Emperor

Emperor

Senior kebabárenský inspektorKebabárny.cz
Podobně jako ostatní, získal své první životní zkušenosti a zároveň lásku na celý život kolem třetí hodiny ráno po větším než malém množství alkoholu. Měl několikaměsíční zkušenost s pobytem v západní Osmanské říši (čti Německo), kde ochutnal mnoho druhů kebabů. Tato pochutina zde byla doslova na každém rohu. Padaly na něj a do něj ze shora, zboku a občas se zdálo, že i ze spodu (to když znaven spadl na postel a kebab si vychutnal v leže). Záliba v kebabech mu zůstala, i když se zapojil coby bílý límeček či rolák do pracovního procesu v hlavním městě Böhmen. Vzhledem k dlouholeté pěstitelské zálibě v chilli papričkách preferuje spíše pálivější omáčku a jelikož se bojí upírů, nepohrdne ani česnekovou omáčkou. Jako patriot vše zapijí pivem.
Emperor

Poslední příspěvky od Emperor (Zobrazit všechny)

Večerní hlas zval ku kebabu hlad, tam kde vůně döneru zaváněla v háj. To jsem se po delší době ocitl na Žižkově, s hladem jako Dlouhý, Široký a Bystrozraký dohromady. Z mého žaludku se ozývalo kňučení v tónech Beethovenovy Deváté symfonie a já ucítil onu známou, líbeznou vůni.

Hned zvenčí jsem si uvědomil, že kebabárnu Royal Kebab House jsem tu ještě neviděl a že se patrně jedná o vcelku novou provozovnu. Otevírací doba od 10:00 do 6:30 ráno? Obvykle nejsem fanouškem prakticky nonstop kebabáren, ale hlad byl hlad a povinnost inspektora jednou za čas napsat recenzi rovná se Kantovu kategorickému imperativu.

Taky kvůli tomu začínám vypadat jak řezník Krkovička, ale to už je jiná pohádka. Povzbudivé nicméně bylo, že se v provozovně nacházelo plno lidí, což také mnohdy vypovídá o kvalitě kebabárny.

Co nabízí: döner, dürüm a poté mraky dokonale vonících blízkovýchodních pochutin, které přímo v provozovně pekli, a tedy nemít povinnost ochutnat kebab, zcela určitě šáhnu po zapečeném hovězím mletém mase a podobných dobrotách.

Interiér: Velmi vkusný a nepřeplácaný, jednoduchý a elegantní, převažuje bílá barva. Pak několik barových stoliček a stolů, rádoby umění na zdech. Palec nahoru. Všude to vypadalo čistě a nově, a to jak před pultíkem tak za ním. Navíc na místě pec, ze které se linula líbezná vůně z čerstvě dopékaných pamlsků.

Samotný pokrm: Objednal jsem si jeden klasický döner s kuřecí variantou. Maso bylo bohužel z hrnce, i přesto ale bylo čerstvé a teplé a hlavně pěkně ochucené. Takže hrnkový nešvar bych zde i prominul, výjimečně. Housku měli výborně čerstvou a měkoučkou, krásně ohřátou, bohužel však moc velkou vzhledem k faktu, že ji naplnili jen tak z poloviny. Mezi řádky čti, porce mohla být větší – na druhou stranu na Prahu a na Žižkov a vzhledem k ceně je to celkem v pohodě.

Co musím postavit na piedestal, byla  zelenina. Patrně nejlepší, co jsem zatím v Čechách ochutnal. Úplně čerstvá, jako kdyby zelí vytrhali někde před hodinou na poli. Kebabu to dalo zcela jiný rozměr. Ještě mohla být vyšperkovaná nějakou bylinkou či kořením, ale i tak paráda. Zálivku jsem měl tzatziki, byla jemně česneková a dobrá, hustá, žádná voda či UBO (Univerzální Bílá Omáčka). Jinak měli klasiku česnek, bylinky a pálivou.

Obsluha: Byli dva, nějaký klucí turecký. Nepopletli objednávku a dali nám to, co jsme chtěli. Třikrát se tedy zeptali, jestli chceme opravdu kuřecí, ale lepší třikrát měř a jednou podej kebab.

Cena hlavních pokrmů: dürüm 99 Kč a döner za 75 Kč.

Royal Kebab House Žižkov, Seifertova 350/87, Praha