Antalya Kebab Nejdek
- Kebab z Kauflandu - 18.4.2021
- Arabela bistro, Praha – Zličín - 17.4.2021
- Tashkent Kebab, Praha - 12.1.2021
Výlet do Sudet a do Karlových Varů, které jsou v době korony celkem vhodnou destinací na výlet. Počty osob na kolonádě jsou takřka minimální, ale podobně je na tom i množství kebabáren. Dopředu jsem si, což se stává tak jednou za deset let, nenaplánoval žádnou kebabárnu s tím, že mě jistě v centru nějaká trefí do oka. Netrefila a hladová manželka utla další hledání na blind. Tudíž recenze z Varů až někdy jindy. Ale!
Za to tady máme recenzi z Nejdku. O tomto městě jsem toho tolik extra pozitivního dosud neslyšel, prostě Sudety – Němci pryč a svoloč bez vztahu k místu sem. (Tak díky kolego, tvoji Sudetští kolegové Grylls a Ralf tě zdraví! – poz. redakce :-)) O to více překvapený jsem byl nejen relativní čistotou města – ta třetí generace usedlíků už se snaží ve městě něco dělat a je to znát – ale hlavně krásnou přírodou kolem. Ta je skutečně nadosah. Abych ale jen nechválil, také tady mají kebabárnu. Bohužel.
Nachází se pěkně na hlavním náměstí, ideální poloha. No a tím pozitiva pomalu končí. Kebabárna je zároveň pizzerie, což je kombinace, jež zpravidla nestojí za nic, a mělo mě to varovat.
Pán kebabář měl zřejmě ten den písek ve vagíně, jinak si jeho náladu nedokáži vysvětlit. Byl příjemnej asi jak Prymula na zaplněné spartakiádě. Na moje požadavky se tvářil dost kysele, jako „cože ty si budeš vybírat maso (nelze!) a zálivky? Kdo si myslíš, že seš?“ Týpek za pultem to má bohužel dost na háku, nebo spíš u prdele. Nikoho uvnitř neměl a prý budete muset na kebab deset minut čekat (tady tedy na jeho omluvu, možná řešil předchozí rozvozové objednávky).
Interiér taková klasika, byl jsem tak rozhozenej z jednání pucfleka, že ani pořádně nevím, jak to uvnitř vypadalo. Byly tam nějaký ty stoly a židle, vevnitř nikde nikdo, ale bordel jsem neviděl.
Pojďme ale rozpitvat to hlavní, o co tu běží, tedy dürüm, který jsem si jako vždy objednal. Nebylo možné si objednat druh masa, jen mix, nic jiného není. Jelikož se mu tam točila jen jedna štangle skoro sežraná, tak jedině že by míchal už na štangli krávu s kuřetem, což jistě nedělá. V kebabu byl jen jeden druh masa, takže kecal a mix to nebyl, klasická moukovo-sojová-sekaná. Nebyla to tedy žádná sláva, navíc to klidně mohl být a pravděpodobně byl hrncák. Deset minut uvnitř čekat jsem nechtěl, tudíž jsem se pod ruce nekoukal. Množství „masa“ sice nebylo malé, ale v tomto případě to bylo jedno, tuhle sekanou mít já rád prostě nezačnu.
Houska byla měkčí a málo propečená, vůbec ne dokřupava. Uvnitř se nacházelo hodně zeleniny, na jednom místě se protrhla a nebýt alobalu, vypadal bych jak zacákanej vepř.
Když už jsem u zeleniny, je to jedna z mála věcí, které mohu s čistým svědomím pochválit. Nebylo to jen zelí, ale byly cítit i bylinky, například petržel. Jako vždy to samozřejmě bylo z devadesáti procent zelí, ale aspoň něco bylo jinak a snaha se cení.
Další část, která snese srovnání, jsou zálivky, kde zvláště ostrá byla fakt ostrá, až nečekaně.
Obsluhu jsem již vykreslil dorůžova výše, „náš zákazník náš pán“ není rozhodně jeho životní motto. Ceny také žádná sláva. 100 Kč za dürüm je cena středočeská, spíše pražská, nikoliv však sudetská a už vůbec ne sudetská mimo velká města Sudet. Inu, dobrého pomálu.
Antalya Kebab Nejdek, náměstí Karla IV. 118, Nejdek
Hodnocení kebabárny
-
6/10
-
2/10
-
4/10
-
4/10
-
8/10
-
4/10
-
8/10
-
6/10
Celkové shrnutí
Nebrat. Jít jinam. Poměr cena kvalita velký špatný. Příjemnost obsluhy na bodu mrazu.