Tasty Döner Kebab, Praha (Břevnov)
- Turecký kebap, Slaný - 19.12.2020
- Döner Kebab Ibo, Liberec - 1.11.2020
- Mehas Döner, Berlín - 16.9.2020
V komentářích na Facebooku jste nám dávali hodně najevo, že na recenzi Tasty Döner Kebabu z Břevnova netrpělivě čekáte. A že je pěkný fail, že jsme Tasty ještě nepoctili návštěvou.
Takhle, my už jsme z tohoto místa jednou recenzi dělali, ale to se ještě kebabárna jmenovala MyWay Kebab, a prostě se nám na úplně stejný flek znovu táhnout nechtělo. Jenže náš čtenář, náš pán. Takže servírujeme recenzi Tasty Döner Kebabu a sorry, že to tak trvalo.
A ještě jednu věc si musíme pro začátek říct. Testovací návštěvu jsem absolvoval cca 15 minut po doběhnutí půlmaratonu. Po takové akci by byl do sebe člověk schopný nasoukat celou masovou štangli, jak se tělo zoufale snaží nahradit tuk spálený při něčem, co se dá v našem věku považovat za regulérní pokus o sebevraždu.
Tak ale vzhůru na to. S kolegou jsme objednali každý dürüm s česnekovou zálivkou a sušeným chilli. Měli jsme celkem vysoká očekávání, protože Tasty Döner občas komentátoři na našem Facebooku označují za jednu z pražských topovek.
No, naše staré známé sousloví „maso z hrnce“ vám už asi napovídá, jak to je ve skutečnosti. Takže zatímco jeden kebabmistr zkušeně okrajoval štangli masa a dělal si pod štanglí solidní hromádku čerstvého telecího, druhý kebabmistr ještě zkušeněji vzal do rukou naběračku/vidlici a nakydal nám do dürümu maso z hrnce. Ach jo. Kolegovi se také vůbec nelíbilo, že se kebabář nezeptal, jestli chceme cibuli. A já mu musím dát za pravdu.
Když se vás obsluha v kebabárně zeptá, jestli chcete ten kebab se vším, a vy jí to potvrdíte, asi byste čekali, že to se vším znamená i cibuli, co? No, ne. Kolega na toto nedopatření po pár kousnutích přišel a nutno říct, že kebabář mu velmi rychle a zkroušeně podal hromádku cibule na alobalu, aby si mohl k jednotlivým soustům kebabu cibuli přikusovat. Což je sice fajn, ale úplně ono to prostě není. 🙂
Chuťově bylo maso relativně ok, šťavnaté, ale samozřejmě z hrnce ne horké, jen vlažné. Kolegovi se ani nelíbil poměr maso versus zelenina, tvrdil, že je v dürümu moc masa. Což zase prr, nebudeme bláznit, za mě byl poměr ideální. Čím víc masa, tím líp.
Před celkovým shrnutím chuti kebabu v Tasty Döner Kebab se ještě zastavím u interiéru. Ten je upřímně celkem nic moc, označil bych možná až jako lehce špinavější, ale přitom dost prázdný. Nedovírají se jim dveře, což v zimně není úplně cool. V době naší návštěvy a 20 minutové konzumace pokrmu u barových stolků jsme byli jedinými návštěvníky. Za tu dobu ani si jeden z dvojice či snad dokonce trojice pracantů nenašel čas na vysypání přetékajícího koše.
Na druhou stranu (neúmyslně) sympaticky pobaví menu, co mají kebabáři v Tasty Döner Kebabu nad hlavami. Menu je rozdělené na jednotlivé sekce (döner, dürüm, talíř) a pod názvem sekce je vždy dopsáno „like in Istanbul„. A protože v tomhle podniku mají celkem široký výběr, dočkáte se zde kromě cedule „Döner like in Istanbul“ i cedule s názvem „Řízek like in Istanbul„. 🙂 A za to jako palec nahoru!
No a jak to tedy je z tou chutí? Nebudu hejtovat, kebab jsem sežral v rekordním tempu, zálivka byla v pohodě, ale na zadek mě prostě tenhle kebab neposadil. Určitě neuděláte chybu, když si tu nějakého toho dürüma či dönera dopřejete a nikdo vás tu neotráví. Že by ale šlo o pražský top kebab, to opravdu ne. Při naší návštěvě mi trošku chybělo to pověstné kebabové srdíčko, kdy je z pokrmu cítit, že to obsluha dělá ráda a že se podnik snaží kebab připravovat poctivě. A přitom by stačilo tak málo. Čerstvé maso, správně okořeněná, nebo naložená zelenina, nějaká ta neobvyklejší zálivka…
Tasty Döner Kebab, Konecchlumského 672, Praha – Břevnov
Hodnocení kebabárny
-
6/10
-
6/10
-
6/10
-
6/10
-
7/10
-
7/10
-
7/10
-
7/10
Celkové shrnutí
Typický pražský kebabový průměr. Neurazí a zasytí, pochutnáte si, protože kebab je kebab, ale vzpomínat se slzou v oku na tenhle podnik nebudete.