Tashkent Kebab, Praha
- Kebab z Kauflandu - 18.4.2021
- Arabela bistro, Praha – Zličín - 17.4.2021
- Tashkent Kebab, Praha - 12.1.2021
Osobní setkání kekabářů v HOSPODĚ, to není v roce 2020 zrovna obvyklá věc, a proto bylo záhodno se na podobnou akci pečlivě připravit. Kalhoty do zvonu s kapsami na kolenou, krajková košile s manžetovými knoflíčky, klobouk ve tvaru legrační kostky ledu. Dobře, to přeháním, ale dát si před setkáním kebab byla prostě povinnost, aby to pětipivo tak nějak lépe chutnalo. Místo setkání jsme měli v Praze na Andělu, kde již máme zrecenzované kde co. Proto nebylo snadné nějakou nezrecenzovanou kebabárnu najít. Náhodou na mě po několika minutách pátrání vypadla provozovna v relativně postranní uličce U Santošky.
Zvenku nevypadá kebabárna zrovna dvakrát lákavě, ale to může být okolím. Zároveň na sobě nemá kvadrilion poutačů a neonů, což je ale plus, aspoň si nepřipadám jak v Las Vegas. Klika cvakla, dveře letí, Emperor vchází do dveří. A co to nevidí? Za pultíkem je někdo nápadně indického vzezření. Ale proč ne. Koukám na ceny a myslím, že mám vlčí mlhu. V Praze relativně v centru kebab za 75 Kč? No paráda. Skoro jsem přemýšlel, že si vezmu za tu cenu dva.
Další hodnocená část je již tradičně houska a tady palec nahoru, protože hned jako první po objednání jal se kebabář housku nahřívati, čímž ji učinil o poznání křupavější a lepší. Navíc po rozpečení jednu stranu namazal kari zálivkou a druhou stranu pálivou zálivkou, takže to do sebe hezky zapadlo. Obě fakt výborně chutnaly a již dlouho jsem neměl lepší zálivky, nebyla to žádná zředěná voda. Odbočka zpět k masu, protože to do housky letělo ihned po zálivkách a tím se vytvořila ona pověstná kapsička v posledním kousnutí. To chceš. Optimální poskládání ingrediencí je základ.
Pojďme recenzovat. Objednal jsem si tedy jeden döner. Maso kuřecí. A hned vidím, jak kebabář za čerstva maso krájí, no není to paráda? Není, protože krájí hovězí variantu a dává si ji do zásoby do hrnce (nevím proč, široko daleko jsem jenom JÁ) a z druhého hrnce pak vytahuje již nakrájenou kuřecí variantu. Nebudu se opakovaně rozepisovat, že je to špatně, ale prostě to tak je. Maso nakonec nebylo vůbec špatné, bylo hezky teplé, tak akorát dochucené, dosolené, dokořeněné. A bylo ho v döneru totálně prasečí množství až to skoro padalo ven.
Zelenina byla nejslabší částí döneru. Jelikož však nejsem králík, nebudu v tomto zase tak kritický, bylo jí sice málo, ale bylo to na úkor masa, takže za mě v pořádku. Jen mohla být více inovativní. Takhle to byl salát a zelí a salát a zelí. Nic víc. Žádná hitparáda.
Kebabář působil úslužně a uměl poskládat vše jak se patří, nemám co vytknout až na hrncák. Kekab přetékal, až jsem si ho musel nechat zabalit do alobalu, že ho budu jíst za pochodu, bohužel tím utrpěla kvalita fotografií celého pokrmu. Fotit kebab v noci v alobalu pod lampou na ulici mobilem? Z toho cena Czech Press Foto nekouká.
Abych to shrnul, narval jsem se jak buřt a chrochtal jsem blahem. Nemám moc co vytknout a poměr cena výkone je na Anděl fakt galaparádní. Döner za 75 Kč, na Prahu zázrak. Prasečí množství, hlavně masa. Celkově perfektně poskládané do sebe, výborné zálivky.
Tashkent Kebab, U Santošky 835/8,
150 00 Praha
Hodnocení kebabárny
-
6/10
-
7/10
-
10/10
-
8/10
-
10/10
-
8/10
-
3/10
-
7/10
Celkové shrnutí
Döner za 75 Kč, na Prahu zázrak. Prasečí množství, hlavně masa. Celkově perfektně poskládané do sebe, výborné zálivky.