Turecký kebap, Slaný

Grylls
Poslední příspěvky od Grylls (Zobrazit všechny)

V dnešní recenzi se podíváme na kebab, jehož návštěvu jste nám několikrát doporučili. Je pravda, že nám trošku trvalo, než jsme do Slaného vyrazili. Na druhou stranu se ovšem kromě dnešní recenze z podniku Turecký kebap Slaný můžete těšit i na recenze zbylých dvou slánských kebabů. Vzali jsme to totiž jedním vrzem z jedné vody načisto a až se k tomu dokopeme, naservírujeme Vám i recenze kebabáren Djerba a Anatolie.

Protože k testovací návštěvě došlo za časů koronaviru, nemůžu úplně hodnotit interiér, do kterého jsem se nedostal. Mohl jsem tak jen nenápadně valit oči dovnitř z prostoru mezi dveřmi, kam si kebabáři vysunuli pracovní pult a kde během korony úřadují. Čisto bylo. Kolem stěn jsou nejspíš v normálním režimu barové stoly se židlemi. Nenadchlo, neurazilo.

Co mě ale nadchlo, byl přístup kebabářů. Usměvavé tváře, úklony při pozdravu, objednávce, slušné hlasité zdravení. Oba borci byli výborně naladění, snažili se v pošmourném dni předávat trochu té pozitivity (nikoliv covidové).

Za tohle všechny moje palce nahoru, prozákáznický, příjemný přístup začíná být u nás velkou výjimkou. Co však výjimkou není, je maso z hrnce, které proběhlo i v téhle kebabárně. Ach jo. Fakt? Fakt je to tak těžké, nekrájet maso do zásoby, ale skrojit ho z otáčející se štangle slintajícímu zákazníkovi přímo před očima?

To jsem tedy trošku předběhl, ale vy jste si ty chybějící dílky mojí recenzentské skládačky určitě domysleli. Pro nováčky – dürüm, česneková zálivka, maso jen kuřecí, sušené chilli.

V kebabu bylo teda maso mix, protože kuřecího bylo v hrnci málo. Člověk prostě nevyhrává každý den ve Sportce, občas musí skousnout dvojitou nulu na ruletě.

Každopádně jsem sbalil dürüma se sýrem, zaplatil 90 korun a vyrazil k autu. Popojel jsem o kus dál do základního tábora a pustil se do díla a… a od této chvíle budu Turkish kebab Slaný (skoro) jen chválit.

Porce  byla naprosto grandiózní, dürüm jsem snědl jen s vypětím všech sil. Trochu teď předběhnu v čase – o pár dní později jsem si v téhle kebabárně dal i kebab talíř – a porce to byla také brutální. Ve Slaném se, co se týče porcí, fakt nešetří. A to v žádné kebabárně, nejen zde, v Turkish kebabu.

Maso mi nepřišlo špatné, jen prostě bylo z hrnce, to mu nikdo neodpáře. Nejspíš si tam pobylo jen chvilku, takže se to na chuti neprojevilo tak moc, ale lepší by prostě bylo, kdyby se hrnci vyhnulo.

Za naprosto nejlepší částí kebabu musím označit nepravděpodobnou kombinaci sýr – zálivka -zelenina. Začnu sýrem – ovčí, se skvělou, výraznou chutí a ve velkém množství. A já zvedám ruce vzhůru a volám, kebabíčku na nebíčku, díky, konečně to někdo pochopil! Na sýru se v kebabu NE-ŠE-TŘÍ!

A zelenina – tady si nejsem jistý, jestli si v něčem nakládají zelí, nebo ne, ale v kombinaci se zálivkou se prostě jednalo o promakanou, vyváženou chuť. Zálivka v sobě měla kromě česneku i výraznou stopu nějakých bylinek. Prostě – fungovalo to.

Recenzi na další podniky ze Slaného si u nás na webu ještě nepřečtete, protože jsem se zatím nedostal k jejich sepsání. Ono to psaní bohužel na rozdíl od konzumace není otázkou pěti minut, takže nejde tak dobře od ruky, jako sázení dürümů a dönerů do bříška. Jedno vám ale můžu říct už teď. Turecký kebab Slaný je nejlepším kebabem ve Slaném. Suverénně.

Turecký kebap, Palackého 197,
274 01 Slaný

Hodnocení kebabárny
  • 6/10
    Prostředí a čistota - 6/10
  • 10/10
    Obsluha - 10/10
  • 7/10
    Cena - 7/10
  • 7/10
    Maso - 7/10
  • 8/10
    Zálivka - 8/10
  • 7/10
    Houska - 7/10
  • 8/10
    Zelenina - 8/10
  • 8/10
    Chuť - 8/10
7.6/10

Celkové shrnutí

Nejlepší kebabárna ve Slaném. Suverénně.

Sending
Hodnocení čtenářů
6/10 (9 hlasů)