Quattro Gusti Pizza Kebab, Jugoslávská (Praha)
- Turecký kebap, Slaný - 19.12.2020
- Döner Kebab Ibo, Liberec - 1.11.2020
- Mehas Döner, Berlín - 16.9.2020
Dneska Vás vůbec nebudu zatěžovat nějakým úvodem a rovnou dám průchod své kebabové frustraci. Pár dní poté, co jsem se v podstatě přiotrávil kebabovou nechuťárnou na Letné, mi do cesty přišel nový kebab v Jugoslávské ulici na křižovatce u Pavláku (on je to teda spíš Tylák, ale vy mi rozumíte, viďte že jo).
Nebudu to vůbec zastírat, po konzumaci jejich kebabu se ve mně rozlil nefalšovaný pocit kebabově-existencionálního prázdna a výčitek. Takový ten pocit, kdy jste nacpaní jak těhotný hroch (©inspektor Emperor), ale celé to bylo chuťově naprosto o ničem. A místo radosti z dobrého jídla Vám zůstanou jen myšlenky na Vaše neustále se zvětšující břicho a prdel.
Kebab jsem navštívil ve všední den odpoledne. Byl jsem doslova přitažen obří magnetickou silou způsobenou nápisem „Nově otevřeno! Döner 59! Dürüm 69!“
Co myslíte, že jsem si dal? Ano. Přesně. Döner do levačky, dürüm do pravačky.
Komunikaci s obsluhou mohu označit za asi nejkvalitnější parametr celého podniku. Sama se zeptala, zda chci cibuli, sama navrhla free upgrade kebabu jalapenos papričkami. Tím bychom měli pokrytá tak nějak všechna plus podniku. Beze srandy.
Co se týče chuti kebabů, tak tam teda moc pozitivity nečekejte. Nejlépe se to asi dá shrnout tím, že to chutná přesně tak, jak si představujete, že chutná kebab připravený v pizzerii.
Kuřecí maso bylo na pohled pěkné, jenže jsem ho dostal totálně studené, z hrnce, a navíc, úplně špatně okrájené ze štangle. Velké, nepropečené a nedochucené kusy masa fakt moc parády neudělaly.
Pohled na zeleninu také naznačoval, že bych si mohl pochutnat – z dönera i dürüma se na mě smály velké kousky rajčat, okurky, čerstvého salátu – jenže, když jsem se do kebabů zakousl, znovu přišlo zklamání. Neochucené, nedokořeněné, nic.
Zálivka? V nabídce byla jedna, univerzální bylinkovo-česneková, nemastná a neslaná. A chleba, respektive placka? No, co myslíte? Obojí totálně studené, nepropečené, nedobré.
Můj luxusně výhodný nákup dönera a dürüma tedy nakonec dopadl tak, že jsem snědl třičtvrtě dönera a párkrát kousl do dürüma. Zbytky letěly do koše. No opravdu. Já, inspektor Grylls, jsem hodil do koše kebaby. To je coming out, co?
Jak to teď sepisuji a dostal jsem se na toto místo, vzpomněl jsem si ještě na jednu věc. My, milovníci kebabu, máme rádi, když si obsluha s „nakladením“ ingrediencí do dönera vyhraje. Aby se prostě nestalo to, co tady, že první polovinu dönera jíte maso, a druhou polovinu máte veganský sendvič.
Z téhle kebabárny úplně stříká fakt, že se nejedná o podnik s lidmi, kteří by kebabu rozuměli, specializovali by se na něj, měli by ho rádi. Ne, je to prostě jedna z poboček malé sítě vinohradských rychlých občerstvení, kde vědí, že kebab celkem jede, tak teda k pizza peci přikoupili i kebab gril a sází to tam.
Když v noci po návštěvě hospůdky lehce nakalení směřujete k domovu, určitě je tenhle kebab (i přes veškerou výše uvedenou kritiku) lepší variantou, než to legendární okénko hrůzy přímo na I. P. Pavlova. Ingredience totiž používají řádově kvalitnější. Ale že bych si tu ještě někdy dobrovolně za střízlivého stavu něco dal, to-nekecám – ani náhodou.
Quattro Gusti Pizza Kebab, Jugoslávská 15, Praha
Hodnocení kebabárny
-
5/10
-
7/10
-
10/10
-
4/10
-
3/10
-
3/10
-
5/10
-
5/10
Celkové shrnutí
Prostě jedna z poboček malé sítě vinohradských rychlých občerstvení, kde vědí, že kebab celkem jede, tak teda k pizza peci přikoupili i kebab gril a sází to tam. Nic moc.