Emperor

Emperor

Senior kebabárenský inspektorKebabárny.cz
Podobně jako ostatní, získal své první životní zkušenosti a zároveň lásku na celý život kolem třetí hodiny ráno po větším než malém množství alkoholu. Měl několikaměsíční zkušenost s pobytem v západní Osmanské říši (čti Německo), kde ochutnal mnoho druhů kebabů. Tato pochutina zde byla doslova na každém rohu. Padaly na něj a do něj ze shora, zboku a občas se zdálo, že i ze spodu (to když znaven spadl na postel a kebab si vychutnal v leže). Záliba v kebabech mu zůstala, i když se zapojil coby bílý límeček či rolák do pracovního procesu v hlavním městě Böhmen. Vzhledem k dlouholeté pěstitelské zálibě v chilli papričkách preferuje spíše pálivější omáčku a jelikož se bojí upírů, nepohrdne ani česnekovou omáčkou. Jako patriot vše zapijí pivem.
Emperor

Poslední příspěvky od Emperor (Zobrazit všechny)

Žižkov mě opět povolal do zbraně a já, jsa pln odhodlání, vyrazil na steč! Kebabárna Döner Kebab Žižkov pro nás byla nějak zakletá. Už jsme tam byli snad všichni inspektoři, jednou dokonce dohromady, ale vždy to tak nějak dopadlo, že se všichni vyndali nebo tak něco a z recenze nic nebylo.

Tudíž jsem šel raději sám a ve všední den, aby mě to zase neuvrhlo do nějaké blízké hospody. Už zvenčí lákala libá vůně, takže jsem své kroky dvakrát neprodlužoval a hupnul jsem po schodech rovnou do jámy lvové. Otevírací doba ve všední dny do půlnoci a o víkendu do tří do rána.

Co nabízí: Döner, dürüm a další spousty věcí, neměl jsem moc čas si je poznamenat, měl jsem hlad a šel jsem na kebab, překvapivě.

Interiér: Interiér vypadá tak trochu jako moderní bistro. Což není výtka, dokonce naopak, jedná se o velmi prostorný podnik, čistý, působí to nově a díky kebabu voňavě. Navíc opět chválím nepřeplácanost.

Samotný pokrm: Objednal jsem si, když už to mají v názvu, jeden döner, klasicky kuřecí. Maso bylo výborně okořeněné, i když žel bohu opět vytažené z hrnce. Hergot, chlapi, to už žádnej kebabář neumí udělat kebab načerstvo rovnou z grilu, krucinál, himl hergot laudón donrvetr? Takhle bylo maso trochu studené, a to člověka dvakrát nepotěší.

Velikost kebabu nebyla úplně dostatečná, rozhodně za 89 Kč jsem očekával krapet větší nálož, abych si pořádně napral nácka. Celý kebab navíc byl úplně blbě poskládanej. Nejdřív dovnitř nacpali maso a potom kýbl zeleniny – a člověk, jemuž jde jako mně primárně o maso, pak asi deset minut zápasí a zápolí se zlovolnou květenou, než se k masu vůbec prokouše.

Zpětně bych nejradši všechnu zeleň vzal a hodil jim ji za pult. A to by byla taková škoda! Protože, i když nebyla úplně nejčerstvější, volám sláva a tři dny se raduju, alébrž musím ocenit snahu o nějakou změnu! V zelenině byly i fazole a díky pálivé zálivce se tak vlastně jednalo o jakýsi kebab po mexicku. Za mě palec nahoru. Ale znovu, proč na té zelenině není aspoň kousek masa? I to lépe vypadá pro zákazníka a hlavně to nemusím jíst jak nějakou krabičkovou dietu. Já se chci zakousnout do všeho pěkně po prasácku, najednou! Houska křupavá na plochách, kde se dotkla grilu, ale jinak spíš žužlavá, částečně kvůli menší porci poloprázdná.

Obsluha: Byli dva, klasika klucí vopálený, uvnitř měli čisto a tvářili se vcelku v pohodě. Jen to maso z hrnce, hoši. To já nezapomínám.

Cena hlavních pokrmů: dürüm 99 Kč a döner za 89 Kč, v ceně navíc sýr.

Döner Kebab Žižkov,Sladkovského náměstí 323/3, Praha