Ralf

Ralf

senior kebabárenský inspektor at Kebabárny.cz
Když se v patnácti letech rozhodoval, co dál dělat, otevření si stánku s kebabempro něj byla jasná volba. Vize hlavního kebabáře s několika pikolíky pro něj byla stejně lákavá jako pro jiné děti kariéra fotbalisty, popeláře, zpěvačky nebo modelky. Bohužel zůstalo u přání a nakonec skončil s bílým límečkem v kanceláři, který si občas v rámci pauzy na oběd skočí pro kebab zatímco nostalgicky vzpomíná na svůj neuskutečněný dětský sen a promrhaný talent kebabáře. Preferuje ostřejší kebab, který mu v dutině ústní provede menší džihád, a to v kombinaci s klasickým či zázvorovým pivem. Během víkendu jej v brzkých ranních hodinách můžete potkat v ústeckých kebabárnách. Často navštěvuje kebabárny i u sousedů v Sasku.
Ralf

Pracovní povinnosti mě po čase závaly opět do Chomutova. Předstírat celý den pozornost při pohledu na nesmyslné tabulky v Excelu člověka náramně znaví. Pokud vás navíc úsporná firemní politika nechá celý den sušit hubu u okoralých chlebíčků, věřte mi, že vám pořádně vyhládne. Žaludek řval jako lev ze znělky jednoho filmového studia. Po několika chvílích se přidali i další kolegové. Tato kakofonie prázdných žaludků rozléhající se zasedačkou ohlásila konec porady podobně jako siréna konec hokejového mače. Během jednoho z vysvobozujících úprků z porady na toaletu, jsem si při sezení na záchodové míse vygooglil můj cíl – kebabárnu Kebab House.

Z Chomutova jsme vám již přivezli recenzi na Kebab Žižkov, kde jsem si velmi pochutnal. Těšil jsem se na podobný zážitek i v této konkurenční kebabarně. Výhodou Kebab Housu je určitě umístění v srdci Chomutova, a to přímo na náměstí. Ve večerních hodinách mi ovšem přišlo, že okolo Kebabu Žižkov je o něco živěji. Vešel jsem do kebabárny. Přede mnou stepoval pár milovníků bojových psích plemen, jejichž Bobika mi poslintal nohavice. Nevadí.

Kebabář při práci - Kebab House (Chomutov

Kebabář při práci

Mladá slečna ode mně přijala objednávku – klasický döner kebab se vším a hodně pálivý. S ohledem na to, že jsem tento večer neměl v plánu výměnu pohlavních tekutin s opačným pohlavím, rozhodl jsem se pro smrtící kombo zálivek – bylinkovou, česnekovou a pálivou. Za kebab jsem zaplatil 90,- Kč.

Menu kebabárny - Kebab House (Chomutov)

Menu kebabárny

Sympatická slečna mě vybídla, abych se usadil, s tím že mi objednávku donese. Odporoučel jsem se do zadní části kebabárny a usadil se do koženkové sedačky. Zadní část kebabárny nabízí přibližně 30 míst pro sezení. Za dvě minuty jsem měl svoji objednávku na stole.

Přede mnou stál konečně kebab. Můj zvyk povýšený na náboženský rituál, před tím, než se pustím do samotného kebabu (rozuměj housky s masem) spočívá v tom, že z něj nejprve vydlabu veškerou zeleninu.

Poněvadž zeleninu kebabář vložil do housky jako první ingredienci a vystlal jí celou kapsičku, musel jsem se v kebabu šťourat vidličkou jako gynekolog odstraňující skalpelem vaginální bradavici.

Množství zeleniny bylo přiměřené, ocenil jsem, že v kebabu nenahrazovala maso. Pokud je zelenina čerstvá a v přiměřeném množství, prakticky zde není co hodnotit.

Po prvním zakousnutí do housky mě překvapila její chuť. Byla křupavá jako čerstvé rohlíky, ale zároveň nadýchaná jako centr od Karla Poborského. Za mě lehký nadstandard.

Pořídil jsem několik dokumentujících snímků kebabu dalším inspektorům. Inspektor Emperor zareagoval bleskově. Svým znalým okem maso okamžitě na dálku vyhodnotil jako “klasickou českou sekanou”. No, měl pravdu. Jednalo se o “klasickou českou sekanou”, dlouhé plátky masa na tom chuťově nebyly ovšem vůbec špatně. Sice se nejednalo o žádný gastroorgasmus, ale úplný provar to v žádném případě nebyl. Navíc kebabář housku masem vystlal více než solidně.

Pochvalu před nastoupenou jednotnou si rozhodně zaslouží zálivky. Mix bylinkové, česnekové a pálivé mi v ústech navodil dlouhotrvající příjemný pálivý ohýnek, který jsem musel uhasit několika škopkama v nedalekém restauračním zařízení, ale to už je jiný příběh…

Kebab House, nám. 1. Máje 23, Chomutov