Bistro u myčky, Nové Strašecí

Emperor
Poslední příspěvky od Emperor (Zobrazit všechny)

Jak už název napovídá, tohle asi nebude ten nejlepší kebabářův sen, o kterém se mu zdává celý den, aby si dopřál božská sousta jen. Tím končí naše poetické okénko. A nyní si pojďme tuto komickou návštěvu rozebrat při naší elektronické tužce. Jedu si tak kolem Bubákova, potřebuji nakoupit a přes nos mě praštila klasická smažená vůně z rychlého občerstvení. Název zní vskutku pohádkově Bistro u myčky, co si tak asi jen kolem představit?

Nebudu vás dlouze napínat, je tady myčka. A na budce s rychlým občerstvením se sice neskví z jara květ, ale zato nápis KEBAB, na což mé oči, uši a zvláště nos slyší (co je tohle za větu ani já sám nechápu, píšu ještě v rauši ihned po konzumaci pokrmu). Mimo nápisu kebab je zde však ještě dalších x desítek pokrmů jako např. kuřecí řízek s hranolkami, hamburger, smažák, vietnamské závitky, rýžové nudle, tofu, restované maso s ananasem, pečená kachna na kari a tak dále. Že to bude žůžo dobrodrůžo se jevilo jako předem jasné.

Jak se tak blížím k hladovému okénku, očekávám nejhorší. Stojím před oknem. Zevnitř spatřím osobu asijského vzezření a říkám si: „a do prdele“. Týpek na mě otevře okno a jal se – jak když promluvil sám František Ladislav Čelakovský či jiný obrozenec – do řeči: „Čau, co si dáš?“ Tato reverzní psychologie patrně byla obranným mechanismem na typické drobně rasistické čecháčkovství, které bytostně nesnáším. Neboli na klasické tykání vietnamským prodejcům. Tenhle si to asi vzal za své a obrátil výhodu na svoji stranu. Takový vietnamský Jedi. Trochu mě tím vykolejil. Naštěstí vyblekotat slovo dürüm není až tak složité.

Pak nastal další celkem vtipný moment, když obsluha řekla: „Hele, já si to okno zavřu, ať na mě netáhne zvenku zima, jo, zatím čau.“ Tak jsem čuměl jak péro z gauče a přes mlžící se sklo se snažil po očku pozorovat, co se děje uvnitř a co se tam pokoutně odehrává za galapředstavení. Tímto se tedy omlouvám za množství a kvalitu fotografií, ale přes okno v zimě a zvenku by toho moc nenafotil ani kouzelník Pokustón.

Hned jsem viděl hrnec, marně jsem hledal štangli masa, nakonec našel, ale prázdnou. Maso z hrnce hodil týpek na pánev a už to jelo. Za několik málo minut se okno otevřelo, zazněl dotaz, jestli to chci pálivé, já se stihl zeptat cože je to jako za maso, bylo kuřecí. Opět nastalo přivření okna. Už jsem viděl chleba na dürüm a na něm asi čtyři rozporcované mini kousky ledového salátu. Toliko zelenina v kebabu, nemám k ní co více říci, jelikož vlastně neexistovala. Katastrofa. Pak frajer vysypal obsah pánve do chleba. Musím říct, že množství bylo celkem prasečí, což ale v tuhle chvíli nebylo zřejmé, zda se jedná o výhodu či nikoliv. No když už jsem u popisu masa, tak musím objektivně napsat, že ač bylo z hrnce a ohřáté na pánvi, bylo chuťově dost dobrý. Jednalo se o kusy masa, hezky okořeněné, na hrncák prostě OK.

Téma zálivek je také takové nemastné neslané. Ona pálivá část omáčky totiž byla klasická vietnamská dóza s tekutým chilli, která je každému návštěvníkovi asijských bister dobře známá. Tady však máme být u Arabů, sakra, takže žádné asijské tekuté chilli tam nepatří. Další dotaz na omáčku na moji osobu ze strany obsluhy nepadl a na maso se vylila jakási bílá tekutina bez chuti. Dejme tomu, a budu tomu radši věřit, že to byl nějaký nízkotučný jogurt.

Houska byla celkem v pohodě, hlavní plus vidím v následném zapečení v kontaktním grilu, kdy byl kebab alespoň z obou stran rovnoměrně dobře zapečený. Bohužel narolování kebabu se úplně nepovedlo, viz níže.

Obsluhu jsem již pospal výše, aby tomu nasadila korunu, tak za prvé při placení mě obral o deset korun (nechal jsem se vlastně okrást trochu schválně, abych si tady mohl v recenzi vylévat srdíčko a apeloval na naše čtenáře, aby aspoň klikali na reklamy), kdy na lístku měl napsáno za dürüm 90, ale chtěl po mě stovku, což byla cena za dürüm speciál. No, jestli byl tohle speciál, tak to potěš koště. Druhá věc byla ta, že neměl alobal a při pokračujícím tykání na mě spustil, jestli mi nevadí, že mi dá dürüm jen do nějakých papírových utěrek. A tady jedna rada zdarma, přátelé. Pokud vám tohle někdy kebabář oznámí, tak se na to vyserte, nohy na ramena a pryč. Celý kebab totiž pěkně blbě domáčkl a uzavřel. A hádejte co? No jasně, že chvíli po zaplacení už se spodek rozmáčel a obsah se valil z plna hrdla ven. Takže zakydaná bunda, boty, kalhoty, teklo mi to všude po rukách. No, vypadal jsem jako prase a ještě jsem se pokydal. A to se vyplatí! Prostě tohle je velký špatný.

Jinak budka uvnitř vypadala cekem v pohodě, minimálně co jsem spatřil, a že jsem se snažil, nikde jsem žádnou špínu nezaznamenal, ale bordel celkem jo. Navíc být hezčí počasí, dá se k jídlu sednout venku na lavičku.

Abych ale jen neházel hromy a blesky. Kebab jsem měl po fakt dlouhé době a díky masu, které bylo prostě dobrý, to jako celek nebyla taková chuťová katastrofa, jak popisuji výše. Kdyby to na mě celé nepadalo spodem, neplatil jsem o deset korun výše a neviděl průběh přípravy a kebabář měl alobal, asi bych i recenzoval kladněji. Jenže – na kdyby se nehraje. Nic z toho se nestalo a tak jsem byl po snězení pokrmu vcelku nasranej, ať nechodím kolem horké kaše.

Bistro u myčky, Nové Strašecí 1170

Hodnocení kebabárny
  • 4/10
    Prostředí a čistota - 4/10
  • 2/10
    Obsluha - 2/10
  • 4/10
    Cena - 4/10
  • 7/10
    Maso - 7/10
  • 2/10
    Zálivka - 2/10
  • 4/10
    Houska - 4/10
  • 2/10
    Zelenina - 2/10
  • 5/10
    Chuť - 5/10
3.8/10

Celkové shrnutí

Jestli chcete dobré kuřecí maso, jděte sem, jestli dobrý kebab, jděte jinam. Cena žádná sláva, hrncák, zelenina neexistuje, omáčky rovněž ne, houska blbě zabalená, bez alobalu pokydání jisté.

Sending
Hodnocení čtenářů
3.25/10 (4 hlasy)