Quattro Gusto Korunní (Praha)
- Kebab z Kauflandu - 18.4.2021
- Arabela bistro, Praha – Zličín - 17.4.2021
- Tashkent Kebab, Praha - 12.1.2021
Recenze podniku Quattro Gusto je trochu dvojsečná. Na první pohled se specializují spíše na pizzu. Na druhou stranu se uvnitř na roštu rožní a otáčí kebabové maso, a tudíž jej lze zařadit mezi kebabárny.
Už díky tomuto rozdělení jsem do provozovny vstupoval s velkými obavami, když se rychloobčerstvovací stanice specializují na více než jednu specialitu, takřka nikdy to není k užitku a popravdě tomuto konceptu nerozumím. Buď chci mít dobrou pizzerii, nebo kebabárnu, obojí jde stěží. To je jak otevřít si sushi bar a k tomu nabízet hamburgery. Zhovadilost. Hlad však zavelel a nebyl čas ptát se kdo je kdo.
Co nabízí: Jak jsem již psal, primárně je Quattro Gusto zaměřeno na pizzu. Jádrem pudla našeho hodnocení je však pokrm od Itálie několik tisíců kilometrů vzdálený – a to, chvíle napětí, počkejte si na to – kebab. Nabízí ho jako döner i jako dürüm. Nic víc, nic míň. V době mé návštěvy bylo na místě maso kuřecí a popravdě to vypadalo, že jiná volba obvykle nebývá zvykem. Co se týče omáček, nebyla prakticky na výběr žádná možnost než unifikovaná bílá hmota. Na moje přání byl dürüm doplněn o pálivé koření. Hodně pálivé. I proto si vždy dávám 24 hodin, než začnu psát recenzi, abych dal kebabu možnost zapůsobit na všech frontách, což se tady po čertech dobře povedlo. Au.
Interiér: Zde musím spíše pochválit, jedná se o takřka restauratérský interiér, kde se můžete u dvou stolků cca pro 8 osob posadit a v klidu si vychutnat svůj pokrm. Bohužel na jednom stolku leželo použité párátko a na druhém byla lehce posypaná mouka. Na druhou stranu žádná extra tragédie to, co se čistoty týče, určitě nebyla a pokrmu ani prostředí jsem se neštítil. Na stole byly dokonce květiny (prý živé), ale jsem tu kvůli kebabu, a nebudu se rozplývat nad vázou na stole. Nejsem vitarián, možná kebabarián – taková otázka možná jen pro mě samotného – je možné si vypěstovat závislost na kebabu? Začínám si to totiž tak trochu myslet.
Kvalita služeb: A zde přichází tak trochu kámen úrazu. Začnu jako při hodnocení zaměstnanců – nejdříve lehce pochválit a pak začít říkat krutou pravdu, na konci zase trochu pochválit. Tudíž překvapilo mě kuřecí maso, které bylo výborně ochucené. ALE frajer kebabpizzameister po mé objednávce a zaplacení vzal už nakrájené maso v plechové míse a šoupnul jí do pece. Jako kde to jsme? Tohle není pohádka o Jeníčkovi a Mařence, ale krutá realita. Být to jen trochu pohádka, tak přeskočím pult a vezmu lopatu na pizzu a milou drahou obsluhu naučím, jak se správně na lopatě sedí a jak se správně kebab dělá!
Dále zelenina: bylo jí zoufale málo, přesto trochu chválím inovativní petržel. Omáčky nebyly na výběr. Houska byla naprosto gumová a bez chuti. A celkově byla porce dost malá. A pochvala na závěr – pálivé koření bylo opravdu pálivé. Až jsem měl slzy na krajíčku. Mňau.
Obsluha: Těžko odhadovat původ, lebeční index jsem zapomněl v šuplíku. Patrně se jednalo o nějakého typického Itala z postsovětských republik s jeho ženou, taktéž z podobného regionu, kde má pizza tradici již řadu století. Jelikož maso čerstvě nenakrájel, nedal mně moc zeleniny a omáčku na výběr a celé to působilo tak trochu amatérsky, prostě do toho nedal to srdíčko, tak úplná spokojenost zde nepanuje.
Cena hlavních pokrmů: Döner za 75 Kč a dürüm za 80 Kč. Na Prahu a na Vinohrady vcelku dost dobrá cena, na druhou stranu porce jsou dost malé.
Quattro Gusto, Korunní 103, Praha
-
7/10
-
6/10
-
8/10
-
9/10
-
6/10
-
4/10
-
5/10
-
6/10
Celkové hodnocení
Jděte raději do kebabárny, tohle je tak trochu kočkopes. Neříkám, že budete přímo zklamáni, to určitě ne, ale jen o několik zastávek tramvají dále se nachází jistě lepší a kvalitnější podniky.