Emperor

Emperor

Senior kebabárenský inspektorKebabárny.cz
Podobně jako ostatní, získal své první životní zkušenosti a zároveň lásku na celý život kolem třetí hodiny ráno po větším než malém množství alkoholu. Měl několikaměsíční zkušenost s pobytem v západní Osmanské říši (čti Německo), kde ochutnal mnoho druhů kebabů. Tato pochutina zde byla doslova na každém rohu. Padaly na něj a do něj ze shora, zboku a občas se zdálo, že i ze spodu (to když znaven spadl na postel a kebab si vychutnal v leže). Záliba v kebabech mu zůstala, i když se zapojil coby bílý límeček či rolák do pracovního procesu v hlavním městě Böhmen. Vzhledem k dlouholeté pěstitelské zálibě v chilli papričkách preferuje spíše pálivější omáčku a jelikož se bojí upírů, nepohrdne ani česnekovou omáčkou. Jako patriot vše zapijí pivem.
Emperor

Poslední příspěvky od Emperor (Zobrazit všechny)

Dříve jsem dělával spousty výletů kvůli různým národním parkům, přírodním pamětihodnostem, hradům či zámkům. Nyní se to naprosto otočilo a dělám výlety kvůli kebabům a až posléze si kolem nacházím různé zajímavosti. Abych udělal recenzi i cestopisně zajímavou, tak v Příbrami a jejím okolí bych vám rád rozhodně doporučil navštívit památník Vojna. To je vám takové místo, kam ty svině komunistický zavírali v padesátých letech politické vězně. A pranic si tento areál nezadá s koncentrákama, které používali o pár let dříve nacisté. On i nápis nad branou “prací ke svobodě” vypovídá o tom, že komunisté hajzlové byli, jsou a budou. Toť má politická vsuvka a teď zpět.

Přímo v Příbrami je poté Svatá Hora, což byla teda velká paráda a fakt doporučuji všem. A právě na jejím úpatí se poté nachází to hlavní, kebabárna Stanboli. A jsme doma. Klasická vůně v ulici. A copak to nevidí oko mé modravé? Zrovna zavážejí mražené štangle kebabu (viz foto). Musím upozadit myšlenky na zločin a zcizení auta plného kebabu a jde se dovnitř.

Interiér: Velmi vkusný, nepřeplácaný, navíc jednotlivé boxíky laděné do červena, což je moje nejoblíbenější barva. Cítil jsem se jako doma. Všude čisto. Kéž by takhle vypadaly všechny kebabárny.

Kvalita služeb:  Hele, nebudu lhát, normálně mně teče slina po bradě jen při psaní recenze. To jen tak pro začátek. Objednali jsme si jeden döner (pro dva lidi) a stejně jsme odcházeli nacpaný, jak kdybychom snědli i Karkulku a myslivce a babičku i s Boženou Němcovou. Maso kuřecí, bohužel z hrnce, ale tak dokonale dochucené, dokořeněné a teplé, a působilo čerstvě, že v hrnci dle mého dlouho nepobylo. Houska byla trošičku měkčí, než by bylo bývalo zdrávo, ale mohlo to být i tím, že byla naplněna ne zplna, ale že obsah kebabu natolik přetékal (představte si sedět Halinu Pawlowskou na barové sedačce, tak kebab působil, jen teda více čerstvě a sexy), že jsem musel snad deset minut vyjídat obsah vidličkou, než šla houska trochu ohnout, abych se do ní mohl zabořit jak kuna do kurníku.

Protože jíst kebab vidličkou nemám rád, se přiznám, je to podobné u burgerů – když si objednám burger či kebab, tak se to prostě nejí po kouskách, ale pěkně všechny chutě se musí prolnout dohromady, abych měl plnou hubu úplně všeho a ideálně se i pokydat. Prostě okusit vše zároveň. Maso, zeleninu, housku, zálivku. Tím se dostáváme k dalším ingrediencím. Bylinková zálivka byla také dobře dochucená, zeleniny byl také kopec, převážně variace na zelí, přesto čerstvé. Dohromady kebab par excellence.

Obsluha: Uměla krásně poskládat kebab dohromady, totálně obrovská porce. A ta kapsička jak ze žurnálu? Navíc fakt sympaťáci. Body nahoru.

Cena hlavních pokrmů: Döner za 85 Kč s touhle velikostí? Navíc naprosto výbornej?  Najedli jsme se dva a byli úplně přecpaný. Poměr cena/ výkon/ kvalita -nepřekonatelná.

Stanboli Döner kebab, Lázeňská 22, Příbram II