Grylls

Grylls

Senior inspektor kebabárenKebabarny.cz
S kebabem začínal jako každý český mládenec ve dvě v noci v hladovém okýnku vedle nádraží. Osud ho zavál na nějaký čas trochu dál na východ než do Průhonic, takže kebab ve všech myslitelných formách měl možnost testovat v takříkajíc téměř starozákonní podobě. Ač nedá dopustit na pravý, poctivý Adana kebab, ke spokojenosti mu zcela postačí řemeslně podařené provedení tradičního německého dönera. I při pobytu sto kilometrů od nynější bašty Islámského státu vždy ke kebabu důsledně vyžadoval pivo, a to i přes zděšené pohledy a výhružným šepotem pronášená slova o nutnosti svaté války. Nejinak tedy činí i dnes ve všech koutech ČR.
Grylls

Poslední příspěvky od Grylls (Zobrazit všechny)

Dnes Vám přinášíme reportáž z podniku Manni Kebabish u Karlova náměstí v Praze, který zatím našemu recenzentskému peru nepochopitelně unikal. Jedná se přitom o jednu z opravdu tradičních kebabáren, jež si pamatujeme už z našich dřevních kebabových let před cca 15 lety. Předem se omlouváme za kvalitu fotografií, neboť recenzent disponuje telefonem, jehož schopnost zachycovat čočkou svět kolem něj kolísá kdesi na úrovni prvních pokusů Nicephóre Niépceho. Teď už ale zastavme příval sebemrskačství a vrhněme se na recenzi.

Objednávka proběhla relativně v poklidu. Obsluha sice češtinu očividně na úrovni C2 neovládala, ale rukama nohama jsme se dohodli a dostal jsem zhruba, co jsem chtěl. Drobné škobrtnutí nastalo jen v sektoru zálivek. Kebabář mi totiž chtěl do hovězího dürüma nacpat všechny zálivky, co byly na skladě, a příliš nerozuměl mým protestům.

Usmlouval jsem to naštěstí jen na bylinkovou a pálivou. Bylinková zálivka byla spíš zředěná majonéza, za tu Manni Kebabish body navíc nezíská. Pálivá byla příjemně ostrá a hlavně se jednalo o úplně jiný styl omáčky, než je v ČR obvyklé – nasekané sušené chilli a semínka naložená v oleji. Žádné spojení kečupu a čínské pálivé omáčky se tentokrát nekonalo.

Pálivá zálivka na olejovém základu nicméně má své nevýhody – ano, uhodli jste, kebab byl opravdu neuvěřitelně mastný. Před touto recenzí jsem si nakázal téměř dvouměsíční kebabový půst, takže jsem při prvním průniku zuby do dürüma prožíval poctivou kebabovou slast, ale v půlce kebabu už jsem byl dost přemaštěný a ke konci to bylo fakt na hraně. Na oleji, co z kebabu vykapal, by šikovný kuchař dokázal usmažit minimálně dvě kila hranolek.

Maso šlo v Manni Kebabish do dürüma pěkně z grilu, takže teplota i konzistence v cajku. Měl jsem chuť na kravičku, takže jsem dal klasickou hovězí sekanou, ke které lze stěží napsat něco objevného. Chutná prostě všude stejně, čeští kebabáři tohle maso snad všichni do jednoho berou od stejného severočeského výrobce.

Velkým zklamáním byla pro mě zelenina, nabídka byla velmi chudá a chuťově nic extra. Přitom Manni Kebabish je docela velký podnik, s velkým odbytem a pestrou nabídkou dalších jídel, kde bych čekal něco víc, než přeschlý salát a rajče s okurkou.

Interiér nepatří mezi nejpříjemnější, ale je celkem vzdušný a v době mé návštěvy bylo předpisově čisto. Jen už to tam mají dost omšelé.

Za cenu 95 Kč jsem dostal průměrný produkt, ze kterého už si po recenzích desítek kebabáren na zadek nesednu, ale o propadák se nejednalo. A perlička na závěr – kuřecí i hovězí dürüm byl za 95 korun, ale míchaný už za 115. Zajímavé. 🙂

Manni Kebabish, Odborů 3, Praha

[hmapsprem id=58]

Hodnocení kebabárny
  • 6/10
    Prostředí a čistota - 6/10
  • 5/10
    Obsluha - 5/10
  • 4/10
    Cena - 4/10
  • 7/10
    Maso - 7/10
  • 6/10
    Zálivka - 6/10
  • 5/10
    Houska - 5/10
  • 5/10
    Zelenina - 5/10
  • 6/10
    Chuť - 6/10
5.5/10

Celkové hodnocení

Provozovna má obrovskou tradici, kvalitou ale zůstává trochu pod očekáváním. Rozhodně vás tu neotráví, ale v této lokalitě se nám jako vhodnější řešení neodbytného hladu jeví dojet jednu zastávku tramvají na Štěpánskou do Can Beye.

Zapisuji vaše hodnocení...
User Review
8/10 (1 hlas)