Emperor

Emperor

Senior kebabárenský inspektorKebabárny.cz
Podobně jako ostatní, získal své první životní zkušenosti a zároveň lásku na celý život kolem třetí hodiny ráno po větším než malém množství alkoholu. Měl několikaměsíční zkušenost s pobytem v západní Osmanské říši (čti Německo), kde ochutnal mnoho druhů kebabů. Tato pochutina zde byla doslova na každém rohu. Padaly na něj a do něj ze shora, zboku a občas se zdálo, že i ze spodu (to když znaven spadl na postel a kebab si vychutnal v leže). Záliba v kebabech mu zůstala, i když se zapojil coby bílý límeček či rolák do pracovního procesu v hlavním městě Böhmen. Vzhledem k dlouholeté pěstitelské zálibě v chilli papričkách preferuje spíše pálivější omáčku a jelikož se bojí upírů, nepohrdne ani česnekovou omáčkou. Jako patriot vše zapijí pivem.
Emperor

Poslední příspěvky od Emperor (Zobrazit všechny)

Odpolední procházka kolem Vyšehradu, a co to mé oko v dáli nevidí. Není to náhodou nově otevřená kebabárna? Je! Tak, a hurá sem. Když jsme dorazili dovnitř, první pohled mnoho optimismu nevzbuzoval.

Už neměli žádný maso na štangli, to jednoho nepotěší. Při bližším pohledu bylo však patrné, že zrovna čerstvě dokrajovali, konkrétně kuřecí maso. Jiné v nabídce nebylo, což je vlastně dobře. Jiné stejně nejím či se mu spíše vyhýbám.

Otevírací doba podniku Kebab Na Pankráci cílí na kravaťáčky v okolí. Otevřeno mají od 10 do 19 jen od pondělí do pátku. Takže se musí o to více snažit.

Co nabízí: döner, dürüm a v nabídce třeba také kebab s rýží, s hummusem a s dalšími přílohami. Příjemné překvapení. Minimálně hummus, který příště jistě ochutnám.

Interiér: Kebab Na Pankráci je úplně nově otevřená kebabárna, uvnitř pouze tři stoličky, což není pro velkou klientelu. Je to však dostačující. Nepřeplácaný interiér s obrazy pokrmů, hezká kvalitně udělaná podlaha a stěny, bez blbých neonů. Za mě úplně ideální. Uvnitř navíc měli čisto, dokonce zrovna čistili druhý gril.

Samotný pokrm: Objednali jsme si jeden klasický döner a dürüm. Maso mohlo být určitě slanější a více kořeněné, varianta kuřecí. Zelenina, ač nevypadala, byla čerstvá, na druhou stranu žádná hitparáda, prostě total unifikovaná verze dvou barev zelí, dále zbytky ledového salátu, ale žádný rajčata, cibule, kopr nebo cokoliv nového či jiného. Houska na dürüm byla trochu měkčí. Naopak u döneru byla super křupavá.

Döner obecně bych hodnotil určitě lépe než dürüm. Navíc u döneru kebabář umě věci dovnitř naskládal takovým způsobem, že na konci zbyla dokonalá kebabová masitá kapsička. Neboli housku potřel zálivkou, poté maso, poté zeleninu a navrch opět kopec masa. Bylinková zálivka byla UBO (univerzální bílá omáčka bez chuti), ale špatný to vysloveně nebylo.

Obsluha: Byli na nás klucí dva. Jeden co kasíroval – celkem sympaťák, a druhý připravoval jídlo. Tudíž se dobře vystřídali, že ten, kdo hrabe na peníze, nehrabe pak na jídlo, a obráceně. Poprvé v životě jsem od obsluhy zažil, že se mě vůbec na nic nezeptala a než jsem stačil říct švec, měl jsem dürüm na stole. Bohužel byla dovnitř nakydána pouze bylinková omáčka, což já jako chilliholik úplně nevítám. Bylo to tak trochu bez chuti.

Kebabář se navíc ani nezeptal, co chce přítelkyně, která se musela slůvkem Halt! připomenout, že si chce ingredience tak trochu vybrat sama. Přítelkyně si navíc poté všimla, že druhý kebabář měl údajně celkem svaly a dá se na něj koukat, což – co si budeme povídat – Emperor se skákajícím břichem v poslední době úplně nemá. Vlastně mě tím celkem naštvala, když tak o tom přemýšlím.

Cena hlavních pokrmů: Super ceny dürüm 79 Kč a döner za 79 Kč. To je na kebabárnu kousek od Kongresového centra a Vyšehradu super cena a mít Šemík tu možnost, zaskočí radši sem na kebab, než kolem Vltavy proti proudu.

Kebab Na Pankráci, Na Pankráci 1055/61, Praha