Grylls

Grylls

Senior inspektor kebabárenKebabarny.cz
S kebabem začínal jako každý český mládenec ve dvě v noci v hladovém okýnku vedle nádraží. Osud ho zavál na nějaký čas trochu dál na východ než do Průhonic, takže kebab ve všech myslitelných formách měl možnost testovat v takříkajíc téměř starozákonní podobě. Ač nedá dopustit na pravý, poctivý Adana kebab, ke spokojenosti mu zcela postačí řemeslně podařené provedení tradičního německého dönera. I při pobytu sto kilometrů od nynější bašty Islámského státu vždy ke kebabu důsledně vyžadoval pivo, a to i přes zděšené pohledy a výhružným šepotem pronášená slova o nutnosti svaté války. Nejinak tedy činí i dnes ve všech koutech ČR.
Grylls

Poslední příspěvky od Grylls (Zobrazit všechny)

Kebabový stánek – či spíše okénko – umístěné v podchodu pod magistrálou vedle nově zrekonstruovaného Národního muzea už jsme na našem webu recenzovali. A co si budeme povídat, nadšení jsme úplně nebyli, jak se můžete přesvědčit v naší původní recenzi.  Od té doby ale nějaký čas uběhl a v místě se otočilo několik nových pronajímatelů. Ti poslední, kteří stánek přejmenovali na Kebab & falafelova! to vzali z gruntu, včetně modernizace interiéru, a tak jsme si řekli, že by nebylo od věci se na staronový kebab pod magistrálou podívat znovu.

Dnes začneme zostra, bez obvyklých úvodních příběhů. Výše zmíněná modernizace interiéru spočívá z poloviny v instalaci obrazovky, na které je promítáno menu a sem tam nějaký ten lákavě vypadající kebábek. Druhou polovinu modernizace pak představuje změna barevného schématu z klasické kebabové rudé na více moderní ekologicky působící zeleno-bílou kombinaci. Nebudu dělat Zagorku, podle mě se tahle změna povedla, v zaplivaném podchodě najednou kebabárna působí tak nějak kredibilněji.

V klasickém odpoledním shonu jsem si objednal jeden döner s česnekovou zálivkou a kuřecím masem. Čekání na zprocesování objednávky mi zpříjemnil zadarmo věnovaný falafel, který jsem měl, přiznávám, v hubě poprvé a jako nebylo to vůbec špatné. I když… Maso je maso, o tom žádná.

Na grilu se točila hovězí sekaná a kuřecí maso a co tak koukám, když chodím okolo, nebylo to výjimkou, takže na výběr je a to je dobře. Zklamal mě snad již klasický přesun masa z přihřívacího hrnce do kebabu a okamžité dokrájení masa ze štangle a jeho vložení do hrnce. Já to maso CHCI ČERSTVÝ, sakra!

Obsluhu hodnotím jako lehce nadprůměrnou. Když se na vás borec tváří, jako že by vám nejradši z poza pultu jednu vyťal, ale pak vám dá zadarmo falafel, tak mi přijde, že se to tak nějak vzájemně vyruší do průměru. A protože, jak říkám, falafel byl dobrej, vyšel mi z toho pro kebabáře lehký nadprůměr.

Obdržený kebab jsem vynesl do relativního klidu za magistrálu, kde jsem ho zdokumentoval a rychlostí somálského adolescenta sežral.

Postupně – houska dobrá, křupavá, není to ten klasický turecký chleba německé provenience. Maso, ač z hrnce chuťově obstálo a bylo ho i slušné množství. Co mě poslalo do kolen, byla zelenina. Konečně, konečně někdo pochopil, že je potřeba zeleninu pořádně ochutit. Zelenina z Kebab & falafelova! byla naložená v octu s cukrem či co a bylo to cítit při každém soustu. Super, palec nahoru, zlatý bludišťák atd.! Zálivka také nezklamala, sice jí trochu upozadila chuť zeleniny, ale vůbec to nebyl problém.

Všechny ingredience dohromady perfektně fungovaly a já měl po delší době pocit, že si dávám kebab, který připravili lidé, kteří tomu trochu rozumí a chtějí, aby to chutnalo dobře. Domů jsem odcházel mocinky spokojený. Kebabárnu Kebab & falafelova! Vám můžu s klidem doporučit.

Kebab & falafelova!, Legerova 57/75, Praha

Hodnocení kebabárny
  • 7/10
    Prostředí a čistota - 7/10
  • 8/10
    Obsluha - 8/10
  • 7/10
    Cena - 7/10
  • 5/10
    Maso - 5/10
  • 6/10
    Zálivka - 6/10
  • 8/10
    Houska - 8/10
  • 10/10
    Zelenina - 10/10
  • 8/10
    Chuť - 8/10
7.4/10

Celkové shrnutí

Kebabárnu Kebab & falafelova! Vám můžu s klidem doporučit.

Zapisuji vaše hodnocení...
User Review
7.5/10 (1 hlas)