Emperor

Emperor

Senior kebabárenský inspektorKebabárny.cz
Podobně jako ostatní, získal své první životní zkušenosti a zároveň lásku na celý život kolem třetí hodiny ráno po větším než malém množství alkoholu. Měl několikaměsíční zkušenost s pobytem v západní Osmanské říši (čti Německo), kde ochutnal mnoho druhů kebabů. Tato pochutina zde byla doslova na každém rohu. Padaly na něj a do něj ze shora, zboku a občas se zdálo, že i ze spodu (to když znaven spadl na postel a kebab si vychutnal v leže). Záliba v kebabech mu zůstala, i když se zapojil coby bílý límeček či rolák do pracovního procesu v hlavním městě Böhmen. Vzhledem k dlouholeté pěstitelské zálibě v chilli papričkách preferuje spíše pálivější omáčku a jelikož se bojí upírů, nepohrdne ani česnekovou omáčkou. Jako patriot vše zapijí pivem.
Emperor

Poslední příspěvky od Emperor (Zobrazit všechny)

Jak se stáváme čím dál populárnější, tak nám chodí víc a víc doporučení od našich čtenářů, kam jakože máme ještě zajít a kde že je to naprostá bomba, nebo naopak kam musíme zajít, protože tam by tam to snad ani pes nežral. Občas už si připadáme jak Rychlá rota nebo jak Krotitelé duchů, kteří v kanclu čekají na červený alarm oznamující, že přišel mail a je třeba plnit svou inspektorskou povinnost.

Nu, a tak se dostáváme k doporučení jednoho z fanoušků do města Nové Strašecí, hovorově Bubákov a zkráceně BUBU. Město samotné rozhodně stojí za návštěvu a okolí rovněž, jak si však stojí tamější kebabárna Ronny Kebab? Vyplatí se udělat si výlet i kvůli blízkovýchodnímu pokrmu?

Už dle názvu je patrné, že se jedná o pobočku rakovnické kebabárny u náměstí. Údajně už rakovnického kebabáře unavovalo denně makat dlouho do noci v Rakovníku, a tak se přesunul do Bubákova. A tady si jede na pohodu od  devíti ráno do sedmi večer a o víkendu pak od dvanácti do devíti večer. Docela by mě zajímaly myšlenkové pochody kebabáře, protože kdo jako přijde na kebab v devět ráno? To snad nenapadne ani mě, a to jsem teda jó prase v tomhle. Naopak největší chuť na kebab přeci bývá tak po osmé večerní, a to bych zde úplně nepochodil.

Ku provozovně jsme se dostavili v sobotu ve 12:30, neboli bylo otevřeno teprve půl hodiny. Toho jsem se popravdě trochu obával, aneb kdo nemá špatné zkušenosti z návštěvy kebabárny hned po otvíračce? Riskujete nějaké zbytky odřezků z předchozího večera, o čemž by kolega Grylls mohl v Maidumu v Ústí vyprávět. Ale tady se nic takového nekonalo, tudíž třikrát hurá. Vůně grilovaného masa nás praštila přes nos několik desítek metrů před kebabárnou.

Uvnitř se pak krásně rožnily dvě štangle masa a přes výlohu se usmívaly na kolemjdoucí. A jaké to štěstí, kebabmistr se právě jal svého řemesla a čerstvě odkrajoval kuřecí maso. Ale ale, co to nevidí oko mé modravé? Proč proboha cpe nakrájené maso někam do hrnce a ne lidem do jídla? Očividně si kebabáři nedají říct a nedají. Je pravda, že maso, které nám po chvilce dal do naší objednávky, bylo čerstvé, ale ztrácí to takhle ono posvátné kouzlo, kdy vám čerstvě nožem seřeže štangli masa a kus vám putuje přímo do objednaného döneru či durümu.

Co nabízí: Prostě kebab. Durüm a döner. Poté různé variace masa na talíř či s hranolkami nebo nejrůznější saláty.

Interiér: Tak úplně o Sixtinskou kapli se nejedná, ale na kebabárnu dost v pohodě. Uvnitř se nachází barový pultík a několik stoliček a hlavně – je tam čisto. Trochu kýčovité obrazy na zdech pomineme – Louvre budu hodnotit jindy, pokud tam mají kebab. Na krátké posazení a vychutnání si pokrmu je však prostor naprosto dostačující.

Kvalita služeb: A teď to hlavní, na co všichni čekáte. Započněmež masem. Hrncovitost, zcela zbytečnou, jsem již popsal výše. Objednali jsme si klasicky jen kuřecí variantu. Pochválit musím dokořeněnost a i teplotu a vlastně i čerstvost. Co trochu zkritizuji, je tedy množství. Řekl bych až moc zelí na úkor masa. Což sice chápu z podnikatelského, nikoli však uživatelského hlediska. Objektivně však musím kritizovat pouze durüm, v döneru bylo masa na první pohled vcelku dost.

Dál si na paškál vezmeme housku. Na durüm byla úplně super. Pěkně si dal kebabář na čas a křupavost mi byla odměnou. I houska na döner byla nadprůměrná. Zelenina byla asi největší zklamání. Prostě zelí a jinak žádná galaparáda. Tady je určitě prostor pro zlepšení. Navíc, jak už jsem psal výše: až moc zelí na úkor masa. Naopak zálivky mě příjemně překvapily, pěkně husté a žádná voda, navíc chuťově výrazné. Mohu hodnotit kari a bylinkovou. Velikost objednávek byla celkově obstojná a nacpal jsem se solidně.

Obsluha: Zřejmě pravej blízkovýchodní fousek, rozhodně milej a mluvil dobře česky. To, že do kebabárny v tak malém městě přišlo v sobotu v poledne vcelku dost lidí, také vypovídá o popularitě tohoto podniku. Přesto musí zaznít i kritika, působil trochu zmateně, a to možná proto, že si patrně všimnul, jak jsem si venku kebabárnu fotil. Možná proto znervózněl a ani se mě nezeptal, jakou chci zálivku… nebo umí číst myšlenky (je to černokněžník?), protože jsem si opravdu chtěl dát kari a bylinky. Líbí se mi, že si člověk po objednání chilli může do jídla chilli nasypat podle chuti sám. A ještě dokázal vytvořit super kapsičku v döneru, takže poslední sousto bylo pěkně všechno dohromady včetně masa.

Cena hlavních pokrmů: Döner za 85 Kč a dürüm za 100 Kč, což je tedy na maloměsto vcelku pálka. Tohle jsem ochoten zaplatit v Can Bey na Štěpánské, ale tady se moje kolenovrtské panenky trochu protáčely. Inu, žádná konkurence, lidi chodí, tak co by zlevňoval. To na druhou stranu chápu.

Ronny Kebab, Čsl. armády 208, Nové Strašecí