Istanbul Döner Kebab (Hradec Králové)

Istanbul Döner Kebab (Hradec Králové)

Emperor
Poslední příspěvky od Emperor (Zobrazit všechny)

Nedávno jsem v recenzi použil příměr o hodném a zlém policajtovi. Tak tady lze toto připodobnění sedí na dvě vedle sebe koexistující kebabárny. Jedna se sice nazývá gyrosárna, ale principielně jde prostě o totéž. No a abych zůstal u příměru, tak gyrosárna je starý odporný pupkatý  a zapšklý policajt před důchodem, kdežto kebabárna je čerstvě nastoupivší kadetka, hubená a usměvavá s trojkama prsama, která vám odpustí pokutu za rychlou jízdu. Asi tak… Je to skutečně něco jako paralelní vesmír. Pro mě je dosud nepochopitelné a šokující, že fronty se tvořily před oběma podniky. Recenzi na Grill House jsem již napsal, tak pojďme elektronickou tužkou rozpitvat Istanbul Döner Kebab (Hradec Králové).

Co nabízí

Kebabárna se specializuje na kebab, pro někoho sice samozřejmost, ale raději to zde napíši. O míchaninách s pizzou naštestí nemůže být řeč, ale pár těch zbytečných salátů jako doplňkové zboží se nachází i zde. Hlavně však nabízí klasické varianty döner a dürüm a pár věcí s falafelem a hranolkami.

Istanbul Döner Kebab (Hradec Králové)
Menu

Interiér

Podobně jako u vedlejší gyrosárny lze jen těžko hodnotit část před pultem. Nejedná se sice pouze o hladové okno, ale žádný prostor se stoly a židlemi se uvnitř nenachází a jste nucen po předání kebabu opustit kebabárnu. Pokud mám hodnotit prostor za pultem, tak nemám co vytknout. Vše vypadalo pěkně čistě a přehledně, bylo vidět na štangle s kebabem a na zeleninu.

Istanbul Döner Kebab (Hradec Králové)
Zelenina a zálivky

Kvalita služeb

Začněme od píky, tedy masem. Bylo pěkně začerstva nakrájeno, objednal jsem si klasicky kuřecí variantu. Co se okořenění týče, nemůžu si stěžovat. Zálivky byly tak nějak klasické česnek, bylinky, pálivé. Dal jsem si jen bylinkovou a i zde panuje s kvalitou spokojenost. Co bylo až překvapující byla krásně křupavá houska, která se úplně rozplývala na jazyku. Což bylo mimo jiné způsobeno velice zajímavou inovativní metodou skládání jednotlivých ingrediencí do mého döneru. Do housky vetřel kebabmistr zálivku a nato dal menší množství zeleniny a masa, další vrstvu zálivky a zeleniny a navrch kopec masa, dost slušné množství mimochodem.

Istanbul Döner Kebab (Hradec Králové)
Tak tady je…

No a takhle poskládané jak v tetrisu to šlo neskutečně dobře dohromady. Každé kousnutí hrálo všemi barvami a bylo v něm od každého něco. A hlavně po dlouhé době jsem si opravdu vychutnal onen poslední kousek ve kterém se pojilo vše od housky přes maso a zeleninu po bylinkovou zálivku a to byla neskutečná pecka. Jo a ještě zelenina – byla čerstvá a krásně vystavená za pultem a poté vyskládaná umě do mého pokrmu.

Obsluha

Na první pohled bylo vidět, že do práce dává ono pověstné srdíčko. nejenže se příjemně usmíval, ale šlo mu to pěkně od ruky. Jelikož to byl nějaký klucí opálený, tak měl s kebabem patrně již delší dobu co dočinění. Drobná výtka, že bral do rukou peníze a poté připravoval jídlo, ale to je bohužel takřka všude.

Cena hlavních pokrmů

Döner ve velké variantě za 75 Kč a dürüm ve velké variantě za 90 Kč. Vzhledem k množství pokrmu je cena více než příznivá. Na ceny ostatních pokrmů se můžete podívat na přiložené fotografii.

Istanbul Döner Kebab (Hradec Králové)

V Kopečku 81/1, Hradec Králové

[hmapsprem id=61]

  • 7/10
    Prostředí a čistota - 7/10
  • 8/10
    Obsluha - 8/10
  • 9/10
    Cena - 9/10
  • 8/10
    Maso - 8/10
  • 8/10
    Zálivka - 8/10
  • 9/10
    Houska - 9/10
  • 8/10
    Zelenina - 8/10
  • 9/10
    Chuť - 9/10
8.3/10

Celkové shrnutí

Výborný kebab s inovativním skládáním ingrediencí dovnitř, přičemž se krásně propojí všechny vrstvy kebabu. Pokud se nacházíte v centru Hradce Králové, šup sem! (a nelezte vedle do gyrosárny)

Sending
Hodnocení čtenářů
7.75/10 (16 hlasů)