Döner kebab Vršovické náměstí (Praha)

Grylls
Poslední příspěvky od Grylls (Zobrazit všechny)

Málokdy se nám stane, že bychom se sešli všichni tři hlavní recenzenti a otestovali nějakou tu kebabárnu společně. Pokud mě paměť neklame, poštěstilo se nám to vlastně jen v případě kebabu na Pavláku (sdílení bolesti prý totiž bolest tiší) a právě nyní, při návštěvě podniku Döner kebab  Vršovické náměstí.

Na tenhle vršovický kebab se nám sešlo několik doporučení, a tak jsme se jednoho březnového odpoledne natěšeně vyhrnuli z tramvaje a v očekávání věcí příštích se od zastávky Ruská hnali do zmíněného podniku. Mimochodem, jestli víte o nějakém výborném kebabu, určitě nám dejte vědět přes náš kontaktní formulář, rádi ho otestujeme na vlastní ústa.

Döner kebab & gyros na Vršovickém náměstí vypadá dost nově a uvnitř nás překvapil prostorným a velmi pěkným interiérem. Klasická kombinace umakart/dlaždičky se zde rozhodně nekoná. Za vzhled podniku a jeho čistotu si místní kebabáři zaslouží pochválit.

Při objednání jsme se projevili jako banda tvrdohlavých pánů středního věku (což koneckonců jsme), a místo toho, abychom si každý objednali něco jiného a mohli tak zrecenzovat celou nabídku kebabárny, jsme si všichni tři poručili naše oblíbené kombo dürüm – kuřecí maso – cibule – česneková zálivka – chilli koření. Na druhou stranu jsme se ale potom dokonale shodli na přednostech a nedostatcích servírovaného pokrmu, takže výsledek téhle recenzentské návštěvy je možné tesat do kamene.

Verdikt je následující: Placka byla krásně propečená, kebabář jí v grilu nechal docela dlouhou dobu a na chuti se to projevilo velmi pozitivně. Zelenina splnila svůj účel, tj. nikoho neurazila a nebyla zkažená ani plesnivá. Kuřecí maso v pořádku, žádné vytažení z hrnce neproběhlo, hezky z rožně šup do kebabu, tak to máme rádi.

Zklamala nás česneková zálivka. Nijak extra česneková nebyla, bylo jí málo a navíc její konzistence připomínala spíše vodu než zálivku. Tady Döner kebab & gyros Vršovické náměstí ztrácí zbytečně spoustu bodů. Zálivka je po mase druhou nejdůležitější ingrediencí v kebabu a odfláknout jí, to se na výsledné chuti celého pokrmu dost podepíše.

Jestli jsme všichni dostali málo zálivky, tak s cibulí na nás kebabáři rozhodně nešetřili. Což bohužel nebylo k prospěchu věci, protože v kombinaci s lehce podprůměrnou porcí masa to znamenalo, že celé obvyklé spektrum kebabových chutí se zde smrsklo do dvojboje placka – cibule.

Chuťově jsme tedy odcházeli celkem zklamaní (ačkoliv vyhladovělý recenzent Ralf prohlašoval, že by tam klidně prsknul ještě jeden kousek, cibule necibule), což nás upřímně docela mrzí, protože co se týče servisu a přístupu kebabářů k zákazníkovi, jednalo se skoro o to nejlepší, co jsme při našich kebabových výpravách zažili.

Prosíme bychom – trochu více masa a pořádně si vyhrát se zálivkami. Pak to bude super.

Döner kebab & gyros, Vršovické náměstí 1012/4, Praha

[hmapsprem id=72]

Hodnocení kebabárny
  • 9/10
    Prostředí a čistota - 9/10
  • 10/10
    Obsluha - 10/10
  • 6/10
    Cena - 6/10
  • 6/10
    Maso - 6/10
  • 4/10
    Zálivka - 4/10
  • 8/10
    Houska - 8/10
  • 6/10
    Zelenina - 6/10
  • 6/10
    Chuť - 6/10
6.9/10

Celkové shrnutí

Perfektní obsluha, čistý a pěkný interiér, horší zálivky, moc cibule, méně masa. Ještě je na čem pracovat.

Sending
Hodnocení čtenářů
5.93/10 (7 hlasů)