Pizza Kebab Bělehradská (Praha)

Grylls
Poslední příspěvky od Grylls (Zobrazit všechny)

U zastávky Bruselská na pražských Vinohradech existuje kebabárna snad odjakživa. Však jsme jí v minulosti na našem webu také řádně zrecenzovali. Původní provozovatel ale před nějakým časem podnik opustil. Prostory proto dostaly nějaký ten kebabově-interiérový facelift a do kebabového podnikání se pustil další odhodlaný kebabmistr. Pojďme se na nový Kebab Bělehradská podívat naším recenzentským očkem (a hlavně tedy zuby a jazykem).

Kebabová rekonstrukce interiéru se celkem podařila, přibyla nějaká ta místa na sezení a kebabárna působí čistějším a modernějším dojmem.

Tohle ovšem není blogýsek o interior designu, ale o blízkovýchodní pochutině, takže se nebude zdržovat a jdeme na to. V době mé testovací návštěvy bylo v kebabárně celkem rušno, a já si tak na svůj dürüm celkem počkal, ale zase jsem mohl nerušeně sledovat kebabáře v akci.

Musím říct, že obsluha se chovala opravdu velmi příjemně a sympaticky. Obrovsky chválím za to, že kebabář si po každém kontaktu s penězi nebo pokladnou odskočil umýt ruce. To ani v roce 2019 není v České republice standard. Konečně můj kolega inspektor Emperor, který je na tenhle kebabárenský zlozvyk  – lenost vysazený, by mohl povídat.

Co se mi naopak extrémně nelíbilo, byl přístup k masu. Ano, věrní čtenáři už vědí, v hlavní roli našeho nekonečného seriálu Chceme čerstvé maso a nikdo nám ho nechce dát bude opět hrnec. Přátelé, to byste nevěřili, čeho jsem byl svědkem. Jelikož byl v podniku celkem šrumec, kebabář průběžně pekl maso, skrajoval ho a … ne, nedával ho rovnou do kebabu. Čerstvě nakrájené maso NASYPAL do hrnce, kde ho PROMÍCHAL s „odleželým“ masem, a až tento mix pak nandaval do kebabu. Proč? Kde to jsme jako? A komu tím prospějete, co? Druhé straně?

Nejdřív jsem si pomyslel, že zákazník přede mnou si prostě vytáhl Černého Petra a kebabář se jednorázově potřebuje zbavit staršího materiálu, ale ne, ten samý proces čekal i mě a můj kuřecí  dürüm s česnekovou zálivkou a sýrem.

Velikostně byl döner tak nějak v tom pražském průměru (spořádal bych větší). Kuřecí maso si volím běžně, ale zde ani žádné jiné na výběr nebylo. Což mi nevadí, ale to vy víte.

Zálivku hodnotím rovněž průměrně. Přišla mi o něco řidčí, ale na množství se nešetřilo. Co rozhodně průměrné nebylo, byla zelenina. Některé kebabárny si trochu víc hrají se zelím a různě ho nakládají, aby mělo lepší a zajímavější chuť. To přesně se děje i v Kebab Bělehradská. Zelí mají hodně nasládlé, a celkovou chuť kebabu to posouvá úplně jinam. Já takový přístup podporuju, je to příjemný závan jinakosti do jinak celkem stojatých vod pražského kebabu. Když ale píšu, že je zde zelí hodně nasládlé, tak tím myslím opravdu hodně. Někomu no možná sedět nebude. Vyzkoušejte, uvidíte.

Zbytek zeleninové složky už byl klasický, stejně tak maso nijak výrazně nevybočilo z toho, na co jsme v Praze zvyklí. Perlička na závěr – obsluha mě upozornila, když mě nechala nasypat si sušené chilli do kebabu, že koření pálí opravdu extrémně – no, co myslíte?  Zas taková hrůza to nebyla. Kebabu zdar!

Pizza Kebab Bělehradská, Bělehradská 288/69, Praha

Hodnocení kebabárny
  • 7/10
    Prostředí a čistota - 7/10
  • 9/10
    Obsluha - 9/10
  • 7/10
    Cena - 7/10
  • 6/10
    Maso - 6/10
  • 6/10
    Zálivka - 6/10
  • 7/10
    Houska - 7/10
  • 8/10
    Zelenina - 8/10
  • 7/10
    Chuť - 7/10
7.1/10

Celkové shrnutí

Průměrný kebab se zajímavou oblohou servírovaný super obsluhou. Jen to maso…

Sending
Hodnocení čtenářů
6.57/10 (7 hlasů)