Grylls
Latest posts by Grylls (see all)

Začalo nám léto, pro Čechy tradičně období vysedávání a zevlení na předzahrádkách a zahrádkách hospod a restaurací. Všichni, co se na našem webu scházíme, víme, že po pár pivech pěkně vyhládne a zároveň, že po cestě z takového zahrádkového posezení je pořádný kebab v poctivé kebabárně to nejlepší, co může našince potkat.

Když tedy náš expert na lelkování, inspektor Grylls, v průběhu jednoho ze zmiňovaných vysedávání na zahrádce – konkrétně tedy v obrovské pivní zahradě u Letenského zámečku – zjistil, že kromě krásného výhledu a solidních hajzlíků letenská beer garden nabízí i kebab, bylo jasné, co bude třetímu pivu na stole dělat společníka.

Pro kebab si, stejně jako pro pivo, musíte u Letenského zámečku vyrazit vystát frontu u stánku. Žádné pokřikování od stolu na číšníka ve smyslu „Dvě piva, rundu zelený a třikrát kebab s česnekovou“ se tedy bohužel nekoná. Nikomu to nevyčítám, body nestrhávám, ale představa, představa to je, přátelé, krásná.

No nic, přestaňme snít a vraťme se do, a to říkám rovnou, ne zcela růžové reality. Kebab jde u stánku samozřejmě na dračku, takže můžete očekávat výskyt front. Musím ale uznat, že příprava kebabů dvojici kebabář/kebabářka odsejpala raketovým tempem.

Škodolibě se dá poznamenat – bodejť by ne.

U Letenského zámečku servírují pouze döner. To mi neva, chápu. V nabídce je pouze kuřecí maso. Chápu a dokonce kvituju, lepší než „hovězí“ sekaná. Co proces přípravy nadále zrychluje a co už chápat přestávám, je deset kilo masa nařezaného do foroty do hrnce a katastrofální nabídka zeleniny.

Maso jsem do döneru dostal úplně studené. To je podle mě při třiceti stupních Celsia ve stínu celkem umění. Maso ale navíc mělo opravdu výraznou pachuť a i doma to pak na – vy víte kde – byla solidní divočina. Nevím, možná byl spoluviníkem i ten Gambáč… ale maso prostě totální tragédie. Zeleninová složka kebabu skládající se ze zelí, cibule a množství okurky, běžně dostačujícího na čtyři až pět kebabů, mě upřímně rozesmála. Další mrzení přišlo se zálivkami. Česnek a chilli. Chilli nepálivé, obě zálivky zavodněné jak koleno Andreje Babiše.

No a finálním hřebíčkem do rakve pak byla velikost porce. Kebab u Letenského zámečku stojí 115 korun, to je i na Prahu slušné pálka. Döner ale nejspíš trpěl dwarfismem, nebo já nevím, co to mělo znamenat. Myslím, že kdyby to viděl nějaký kebabmistr s profesní ctí, tak kolegu z Letné z toho stánku regulérně vylíská. Tohle by si vám v normální kebabárně nedovolili prodat ani jako poloviční porci.

Uff, normálně jsem se při psaní naštval skoro stejně, jako když jsem toho dönera jedl. Asi chápete, že co se týče hodnocení, směřujeme do suterénu našeho přehledu českých kebabáren.

Na závěr bych ještě zmínil „interiér“. Jedná se o otevřený stánek, takže tam moc vymyslet nejde, ale místo (Letenský park s krásným výhledem na Vltavu, pražské mosty, palác Ministerstva průmyslu a obchodu a vůbec celou centrální Prahu) je perfektní. Alespoň v téhle kategorii nějaké ty bodíky budou.

Kebab v rámci obří pivní zahrádky je geniálním podnikatelským záměrem. Provedení je ale katastrofální a tak tahle kebabárna radost přinese asi jen majiteli, přepočítávajícímu hromady zlaťáků od kebabuchtivých pivařů.

Kebab Letenský zámeček, Letenské sady, Praha – Letná

Hodnocení kebabárny
  • 9/10
    Prostředí a čistota - 9/10
  • 5/10
    Obsluha - 5/10
  • 3/10
    Cena - 3/10
  • 3/10
    Maso - 3/10
  • 3/10
    Zálivka - 3/10
  • 3/10
    Houska - 3/10
  • 2/10
    Zelenina - 2/10
  • 2/10
    Chuť - 2/10
3.8/10

Celkové shrnutí

Kebab v rámci obří pivní zahrádky je geniálním podnikatelským záměrem. Provedení je ale katastrofální a tak tahle kebabárna příliš radosti nepřinese.

Sending
User Review
3/10 (1 vote)