Original Döner Kebab House (Tábor)
- Kebab z Kauflandu - 18.4.2021
- Arabela bistro, Praha – Zličín - 17.4.2021
- Tashkent Kebab, Praha - 12.1.2021
Inspektorování nás již zavedlo na mnohá místa, avšak město Jana Žižky mezi nimi dosud chybělo. Náhodou jsem projížděl okolo, když jsem dostal ten spásný nápad Tábor prozkoumat, a taky nějak přirozeně najít kebabárnu a najíst se.
Teda popravdě když jsme jeli kolem po dálnici, partnerka na mě v autě vyhrkla, že je v Táboře muzeum čokolády a marcipánu, takže jsem neměl na výběr. Procházka historickým centrem, výstup na věž, no, byl jsem Táborem mile překvapen. Pak jsem se však ocitl na dostřel od kebabárny. Žádná vozová hradba před ní nebyla, a tak jsme vstoupili dovnitř.
Interiér: První dojem byl více než pozitivní. Interiér byl zajímavý, neotřelý a hezký. Navíc v kebabárně bylo tolik místa, jako už jsem dlouho neviděl. Vše působilo čistě, zrovna někdo šmejdil utěrkou po stole právě odcházivších návštěvníků. Navíc se zde nacházela supr zahrádka s krásným výhledem. A žvejkat si kebab v hezkém prostředí s výhledem? To chceš.
Kvalita služeb: Objednali jsme si jeden dürüm a jeden falafel kebab (měli jen hovězí variantu, kterou ani já ani partnerka nemusíme, ona to vyřešila falafelem, já, jako recenzent, jsem chtě nechtě do této často nastavované kaše jít musel). Bohužel netuším, zda se jednalo o “hrncák” nebo bylo maso čerstvě nakrájené.
Po objednávce jsme si šli sednout na zahrádku. Pokrm nám byl donesen na dřevěném prkýnku, což jsem ještě nezažil a působilo to rozhodně honosněji, než když vám donesou kebab v alobalu. Za tohle palec nahoru. No, ale to hlavní nás přeci jen teprve čekalo. Takže jdeme na rozborku kebabu.
V dürümu mohlo být určitě více masa, měl jsem hlad. Navíc jeho kvalita také nebyla zrovna zázračná a s dochucením si tady moc nevyhráli. Ocenil bych zeleninu, ve které se objevila mrkev, paprika, okurka. Bylinková zálivka byla ale také málo dochucená. Ono obecně celý kebab byl takový nemasný neslaný. Houska totiž byla dost připálená a to celkovému dojmu nepřidá. K tomu jsem měl po snědení porce pořád trochu hlad, a to inspektor Emperor nerad.
Jo, a taky mému hodnocení nepřidalo, že si na zastřešenou zahrádku s výhledem přisedla nějaká skupina primitivních buranů, rodina blbů na výletě. Píši to takhle vulgárně z toho důvodu, že jsem dosti militantní nekuřák a tahle vypečená rodinka si v klidu zapálila a všechen kouř nám šel pod nos, což teda při jídle fakt nesnáším… Trochu nechápu, že tam mají povolené kouření, když to mají pod střechou.
Obsluha: Donesla, co jsme požadovali, měla čisto, ale co se pokrmu týče, obávám se, že do toho nedávají to potřebné srdíčko. Jinak vám prostě nedají připálenou housku a tak dále. Tudíž s utěrkou to umí, ještě by to chtělo zapracovat s vařečkou.
Cena hlavních pokrmů: Když vezmu v potaz prostředí a situování kebabárny a velikost podniku, není 100 Kč za dürüm zase tak moc, ale když si tyto aspekty odmyslím a připočtu velikost a kvalitu porce, je 100 Kč až moc.
Original Döner Kebab House, nám. F. Křižíka 2840, Tábor
Hodnocení kebabárny
-
8/10
-
7/10
-
7/10
-
4/10
-
3/10
-
4/10
-
4/10
-
5/10
Celkové shrnutí
Neurazí nenadchne, průměr až podprůměr. Raději to zkuste jinde.