Bistro Maxim (Hradec Králové)
- Kebab z Kauflandu - 18.4.2021
- Arabela bistro, Praha – Zličín - 17.4.2021
- Tashkent Kebab, Praha - 12.1.2021
Gyrosárna Bistro Maxim se nachází jen několik metrů od Velkého náměstí v Hradci Králové a to navíc hned vedle kebabárny Istanbul Döner Kebab. Proč tomu tak je, netuším a nechápu. Jelikož jsem měl tu možnost ochutnat pokrmy z obou podniků, můžu je s klidným svědomím komparovat a podat vám tak své touto cestou získané poznatky. Nyní se zaměřím na Bistro Maxim.
Patrně aby se alespoň trochu odlišil, nazývá svůj produkt gyros a již na svém poutači se chlubí tím, že používá čerstvé maso bez umělých konzervantů. No, to by v tom byl čert, abych kolem prošel bez povšimnutí. Navíc fronta byla v době mé přítomnosti u obou provozoven. A to je u kebabů tak nějak dobrým indikátorem, že tam, kde se tvoří fronta, bývá obvykle i kvalita. Že to ale neplatí vždy a všude, jsem se však přesvědčil záhy.
Co nabízí: Gyros na X způsobů – v tortille, v chlebu, s dvojitou porcí masa (což byla moje objednávka), s hranolkami.
Interiér: Tak o tom se v případě Bistro Maxim nedá mluvit, jedná se prostě o hladové okno na ulici, těžko tak o něčem psát a hodnotit. Můžu jen popsat, co mé oko zahlédlo skrze okno. Vysloveně špínu jsem neviděl, ale ani čerstvě vystavenou zeleninu, všechno se podává tak nějak z podpultu, což teda já osobně nevítám.
Kvalita služeb: Fuj, fuj, a znova fuj. Jak já se jen těšil, navíc ten poutač na čerstvé maso… A čeho jsem se pak stal svědkem a teda i osobou, jež to celé musela pozřít?! Objednal jsem si dvojitou porci masa, čekal jsem na čerstvé nakrájení ze štangle a…
No, samozřejmě jsem se nedočkal a mám tušení, že se nejednalo pouze o klasický podpulťák, ale ještě navíc o nějaký sajrajt osmažený někde na pánvi. Na mase nebyly patrné žádné rány a jelikož kebabář nebyl Ježíš, po jehož aktech se rány zacelí, mám silné podezření, že někde potajmu pod oknem smaží nějaké zbytky masa. To poté bylo teda stejně studené, špatně nakořeněné a vůbec nestálo prostě za nic.
K tomu navíc zelenina takřka žádná a nedochucená, houska sladká (já se ptám proč?) a totálně mouková. Poslední sousto, na které se obvykle těším, protože se v něm smíchají chutě všech částí, tady bylo, jak když si do chřtánu sypu pytel s moukou. A to jsem se ještě nedostal k dalšímu eklhaftu, kterým byla zálivka. Tedy zálivka, buď tam frajer kydnul kečup, tatarku a nebo tsatsiki (to jsem si objednal a chtěl k tomu chilli, dostal jsem další dávku nějakého nejlevnějšího ostrého kečupu, fuj).
Již v předchozí části jsem se řádně rozohnil a asi už nepřestanu. Za oknem zde stojí mladý frajírek s komediemi na hlavě, prostě nemá ke kebabu žádný vztah a patrně to má jako brigádu. A když jsem stejně jako Vincent Vega v Pulp Fiction na vlastní oči viděl, jak to v tý sračce topí, prostě jděte o dům dál. Zde doslova, kebab vedle je super (viz další recenze).
Cena hlavních pokrmů: Ceny jsou zde sice více než příznivé, mnou objednaná verze s dvojitou porcí masa byla za 80 Kč, ale klasika zde stojí i méně než 60 Kč. Popravdě jsem to díky nepěknému zážitku z požitku úplně neřešil, protože vám to stejně nebudu doporučovat.
Celkové hodnocení: Jednoduše jděte doslova o dům vedle do Istanbul Döner Kebab, tady to žádná hitparáda není. Nic moc maso, houska i pseudozálivka. FUJ.
Bistro Maxim, V Kopečku 82/3, Hradec Králové
[hmapsprem id=60]
Hodnocení kebabárny
-
4/10
-
4/10
-
8/10
-
4/10
-
1/10
-
3/10
-
4/10
-
4/10
Celkové shrnutí
Celkové hodnocení: Jednoduše jděte doslova o dům vedle do Istanbul Döner Kebab, tady to žádná hitparáda není. Nic moc maso, houska i pseudozálivka. FUJ.