Emperor

Emperor

Senior kebabárenský inspektorKebabárny.cz
Podobně jako ostatní, získal své první životní zkušenosti a zároveň lásku na celý život kolem třetí hodiny ráno po větším než malém množství alkoholu. Měl několikaměsíční zkušenost s pobytem v západní Osmanské říši (čti Německo), kde ochutnal mnoho druhů kebabů. Tato pochutina zde byla doslova na každém rohu. Padaly na něj a do něj ze shora, zboku a občas se zdálo, že i ze spodu (to když znaven spadl na postel a kebab si vychutnal v leže). Záliba v kebabech mu zůstala, i když se zapojil coby bílý límeček či rolák do pracovního procesu v hlavním městě Böhmen. Vzhledem k dlouholeté pěstitelské zálibě v chilli papričkách preferuje spíše pálivější omáčku a jelikož se bojí upírů, nepohrdne ani česnekovou omáčkou. Jako patriot vše zapijí pivem.
Emperor

Poslední příspěvky od Emperor (Zobrazit všechny)

Již na začátku musím sdělit, že recenze této kebabárny bude v něčem zcela ojedinělá. Konkrétně v tom, že kebab jsem vychutnával z důvodu své nepohybuschopnosti z prostředí mojí postele (touto cestou bych tedy poděkoval mojí přítelkyni, že mně kebab (döner i dürüm, aby byla recenze kompletní) donesla až do postele, protože jinak by slíbená recenze jaksi nebyla). Ve dnech 11. – 14. dubna 2016 mají z důvodu svého otevření speciální akci, kdy döner mají za pouhých 40 Kč a dürüm za 50 Kč.

Co nabízí: Jako kebabárna jsou zaměřeni na klasiku, takže k nabídce jsou döner a dürüm, maso kuřecí anebo hovězí, bohužel v době ochutnávky již bylo na rožni pouze maso hovězí. Jako přílohu klasicky hranolky.

Interiér: Uvnitř se nachází několik stolků či míst „na baru“ tudíž je možné si kebab vychutnat uvnitř provozovny, vše působí relativně čistě, přesto by mohlo být o trošičku čistěji (na to, že otevírali před několika hodinami…).

Kvalita služeb: Byl jsem příjemně překvapen, trochu mě zarážela, byť zavádějící, cena kebabu. Döner i dürüm chutnaly velmi dobře, zelenina působila čerstvě a chválím inovativní způsob podání zeleniny, protože z bylinkové omáčky jsem cítil křen, který jsem dosud v kebabech nezaznamenal a výborně se s masem a houskou doplňoval. Mimo bylinek nabízejí klasiku česnek a pálivou. Za relativně nový trend lze považovat možnost objednání kari omáčky, ale bohužel jsem ji dosud neochutnal. Tuto možnost jsem zaznamenal již ve druhé provozovně na Břevnově.

Maso bylo bohužel jen hovězí, ale bylo dobré, čerstvě nařezané z grilu a množství bylo více než dostatečné, hodně masa, což kvituji vždy a všude. Houska držela tvar a nerozpadala se a působila čerstvě. Zainovativní a až odvážný kousek lze označit možnost objednání si pokrmu Kebab Hawaii, kde jsou do housky přidány kousky ananasu. Až příště pojedu kolem, určitě vyzkouším, ale mám své obavy. Ne vždy funguje smíchání dvou dobrých věcí dohromady jako dobré jídlo – grilované prasátko na grilu, super, pistáciová zmrzlina, super, ale když se vám to objeví zároveň na jednom talíři, asi bych měl určité obavy.

Obsluha: Prý příjemná a rozuměla objednávce (což se ne vždy a všude děje). Jelikož se v blízkosti nachází další dvě kebabárny, padl na obsluhu dotaz, zda se nebojí přílišné konkurence v místě otevření (de facto na každé zastávce tramvaje č. 22 v okolí je kebabárna). Jejich reakce byla sebevědomá a tak to má být, nebojí se, protože jejich kebab je údajně nejlepší. Že realita může být trochu jiná je vedlejší, protože kebabárna  MyWay Döner Kebab je konkurence více než zdatná.

Cena hlavních pokrmů: Těžko lze hodnotit, zítra už bude situace odlišná, ale v době mé degustace byla cena prakticky neuvěřitelná, navíc na Prahu, kdy döner mají za pouhých 40 Kč a dürüm za 50 Kč. Množství masa zeleniny bylo obstojné. I po akci, tedy od 15. dubna 2016 však jsou ceny na Prahu víceméně v pořádku a nevybočují z průměru: dürüm za 90 Kč a döner za 75 Kč.

Kebab House Bělohorská 263/33, Praha