WHO: Kebab s česnekovou zálivkou a dvojtou porcí cibule chrání před nakažením koronavirem
- Mahir Kebab, Kubánské náměstí, Praha - 27.4.2021
- Pizza Kebab Zmrzlina, Horšovský Týn - 17.4.2021
- Šehrazad Kebab, Praha -Vršovice - 19.1.2021
Ženeva – Světová zdravotnická organizace (dále jen WHO) dnes doporučila účinné opatření proti nákaze koronavirem. Spolehlivou ochranou je konzumace velkého kebabu s česnekovou zálivkou a extra porcí cibule.
Každý, kdo přichází do kontaktu s větším množstvím lidí, by si měl vyžádat u místně příslušného kebabáře náš oblíbený pokrm právě v tomto složení. „U koronaviru je důležité, že se snadno přenáší při blízkém kontaktu s nakaženým“, říká mluvčí WHO, ukusujíc velká sousta kuřecího döneru.
„Studie prokázaly, že nejlepší obranou proti intimním (a potencionálně nakažlivým) kontaktům představuje konzumace ještě teplého kebabu s cibulí a pořádnou náloží česnekové omáčky.“ Mluvčí WHO se znovu zakousne do housky a plnými ústy dodává: „Kromě toho kebab chutná prostě lahodně.“
Milovníci kebabu mají z tohoto důvodu sníženou pravděpodobnost nákazy o několik desítek procent. Rovněž to vysvětluje, proč v Turecku zatím nebyl prokázán ani jeden případ nákazy koronavirem.
Rajče, okurka, zelí a hlávkový salát nejsou sice nezbytné pro účinnou ochranu nezbytné, ale mají v sobě spoustu vitamínu C, Takže ani neuškodí. Podstatné ale prostě je, aby byl kebab pořádně zalitý česneková omáčkou a cibule aby bylo v pokrmu alespoň 50 gramů.
Antivirově-česnekové zplodiny z kebabu vás chrání před infekcí čtyři až šest hodin po konzumaci, doporučujeme tedy v těchto neklidných časech zařadit kebab do jídelníčku alespoň třikrát denně. Děláte to pro své zdraví!