ObiWanKebabi

Kebabárenský inspektor juniorKebabárny.cz
Před dávnými časy v předaleké galaxii na vysoké škole v Plzni podlehl mladý Obi-Wan Kebabi lahodným svodům temné strany síly a po několika úspěšných pokusech odolat zavítal hluboko po půlnoci do svého prvního podniku s kebabem, kterému okamžitě propadl a zřekl se tak veškerých závazků vůči svému řádu rytířů Jedi. V současné době analyzuje plány Hvězdy smrti v západních Čechách, domovskou základnou je především Plzeň a její blízké okolí. Miluje dürum, který se jí snáze nežli klasický kebab v chlebu, což oceňuje. Vyhýbá se obecně sýru v kebabu, naopak vítá nestandardní typy omáček a přátelskou atmosféru podniků.
ObiWanKebabi

Poslední příspěvky od ObiWanKebabi (Zobrazit všechny)

Recenze podniku Kurdský Kebab je pro mě tak trochu srdcovkou. Podnik v Americké ulici byl prvním, který jsem jako čerstvý vysokoškolský student navštívil při jedné z nočních pitek a objevil tak kouzlo kebabu jako takového. Dříve ještě nesl název Kebabistan.

Byla to příjemná změna oproti standardnímu stravování, které jsem v rámci programu „Pivní úsporám“ na vysoké škole praktikoval a které bylo nutričně vyvážené maximálně tak různými druhy výrobních salámů, juniorů, popřípadě luxusnějšího gothaje tak, abych mohl ušetřené finance investovat do nočních poutí a lákadel západočeské metropole. A kebab mezi lákadla od té doby rozhodně patří.

Na začátku roku 2015 se podniku ujali Kurdové, kteří převzali štafetu po německo-tureckých provozovatelích. Jak už bylo řečeno, současný název profláklé kebabové provozovny je Kurdský Kebab. Říkám profláklé vzhledem k umístění. Americká je živá ulice, v jejímž okolí je celá řada klubů, hospod a jiných podniků, což svádí k nočnímu kebabování. Podle nepodložených informací a drbů je Kurdský Kebab oblíbený také mezi slovanskými (pseudo)bijci, kteří navštěvují protější hudební klub bronzového slavíka z roku 2015.

Teď už ale k věci. Do očí bijící marketing je poznávacím znakem každého rychlého občerstvení. Kurdský Kebab láká své zákazníky a zákaznice červenými, již z dálky viditelnými poutači. Jedná se o kebabárnu restauračního typu, kde je přibližně dvacet míst k sezení. Oproti předchozím letům se interiér zútulnil a působí mnohem čistěji a minimalisticky. To v zásadě znamená, že se ztrácí fastfoodový styl a cítíte se spíše jako v příjemné restauraci. Tomu dopomáhá i milá obsluha.

Kurdský kebab nabízí obyčejný kebab v chlebu, dürum, kebab na talíři, kebab v boxu a několik druhů salátů. Nabídka tedy není ničím výjimečná nebo inovativní, na druhou stranu s poctivou kebab kuchyní můžeme udělat radost i se standardní nabídkou bez dalších inovací.

Já jsem v rámci své inspekční návštěvy ochutnal k obědu „Kebab na talíři malý“ za osmdesát korun, v pozdních večerních hodinách pak ještě klasický dürum za sedmdesát pět korun, což byla na výloze propagovaná akce, standardní cena je devadesát korun.

Ceny v podniku jsou na můj vkus o něco vyšší (pokud nepočítáme časté akce), než by bylo zdrávo. Kebab na talíři byl dobrý, rozhodně oceňuji ostřejší chuť hranolek, které byly ochuceny chilli, s čímž se jen tak nepotkáte.

Problém byl trochu ve vizuálním vzezření jídla na talíři, který byl hluboký a kebab trochu ztrácel na atraktivitě a stávala se z něj spíše hrouda hranolek, pod kterými byl přikryt celý poklad v podobě (sic!) velké porce kuřecího masa a dalších ingrediencí (cibule, okurka, rajčata, bílé a červené zelí + tři druhy omáček – kari, česnek a chilli). Dohromady člověka celý mix neurazil, ale ani vysloveně nenadchl, což byl případ i večerního dürumu. Rád bych poskytnul podrobnosti i k němu, ale to, že jsem ho otestoval, vím jen z fotky z telefonu, kterou jsem v inspekčně-alkoholovém módu vyfotil, omlouvám se.

Lokalita i interiér restaurace má velký potenciál, proto je škoda, že se vše tak trochu ztrácí v prezentaci jídla, které není samo o sobě vůbec špatné, ale poněkud méně zapamatovatelné a chybí onen výmluvný „wow“ efekt, který přišel v Antalaya Kebabu v Palackého ulici – typově podobně laděné kebabárně. Trochu se tomu divím, protože při převzetí noví provozovatelé oživili facebookové stránky Kurdského Kebabu  a sdílené fotky rozhodně ukazovaly, že se bude na co těšit.

Pizza & Kebab (Kurdský kebab), Americká 20, Plzeň

Hodnocení kebabárny
  • 8/10
    Prostředí a čistota - 8/10
  • 7/10
    Obsluha - 7/10
  • 6/10
    Cena - 6/10
  • 7/10
    Maso - 7/10
  • 8/10
    Zálivka - 8/10
  • 7/10
    Houska - 7/10
  • 7/10
    Zelenina - 7/10
  • 7/10
    Chuť - 7/10
7.1/10

Celkové shrnutí

Kurdský Kebab je lehce nadprůměrným podnikem, který potřebuje dochytat několik drobných much, aby mohl uspět ve velké plzeňské konkurenci, která nikdy nespí.

Zapisuji vaše hodnocení...
Hodnocení návštěvníků
6.21/10 (7 hlasů)