Emperor

Emperor

Senior kebabárenský inspektorKebabárny.cz
Podobně jako ostatní, získal své první životní zkušenosti a zároveň lásku na celý život kolem třetí hodiny ráno po větším než malém množství alkoholu. Měl několikaměsíční zkušenost s pobytem v západní Osmanské říši (čti Německo), kde ochutnal mnoho druhů kebabů. Tato pochutina zde byla doslova na každém rohu. Padaly na něj a do něj ze shora, zboku a občas se zdálo, že i ze spodu (to když znaven spadl na postel a kebab si vychutnal v leže). Záliba v kebabech mu zůstala, i když se zapojil coby bílý límeček či rolák do pracovního procesu v hlavním městě Böhmen. Vzhledem k dlouholeté pěstitelské zálibě v chilli papričkách preferuje spíše pálivější omáčku a jelikož se bojí upírů, nepohrdne ani česnekovou omáčkou. Jako patriot vše zapijí pivem.
Emperor
Pizza – Gyros Anděl (Praha)

Exteriér s čekajícími návštěvníky

Gyrosopizzerie kousek od Anděla obvykle provoní minimálně polovinu Lidické ulice – a tak dlouho jsem chodil mlsně okolo, až se ucho utrhlo. Respektive mě to vtáhlo dovnitř. Většinou mám obavy, které mi postupem času a po více a více zkušenostech dávají takřka za pravdu, že když se to takhle míchá dohromady, není to prostě ono. Mám na mysli gyros či kebab a pizza. Ale tady to překvapivě docela funguje. Hned na úvod musím přiznat, že poprvé budu gyros hodnotit pod vlivem. Teda mám na mysli dobu, kdy jsem gyros pojídal, no vlastně i teď, když recenzi píšu.

Takže si to takhle štráduju po pár kouscích na tramvaj a co čert nechtěl, gyrosárna. Jelikož jsem se zde v minulosti, v předinspektorských dobách, již vyskytl, musel jsem zaskočit na jeden rychlej gyros i nyní.

Co nabízí

Gyros v housce, gyros tortilla a gyros na talíř. A teda ještě pizza, ale koho to zajímá…

Interiér

Lze jen velmi obtížně hodnotit. Interiér je totiž takřka nulový, prostě si u pultíku objednáte svojí pochutinu a vyčkáte na ni. Co se čistoty týče, špínu jsem uvnitř nezaznamenal, ale že bych mohl jíst přímo z podlahy, to také ne.

Kvalita služeb

Pokud gyros řádně zkušeným okem rozpitváme jak Malý pitaval z velkého města, zjistíme, že houska je křupavá a vcelku čerstvá, bohužel se však trochu rozpadala a u konce pokrmu jsem měl co dělat, aby část gyrosu neskončila na mostu přes Vltavu (nemyslím nutkání zvracet, ale rozpadající se houska). Velmi příjemným a asi nejpříjemnějším zážitkem je maso. A to je to hlavní, to si nebudeme nic nalhávat. Bylo krásně voňavé a dobře ochucené. Navíc zrovna nařezané. Už trochu horší je to se zeleninou, jejíž množství není nikterak převratné a jejíž chuť mě také do králičího nebe nevystřelila, ale – maso jo. Zálivku lze jen obtížně hodnotit, alébrž se v gyrosu jaksi žádná nevyskytovala. Co bych také označil za drobnou chybku je, že obsluha dá maso jen navrch – copak o to, krásně to vypadá a první skousnutí, i druhé a třetí, je úžasné. Na konci gyrosu, kde většinou čekám onu třešničku na závěr, se však nachází jen zelenina a houska, což, ruku na srdce, není to, oč tu běží.

Obsluha

Teď poprvé jsem na rozpacích – měl bych hodnotit i vzhled kebabářů? Zde totiž obsluhovala moc sličná slečna, která působila velmi charakterně a charakterově a tak vůbec. Takže v tomto směru spokojenost. Na druhou stranu se neptala na cibuli a rovnou ji do gyrosu nandala. Jako, já bych jí chtěl stejně, ale jde o princip a ne každý cibuli vždy ocení.

Cena hlavních pokrmů

Gyros v housce, gyros tortilla – obojí za 79 Kč. Což je poměr cena/ výkon na Prahu více než přívětivý. Množství je za tu cenu dostatečné, ale zvládl bych i větší porci.

Pizza – Gyros Anděl

Lidická 276/36, Praha

[hmapsprem id=55]

Hodnocení kebabárny
  • 6/10
    Prostředí a čistota - 6/10
  • 7/10
    Obsluha - 7/10
  • 8/10
    Cena - 8/10
  • 9/10
    Maso - 9/10
  • 6/10
    Zálivka - 6/10
  • 7/10
    Houska - 7/10
  • 5/10
    Zelenina - 5/10
  • 7/10
    Chuť - 7/10
6.9/10

Celkové shrnutí

Velmi dobré maso a přívětivá cena. Návštěvou určitě neprohloupíte, a to obzvláště po pár kouscích pivní degustace v okolí. Na druhou stranu pár výtek bylo.