum Kebab rozhodně stojí za návštěvu, nejenom kvůli přípravě kebabu na dřevěném uhlí.

Zapisuji vaše hodnocení...
Hodnocení návštěvníků
5.25/10 (2 hlasů)