WHO: Kebab s česnekovou zálivkou a dvojtou porcí cibule chrání před nakažením koronavirem

Ralf

Ženeva – Světová zdravotnická organizace (dále jen WHO) dnes doporučila účinné opatření proti nákaze koronavirem. Spolehlivou ochranou je konzumace velkého kebabu s česnekovou zálivkou a extra porcí cibule.

Každý, kdo přichází do kontaktu s větším množstvím lidí, by si měl vyžádat u místně příslušného kebabáře náš oblíbený pokrm právě v tomto složení. „U koronaviru je důležité, že se snadno přenáší při blízkém kontaktu s nakaženým“, říká mluvčí WHO, ukusujíc velká sousta kuřecího döneru.

Studie döneru

„Studie prokázaly, že nejlepší obranou proti intimním (a potencionálně nakažlivým) kontaktům představuje konzumace ještě teplého kebabu s cibulí a pořádnou náloží česnekové omáčky.“ Mluvčí WHO se znovu zakousne do housky a plnými ústy dodává: „Kromě toho kebab chutná prostě lahodně.“

Milovníci kebabu mají z tohoto důvodu sníženou pravděpodobnost nákazy o několik desítek procent. Rovněž to vysvětluje, proč v Turecku zatím nebyl prokázán ani jeden případ nákazy koronavirem.

Rajče, okurka, zelí a hlávkový salát nejsou sice nezbytné pro účinnou ochranu nezbytné, ale mají v sobě spoustu vitamínu C, Takže ani neuškodí. Podstatné ale prostě je, aby byl kebab pořádně zalitý česneková omáčkou a cibule aby bylo v pokrmu alespoň 50 gramů.

Antivirově-česnekové zplodiny z kebabu vás chrání před infekcí čtyři až šest hodin po konzumaci, doporučujeme tedy v těchto neklidných časech zařadit kebab do jídelníčku alespoň třikrát denně. Děláte to pro své zdraví!