Kebab okénko pod magistrálou (Praha)
- Turecký kebap, Slaný - 19.12.2020
- Döner Kebab Ibo, Liberec - 1.11.2020
- Mehas Döner, Berlín - 16.9.2020
Pro další recenzi z matičky stověžaté jsem si vybral kebab okénko na nejfrekventovanější spojnici mezi Václavákem a Vinohrady, tedy v podchodu pod magistrálou mezi Muzeem a zastávkou tramvaje č. 11.
Okénko by mohlo těžit z obrovského množství potenciálních zákazníků, neboť v podchodu projde víc lidí, než projede po silnici nad ním, a to už je co říct, ale…
K recenzi jsem zvolil již tradičně nedělní odpoledne, čas, který každou kebabárnu prověří. V ospalé atmosféře, dávno po shonu páteční a sobotní noci a daleko do pondělního oběda se totiž nejlépe pozná, zda má kebabář sklon k flákání a odbývání objednávek, nebo to s kebabařinou myslí vážně.
Objednání proběhlo bez problémů, obsluha rozuměla, dokonce nás počastovala úsměvem, což nebývá v Čechách úplná samozřejmost. V tuto chvíli bych se rád usadil a pozoroval přípravu kebabu, bohužel se ale jedná opravdu jen o okénko, takže si člověk postojí. Přes sklo jsem alespoň vyhodnotil, že interiér je čistý a kebabář v rámci možností upravený.
Mé oko si ale bohužel všimlo i méně příjemných věcí. Škála zeleniny směřující do kebabu rozhodně nebyla pestrá a především – místo toho, aby kebabář okrájel maso z nádherně propečené štangle na grilu, sundal pokličku z hrnce a flákl tam maso skrojené z grilu už před nějakou dobou. Tohle redakce našeho webu opravdu nesnáší.
No a jak tedy naservírovaný kebab chutnal? Přátelé, špatně. Maso bylo totálně studené, a to je věc, která Vám požitek z kebabu zaručeně zkazí sama o sobě. Jenže to nebylo všechno. V kebabu už dál kromě zálivky byla jen mrkev a bílé a červené zelí. Tahle chudá kombinace zelí-maso-zelí mi připomněla prvopočátky kebabu v Ústí, kde Ukrajinka Tamara před 15 lety servírovala z karavanu podobnou dobrotu. Pokud tuhle referenci nechápete, což je vzhledem k jejímu stáří a lokálnosti zcela pochopitelné, vězte, že to nebylo nic, co bych si chtěl připomínat v roce 2016 v centru Prahy.
Obrovská porce masa (a zelí) už to zachránit nemohla. V nabídce bylo v den recenze pouze kuřecí maso, přitom přes týden se na grilu točí i hovězí, škoda. Jinak tu mají ještě v celku zajímavý sortiment, prodávají i Fornetti a různé typy kávy. Můžete si tedy dopřát vícechodovou večeři ve složení döner-jahodová taštička-double latté machiatto, to je asi celkem unikát.
Kebab okénko pod magistrálou, Legerova 57/75, Praha
Hodnocení kebabárny
-
7/10
-
8/10
-
7/10
-
4/10
-
5/10
-
6/10
-
3/10
-
5/10
Celkové shrnutí
Kebab z okénka pod magistrálou Vás zasytí, ale nejspíš si moc nepochutnáte. Vzhledem k množství zelí ale zcela určitě nedostanete kurděje, za to ručím.