Döner Kebab Ibo, Liberec

Grylls

V jednom z našich dalších kebabových výjezdů do regionů se dnes podíváme do Liberce, což pro nás na našem webu doposud byla terra incognita. Nejblíže pěkné budovy liberecké radnice se nacházel Döner Kebab Ibo, takže volba byla jasná.

Opět tomu totiž nebylo tak, že bychom si u nás v redakci řekli: „Sakryš, vždyť nemáme ani jednu tečku v Libereckém kraji, to je blamáž, chlapi seberme se, herdek, pojďme to napravit!“ Kdepak. V rámci koronavirových uzávěrek hranic jsme letos se ženou strávili dovolenou po nám neznámých českých luzích a hájích, takže návštěva Ibo Kebabu byla způsobena akutním hladem při prozkoumávání Jizerskohorských bučin. Mimochodem, Jizerky všem milovníkům přírody opravdu doporučuji, byli jsme v šoku, jak krásný kousek divočiny hned za Libercem máme.

Toliko úvod. Do Ibo kebabu jsme dorazili chvilku před polednem, a to jen pár dní před tím, než se kompletně uzavřely vnitřní prostory restaurací a hospod. Interiér podniku mě (stejně jako ty Jizerky) dost překvapil. A to hlavně svou velikostí. Nebyl jsem v zadní části restaurace, ale podle mě by se tu třicet kebabomilců v pohodě v sedě najedlo. Dalším překvapením byl plně vybavený bar. Ke kebabu točené pivko, po  kebabu Jägermeister na slehnutí – no úplný sen. Pro mě tedy doslova, protože jsem řídil, takže jsem se zasnil a pak si „pochutnal“ na jahodovém džusu.

Co podniku ke cti neslouží, je celková zašlost interiéru. Neříkám, že by měli něco špinavého, ale prostě vidíte, že hloubkový úklid neproběhl už nějaký ten pátek – viz fotky.

Objednal jsem si dürüm s česnekovou a pálivou zálivkou a malé hranolky. Musím říct, že jsem se totálně ztratil v ceníku. Sýr byl navíc, jiný salát navíc (nebojte, já taky nevím, co to znamená), a celková cena tak i s již zmíněným džusem vyskočila na 178 korun. To mi přijde na krajské město zatraceně hodně. Když to srovnám se zlatým standardem v centru Prahy, kebabárnou Can Bey v Ječné, tak tam takovéhle kombo vyjde na stopáďo. Což jako  nezlobte se na mě, ta cena je prostě na Liberec přepálená.

Každopádně jsem se po objednávce bez placení posadil se ženou ke stolu, začal čekat a pozorovat. Za to, že jsem neplatil před tím, než se kebabář pustil do přípravy pokrmu, musím Ibo Kebab pochválit. Zaprvé – nemáte pak při konzumaci naší blízkovýchodní pochutiny fastfoodový pocit, zadruhé – kebabář nechmatá na špinavé peníze předtím, než vám šáhne na švába..eh, na kebab. Takže za tohle upřímné díky.

Za co teda fakt děkovat nebudu, je maso (hovězí strouhanková sekaná) z hrnce. Manželka se poctivě zasmála, když týpka při přípravě mého kebabu sledovala. Takže prostě postup byl takový, že kebabář mi staré maso nakydal do kebabu z hrnce, aby okamžitě chytil do ruky nůž, ořezal čerstvé maso z grilu a prdnul ho do hrnce. Na tohle já prostě koukám jak šesťák na iracionální čísla. Proč??

No nic, kebab mi byl přinesen ke stolu, dlužno říct že krásně rozkrojený, takže vypadal jak instagramová modelka, a mělo to kromě možnosti udělat hezkou fotku ještě jednu výhodu – krásně se to jedlo. První kous a okamžitě maso, zelenina, zálivka, správné množství chleba… ne jako vždycky, kdy se na začátku dürüma musíte propracovat přes čtyři vrstvy chleba. Opět pochvala.

Zatím asi moc netušíte, jak bude vypadat hodnocení, co? To máme pochvalu, pak stížnost, pochvalu, pak stížnost… no a spoiler – bude tomu tak až do konce recenze.

Přiznám se bez mučení, opravdu jsem si na kebabu pochutnal. Arabský chleba byl dokonale propečený,  salát ze zelí byl hodně dobře ochucený a zálivky? Dámy a pánové, óda na radost! česnekovou jsem krkal ještě v serpentýnách pod Bedřichovem a ta pálivá? Poezie, balada! Pěkně řízná, zároveň nebyla nijak zvlášť kečupová, super! Jediným mínusem bylo maso. Nevím, jestli to bylo tím, že jsem viděl, že je to hrncák, takže jsem si to vsugeroval, ale prostě už jsem měl lepší.

Porcička byla tak akorát, odcházel jsem najedený, i když si žena („ne, já kebab nechci“) pěkných pár kousů ukořistila 😀

Takže verdikt – hodně slušný kebab, který by ale mohl být ještě o třídu lepší, kdyby se vyhnul dětským nemocem většiny současných kebabáren – hrnce s přihřívaným masem a pouze prefabrikovaného hovězího masa v nabídce. Jo a přestat vymýšlet cenovou nabídku, u které si musíte dělat do bločku poznámky, abyste pochopili, kolik budete platit a proč. Sakra, ten kousek sýra má být v základu, žádný příplatky!

P.S. – Večer na záchodě si mě to maso z hrnce podalo jak Rudí Khmerové Kambodžana co umí půlku abecedy a počítat do patnácti.

Döner Kebab Ibo, Frýdlantská 239/13, 460 01 Liberec

Hodnocení kebabárny
  • 7/10
    Prostředí a čistota - 7/10
  • 7/10
    Obsluha - 7/10
  • 3/10
    Cena - 3/10
  • 4/10
    Maso - 4/10
  • 10/10
    Zálivka - 10/10
  • 9/10
    Houska - 9/10
  • 9/10
    Zelenina - 9/10
  • 9/10
    Chuť - 9/10
7.3/10

Celkové shrnutí

Döner Kebab Ibo Liberec je hodně slušný kebab, který by ale mohl být ještě o třídu lepší, kdyby se vyhnul některým nedostatkům.

Sending
User Review
7/10 (1 vote)